Facebook Pixel Sportdog.gr | It’s coming home! Με οδηγό το 1966 η Αγγλία διέλυσε τη Σουηδία και βλέπει τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-07 18:51:00

It’s coming home! Με οδηγό το 1966 η Αγγλία διέλυσε τη Σουηδία και βλέπει τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
It’s coming home! Με οδηγό το 1966 η Αγγλία διέλυσε τη Σουηδία και βλέπει τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανετη νίκη των λιονταριών με 2-0!

Αρχίζουν και το πιστεύουν οι Άγγλοι, οι οποίοι βλέπουν ότι η εθνική τους ομάδα δείχνει ικανή να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου ξανά μετά το 1966!

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ αυτή τη φορά απέφυγε τα… δράματα, νίκησε με πειστικό τρόπο τη Σουηδία (2-0) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1990!

Ο Μαγκουάιρ και ο Άλι πέτυχαν τα γκολ των Άγγλων με δύο κεφαλιές, ενώ ο τερματοφύλακας Πίκφορντ ήταν καθοριστικός με σπουδαίες επεμβάσεις για ακόμα ένα παιχνίδι. Πλέον οι Άγγλοι περιμένουν την Ρωσία ή την Κροατία στα ημιτελικά και φαντάζουν ως το φαβορί για να δώσουν το παρών στον μεγάλο τελικό της 15ης Ιουλίου.

Το ματς

Η Σουηδία μπήκε πολύ διαβασμένη στην αναμέτρηση, αφού κατάφερε να επιβάλλει στο ματς αργό ρυθμό, κάτι που βόλεψε το παιχνίδι της. Μπορεί να δυσκολευόταν να δημιουργήσει, όμως από την άλλη δεν έδωσε χώρο στους Άγγλους ώστε να απειλήσουν με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς τους.

Εντούτοις, οι Σουηδοί την πάτησαν από μια στημένη φάση. Στο 30’ ο Γιανγκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαγκουάιρ νίκησε τους αμυντικούς στον αέρα και με πολύ δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Αγγλία. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κράτησε με μεγάλη ευκολία το μηδέν στα μετόπισθεν και μάλιστα είχε ακόμα μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της, όμως στο 45’ ο Όλσεν νίκησε τον Στέρλινγκ σε τετ α τετ.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Σουηδία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Στο 47’ ο Μπεργκ έπιασε ωραία κεφαλιά από σέντρα του Αουγκούστινσον, όμως ο Πίκφορντ πραγματοποίησε φανταστική επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Η Αγγλία συνήλθε και ήλεγξε την αναμέτρηση, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 59’ ο Άλι βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή από σέντρα του Λίνγκαρντ και έκανε το 2-0 με κεφαλιά, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην Αγγλία.

Οι Σουηδοί πίεσαν για να βρουν ένα γκολ, όμως ο έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Πίκφορντ. Ο γκολκίπερ της Αγγλίας έκανε δύο φανταστικές αποκρούσεις και «αρνήθηκε» το γκολ τόσο σε κοντινό πλασέ του Κλάεσον στο 62’ όσο και σε γυριστό του Μπεργκ στο 72’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags