Facebook Pixel Sportdog.gr | Κάτι καλό χτίζει ο Ολυμπιακός - Δοκιμές και... φωτιές με Τεσέντερλο, σούπερ ο Γκερέρο!
| 2018-07-14 21:53:00

Κάτι καλό χτίζει ο Ολυμπιακός - Δοκιμές και... φωτιές με Τεσέντερλο, σούπερ ο Γκερέρο!

Sportdog Team
Κάτι καλό χτίζει ο Ολυμπιακός - Δοκιμές και... φωτιές με Τεσέντερλο, σούπερ ο Γκερέρο!

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 3-0 στο πρώτο του φιλικό στο Βέλγιο.

Ο Ολυμπιακός είχε τρία γκολ, τέσσερα δοκάρια και με σκόρερ τους Πάρντο, Φετφατζίδη και Γκερέρο (τρίτο σερί φιλικό με γκολ) επικράτησε με 3-0 της βελγικής Τεσέντερλο στο ντεμπούτο των Ποντένσε και Μιράντα με τα «ερυθρόλευκα».

Με πειραματική ενδεκάδα

Η χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου (φέτος προβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία του Βελγίου) και το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν κι άλλο φιλικό αύριο το μεσημέρι (14:00) υποχρέωσε / επέτρεψε στον Πέδρο Μαρτίνς να κατεβάσει μία πειραματική ενδεκάδα. Ο σχηματισμός ήταν 4-2-3-1, με τους Μασούρα (δεξιά), Νικολάου (αριστερά) στους ρόλους των δύο μπακ, Ένχελς και Ευαγγέλου κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Ρομαό και Καμαρά στα χαφ και την τριάδα Φετφατζίδης (δεξιά), Μάριν (δεκάρι), Πάρντο (αριστερά) πίσω από τον επιθετικό κορυφής που ήταν ο Τζούρτζεβιτς.

Άργησε να πάρει μπροστά

Απέναντι σε μία ομάδα που στο πιο πρόσφατο φιλικό της συνετρίβη με 5-0 από την Γκενκ, ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο μουδιασμένα. Ωστόσο, στο 9ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν το συρτό σουτ του Μάριν εκτός περιοχής, βρήκε διαδοχικά τα δύο κάθετα δοκάρια σε μία σπάνια φάση!

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με την άμυνα του αρκετά ψηλά, προσπαθώντας να βγάλει οφσάιντ του άπειρους Βέλγους, κάτι που συνέβη συχνά, ωστόσο, χρειάστηκε μία σωτήρια επέμβαση του Ευαγγέλου (18’) σε επικίνδυνη σέντρα του Γιούνεν για να αποφευχθεί μία επικίνδυνη στιγμή για την Τεσέντερλο.

Το σκορ άνοιξε στο 22ο λεπτό. Ο Τζούρτζεβιτς από θέση βολής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, όμως ο Πάρντο πήρε το ριμπάουντ και με συρτό σουτ έκανε το 0-1 (22’).

Ο άστοχος Σέρβος είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του αρνείται ξανά το γκολ σε μία κεφαλιά εξ’ επαφής μετά από σέντρα του Μάριν (26’) στην τελευταία φάση πριν τις πρώτες αλλαγές.

Μάνος με φούρια!

Οι τρεις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο ημίωρο (Ανδρούτσος, Ποντένσε, Μάνος αντί των Ευαγγέλου, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς) έφερε πολλές αλλαγές. Ο Ανδρούτσος πήγε δεξί μπακ, αριστερά πήγε ο Μασούρας και ο Ποντένσε μπήκε σε ρόλο επιτελικού χαφ, με τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πορτογάλος ήταν πολύ κινητικός και είχε δύο καλές συνεργασίες που ολοκληρώθηκαν με άστοχα σουτ (34’, 45’), όμως αυτός που μπήκε φουριόζος ήταν ο Μάνος.

Ο νεαρός σέντερ-φορ είχε ένα υπέροχο βολ-πλανέ (θύμισε Αλεξανδρή) που έβαλε ο Μπρούκμανς (39’), ο οποίος του αρνήθηκε το γκολ και δύο λεπτά αργότερα σε όμορφη κεφαλιά, μετά από σέντρα ακριβείας του Ανδρούτσου. Ενδιάμεσα (37’) η Τεσέντερλο είχε μία καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, όμως το βολέ του Στεφάν από εξαιρετική θέση εντός περιοχής, ήταν πολύ άστοχο.

Ρεσιτάλ «Φέτφα»

Όσα δεν έκανε στο πρώτο μέρος ο Γιάννης Φετφατζίδης τα έκανε μαζεμένα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός βρήκε χώρους και έκανε αρκετά μαγικά, που χειροκροτήθηκαν. Από δική του σέντρα (47’) ο Μάνος σημάδεψε άουτ με το κεφάλι, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα συρτό σουτ του, μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας.

Ωστόσο, λίγο αργότερα (54’) έκανε την φάση του ματς. Ο Φετφατζίδης έπαιξε από τα δεξιά όμορφα το ένα - δύο με τον Ποντένσε, μπήκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε εσωτερικά τον αντίπαλο του και με το μυτάκι σημάδεψε ψηλά στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα για το 2-0! Μάλιστα λίγο πριν αποχωρήσει από το γήπεδο είχε ακόμα μία σόλο ενέργεια (60’) που κατέληξε σε σέντρα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι!

Πετυχημένο πείραμα με 3-4-3

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε 10 μαζεμένες αλλαγές και πειραματίστηκε με το 3-4-3: Μιράντα, Σισέ, Βούκοβιτς ήταν η τριάδα πίσω, Ομάρ και Τσιμίκας οι δύο φουλ μπακ, Μπουχαλάκης και Φορτούνης τα κεντρικά χαφ, ενώ οι Βρουσάι και Λάζαρος έπαιξαν πλάι στον Γκερέρο.

Το σχήμα αυτό άσκησε ακόμα περισσότερη πίεση και έφερε πάρα πολλούς καλούς συνδυασμούς. Ο προωθημένος Βούκοβιτς αστόχησε σε προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ (64’), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βρουσάι σημάδεψε κι αυτός άστοχα σε σουτ πάνω στην κίνηση μετά από πάσα του Λάζαρου.

Το επόμενο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τους Βέλγους που δέχθηκαν απίθανη πίεση. Ο Φορτούνης σέρβιρε το 3-0 στον Γκερέρο, όμως πάνω στην γραμμή πρόλαβε ένας αμυντικός, στο επόμενο λεπτό «ψαλιδάκι» του Ισπανού φορ απέκρουσε ο τερματοφύλακας, ενώ οι Βέλγοι έδιωξαν ξανά πάνω στην γραμμή πλασέ του Φορτούνη μετά από ασίστ του Γκερέρο!

Ο Φορτούνης είχε το τέταρτο δοκάρι του Ολυμπιακού με πλασέ σε κλασικό τετ-α-τετ (75’), όμως το 3-0 ήρθε τελικά με όμορφο πλασέ του Γκερέρο (77’) που ήταν ξανά συνεπής στο ραντεβού με τα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης (71’ Σκαφίδας), Μασούρας (60’ Μιράντα), Ένγκελς (60’ Σισέ), Ευαγγέλου (32’ Ανδρούτσος - 60’ Ομάρ), Νικολάου (60’ Βούκοβιτς), Ρομαό (60’ Τσιμίκας) , Καμαρά (60’ Μπουχαλάκης), Μάριν (60’ Φορτούνης), Πάρντο (32’ Μάνος - 60 Γκερέρο), Φετφατζίδης (60’ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (32’ Ποντένσε - 60’ Χριστοδουλόπουλος).

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags