Facebook Pixel Ουρουγουάη - Γαλλία 0-2 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-06 18:53:00

Φουλ για κούπα – «Καθάρισε» την Ουρουγουάη και ετοιμάζεται για τιτανομαχία η Γαλλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Φουλ για κούπα – «Καθάρισε» την Ουρουγουάη και ετοιμάζεται για τιτανομαχία η Γαλλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση με 2-0 και… Βραζιλία ή Βέλγιο στα ημιτελικά!

Η Γαλλία νίκησε την Ουρουγουάη με 2-0 και έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, εκεί όπου θα βρει απέναντί της τη Βραζιλία ή το Βέλγιο.

Οι Γάλλοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο έκαμψαν την αντίσταση της «σελέστε» χάρη σε κεφαλιά του Βαράν (40’) και τραγικό λάθος του Μουσλέρα σε σουτ του Γκριεζμάν (61’).

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν νευρικό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, δίχως πολλές φάσεις για γκολ και τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερε προσεκτικές και μη διατεθειμένες να πάρουν ιδιαίτερα ρίσκα.

Ο Εμπαπέ είχε ουσιαστικά τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Γαλλίας στο πρώτο μέρος, όταν αστόχησε σε κεφαλιά όντας ολομόναχος στην αντίπαλη περιοχή στο 15ο λεπτό. Οι «τρικολόρ» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό κόντρα στην καλά οργανωμένη Ουρουγουάη, όμως βρήκαν τη λύση από στημένη φάση. Στο 40’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Βαράν να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να κάνει το 1-0 με πολύ ωραία κεφαλιά στην απέναντι γωνία.

Ο Ούγκο Γιορίς εμπόδισε τους Ουρουγουανούς να ισοφαρίσουν στο 44’ κάνοντας μια από τις κορυφαίες αποκρούσεις της διοργάνωσης σε κεφαλιά του Κάσερες.

Σε αντίθεση με τον γκολκίπερ της Γαλλίας, ο αντίστοιχος της Ουρουγουάης, Φερνάντο Μουσλέρα, έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο 61’. Ο Γκριεζμάν έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό, ο Μουσλέρα προσπάθησε να μπλοκάρει, όμως η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 της Γαλλίας.

Οι Ουρουγουανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν τρόπους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με την απουσία του Καβάνι να γίνεται αισθητή. Η Γαλλία διατήρησε εύκολα το προβάδισμα, πήρε μεγάλη νίκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags