Facebook Pixel Ετσι θα πάρει τον Κόντε ο Παναθηναϊκός
| 2018-07-16 10:42:00

Φοβερό «κόλπο» για τη βόμβα με το 9 στον ΠΑΟ – «Θεϊκό» ποιος πληρώνει, έρχεται και ο… Άγγλος!

του Νίκου Στεργίου
Φοβερό «κόλπο» για τη βόμβα με το 9 στον ΠΑΟ – «Θεϊκό» ποιος πληρώνει, έρχεται και ο… Άγγλος!

Ποιος τα έκανε άνω-κάτω. Κίνδυνος για ναυάγιο!

Πυρετωδώς δουλεύουν τις τελευταίες ημέρες Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν και παρότι δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει με την αλλαγή ιδιοκτησίας, οι ίδιοι συνεχίζουν να «πατάνε» πάνω στο πλάνο που είχαν συμφωνήσει τόσο με τον Γιάννη Αλαφούζο όσο και με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Προτεραιότητά τους λοιπόν, αφού γέμισαν (και συνεχίζουν) τις τρύπες του ρόστερ με Έλληνες πιτσιρικάδες, είναι η απόκτηση ενός ποιοτικού και έμπειρου επιθετικού.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή θα είναι με παίκτη άνω των 23 ετών, στον οποίο θέλουν να δώσουν και τα περισσότερα χρήματα, καθώς όπως σας έχουμε μεταφέρει επανειλημμένως, πιστεύουν πως χρειάζονται έναν παίκτη για την θέση Νο9 που θα μπορεί να τραβήξει την ομάδα πάνω του. Κάπως έτσι λοιπόν, προέκυψε σε σημερινά δημοσιεύματα το όνομα του Πέδρο Κόντε, ο οποίος ακόμα βρίσκεται στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν προχώρησε τελικά ούτε η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ (τον… έκοψαν από την Τούμπα για αγωνιστικούς λόγους), ενώ «κάηκαν» οι προτάσεις που υπήρχαν από Κύπρο, Ισπανία και Αραβία!

Πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που όντως απασχολεί τους Πράσινους και για την οποία σας είχε αποκαλύψει το sportdog.gr από τις 14 Ιουλίου ότι όντως έχει επιστρέψει στο προσκήνιο και αναμένεται να υπάρξουν προσεχώς εξελίξεις, καθώς ο Κόντε έκανε μία εξαιρετική σεζόν και πέρυσι στον ΠΑΣ και οι Δώνης – Νταμπίζας τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, καθώς η περίπτωσή του είναι ακριβή και ο Ισπανός δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ωστόσο, επειδή ακριβώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, ο Χριστοβασίλης σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να το ρισκάρει και να τον χάσει τζάμπα από τον Γενάρη και μετά, όπως επίσης δεν θα ήθελε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ρόστερ να παραμείνει στα Γιάννινα και να είναι… ξενερωμένος που δεν πήρε τη μεταγραφή που τόσο έψαχνε.

Γι’ αυτό λοιπόν και τις επόμενες ημέρες, παρά τα όσα βγαίνουν για κοινή απόφαση παίκτη-διοίκησης να συνεχίσουν μαζί, εφόσον δεν έρθει κάποια εξαιρετική προσφορά, θα γίνουν προσπάθειες για να βρεθεί κάποια ομάδα που θα πληρώσει τον ΠΑΣ για να κάνει δικό της τον Κόντε. Τα λεφτά όμως είναι πολλά και ο χρόνος περνάει, αφού βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου. Αυτό λοιπόν θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος περιμένει και προσεχώς (σε 10 μέρες, έναν μήνα…) θα κάνει την κίνησή του!

Η ρήτρα του Κόντε είναι περίπου στις 900.000 ευρώ, ωστόσο ο Χριστοβασίλης γνωρίζει καλά πως αφού δεν πήρε αυτό το ποσό από τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη ή από τους Άραβες, δύσκολα θα τα βρει πλέον και για αυτό είναι πρόθυμος να μπει σε συζητήσεις και με λιγότερα. Εφόσον λοιπόν ο Κόντε παραμένει στα Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να τον φέρει στην Αθήνα για να τον ντύσει στα πράσινα. Τα χρήματα, ακόμα και αν ρίξουν τις απαιτήσεις τους οι Γιαννιώτες, είναι και πάλι πολλά και για αυτό θα χρειαστεί οικονομική υπέρβαση, για τον «μνημονιακό» Τριφύλλι.

Τη δεδομένη στιγμή το διαθέσιμο μπάτζετ για φορ στον Παναθηναϊκό δεν ξεπερνάει τις 300.000 με 500.00 ευρώ και για αυτό για να έρθει ο Κόντε, θα πρέπει το αφεντικό να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ποιος θα το κάνει; Είτε ο Αλαφούζος που παραμένει επικεφαλής, είτε ο Πιεμπονγκσάντ αν προχωρήσει το deal είτε κάποιος… νέος!

Το… κόλπο Νταμπίζα για να φέρει τον «Άγγλο»!

Εκτός από την κίνηση του επιθετικού, στον Παναθηναϊκό δουλεύουν παράλληλα και τις μεταγραφές των νεαρών Ελλήνων, όπως αυτή του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Η συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα έχει προχωρήσει αρκετά, καθώς ο Νίκος Νταμπίζας έχει τις πρώτες επαφές και πλέον ψάχνουν την φόρμουλα που θα φορέσει τα πράσινα.

Ο 21χρονος αριστερό μπακ θα έρθει είτε ελεύθερος με σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης στην Μπρέντφορντ είτε με επέκταση του συμβολαίου – λήγει του χρόνου – και δανεισμός του στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός άσος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, έχει ψηθεί πλέον να έρθει στην Ελλάδα, αφού τον ενημέρωσαν πως τον στέλνουν για… αγροτικό και τον θέλουν πάλι πίσω του χρόνου και η μεταγραφή μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί. 

Ο μάνατζερ που τους έκανε άνω-κάτω και η Ντόρτμουντ

Πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και για τη μεταγραφή του Αργύρη Καμπέτση. Ο νεαρός επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο των Πρασίνων εδώ και πολύ καιρό και αργά ή γρήγορα το deal θα ολοκληρωθεί.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε καθυστέρηση, καθώς ο μάνατζερ που έβαλε ο πατέρας του μικρού να χειριστεί την υπόθεση, δεν συμφωνούσε με τα όσα είχαν συζητήσει οι δύο πλευρές και λίγο έλειψε να τα τινάξει όλα στον αέρα, όμως οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πως η μεταγραφή δεν θα χαλάσει. Ο παίκτης θέλει να έρθει, η Ντόρτμουντ θέλει να τον… ξεφορτωθεί και όλα δείχνουν πως σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags