Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε το θρίλερ στα πέναλτι η Κροατία - Απέκλεισε τους Ρώσους και παίζει με Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-07 23:50:00

Πήρε το θρίλερ στα πέναλτι η Κροατία - Απέκλεισε τους Ρώσους και παίζει με Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Πήρε το θρίλερ στα πέναλτι η Κροατία - Απέκλεισε τους Ρώσους και παίζει με Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους "4" μετά από τρελό ματς οι Κροάτες.

Ξανά στα πέναλτι, ξανά η Κροατία! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, παρότι ισοφαρίστηκε στο 115' της παράτασης, κατάφερε να νικήσει στα πέναλτι (4-3, 1-1-1 κ.α., 2-2 στην παράταση) την οικοδέσποινα Ρωσία και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Το ματς ήταν θρίλερ, καθώς οι Ρώσοι προηγήθηκαν με τον Τσέρισεφ στο 31' με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν με τον Κράμαριτς στο 39'. Στην παράταση ο Βίντα έκανε το 2-1 για την Κροατία στο 101', όμως ο Φερνάντες οδήγησε το ματς στα πέναλτι στο 115'.

Εκεί, Σούμπασιτς και Ακινφέεβ απέκρουσαν από ένα πέναλτι, όμως μοιραίος ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ της Ρωσίας, Φερνάντες, ο οποίος το έστειλε άουτ. Ο Ράκιτιτς ευστόχησε στο τελευταίο και έδωσε την πρόκριση στην Κροατία.

Πώς παρατάχθηκαν

Η Ρωσία ξεκίνησε με τον Ακινφέεβ κάτω από τα δοκάρια, τους Κουτέποβ και Ιγκνασέβιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Φερνάντες στο δεξί άκρο και τον Κουντριασόβ στο αριστερό. Ζόμπνιν και Κουζιάεφ ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Σαμέντοβ, Γκολόβιν και Τσέρισεφ πίσω από τον Τζιούμπα.

Για την Κροατία ο Σούμπασιτς ήταν στο τέρμα, οι Βίντα και Λόβρεν στο κέντρο της άμυνας, ο Βρσάλικο δεξιά και ο Στρίνιτς αριστερά. Μόντριτς και Ράκιτς ήταν στα χαφ και οι Πέρισιτς, Κράμαριτς και Ρέμπιτς πήραν θέση πίσω από τον Μάντζουκιτς.

Το ματς

Οι Κροάτες πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς πάντως να είναι κυριαρχικοί και χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα τους Ρώσους, που προσπαθούσαν να παίξουν περισσότερο με αντεπιθέσεις. 

Ο αγώνας δεν είχε πολύ καλό ρυθμό, όμως το απίστευτο γκολ της Ρωσίας, κόντρα στη ροή του, βοήθησε στο να δούμε λίγο καλύτερο παιχνίδι. Στο 31', λοιπόν, ο Τσέρισεφ πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και με εκπληκτικό αριστερό σουτ την έστειλε στην δεξιά γωνία του Σούμπασιτς, που είχε μείνει "άγαλμα".

Παρόλα αυτά, όπως ακριβώς έκαναν και με τους Δανούς, οι Κροάτες αντέδρασαν άμεσα και έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Κράμαριτς στο 39'. Στο δεύτερο μέρος η Κροατία είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, είχε και δοκάρι με τον Πέρισιτς στο 60', όμως η κούραση και των δύο ομάδων αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στο να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση. 

Το έξτρα ημίωρο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την "Χρβάτσκα", αφού ο Βίντα με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του στο 101'. Οι οικοδεσπότες, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με μια φοβερή κεφαλιά του Φερνάντες μετά από φάουλ του Τζαγκόεβ ισοφάρισαν σε 2-2 στο 115' και έστειλαν τον προημιτελικό στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι ο Σούμπασιτς απέκρουσε του Σμολόβ, ενώ ο Ακινφέεβ του Κόβασιτς, αλλά ο Φερνάντες αστόχησε για την Ρωσία και ο Ράκιτιτς με το τελευταίο εύστοχο, χάρισε την σπουδαία πρόκριση στην Κροατία, η οποία θα βρεθεί σε ημιτελικό Μουντιάλ μετά το 1998.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουπέτοφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Τσερίσεφ (67' Σμολόφ), Κουζιάεφ, Ζόμπνιν, Γκολόβιν (102' Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ (54' Ερόχιν), Τζιούμπα (79' Γκαζίνσκι)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο (97' Τσόρλουκα), Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (74' Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (63' Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88' Κόβατσιτς), Μαντζουκιτς, Ρέμπιτς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags