Facebook Pixel Sportdog.gr | Τινάζει την μπάνκα ο Τίγρης - Αστέρι της Ρεάλ με 30 εκατ. και Άρνεσεν! – Τι παίζει με Καμπετσή!
| 2018-07-17 15:00:00

Τινάζει την μπάνκα ο Τίγρης - Αστέρι της Ρεάλ με 30 εκατ. και Άρνεσεν! – Τι παίζει με Καμπετσή!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τινάζει την μπάνκα ο Τίγρης - Αστέρι της Ρεάλ με 30 εκατ. και Άρνεσεν! – Τι παίζει με Καμπετσή!

Τρομερό παρασκήνιο στο sportdog.gr για την… εκτόξευση της ΑΕΚ.

Εντυπωσιακή είναι η πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, καθώς επέστρεψε από τη Γ’ Εθνική και κατάφερε να σηκώσει πρωτάθλημα, Κύπελλο και παράλληλα να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη στο Europa League, επιτεύγματα που προφανώς έχουν αλλάξει το στάτους της και την έχουν επαναφέρει στην κορυφή της Ελλάδας και φυσικά την έχουν βάλει ξανά στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Όλα αυτά βέβαια, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αποτυπώνονται και στα όσα γίνονται εξωαγωνιστικά και γύρω από έναν σύλλογο, στις σχέσεις που αποκτά με άλλες ομάδες από το εξωτερικό και φυσικά στις σχέσεις – συνεργασίες που «χτίζει» με γραφεία μάνατζερ. Μεγάλος στόχος της ΑΕΚ λοιπόν, όπως και όλων των ελληνικών ομάδων, είναι να μπορέσουν να αποκτήσουν «φιλίες» με τους κορυφαίους μάνατζερ, οι οποίοι χωρίς υπερβολή κινούν τα νήματα στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα, όμως το τελευταίο διάστημα και η ΑΕΚ έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι καλές σχέσεις που έχουν αποκτήσει τελευταία στην Ένωση με τους Βλάντο και Ζόραν Λέμιτς. Οι δύο ατζέντηδες πρόσφατα βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σε ένα ραντεβού όπου συζήτησαν την περίπτωση του έμπειρου μέσου, Μάτο Γιάγιαλο και όχι μόνο. Οι δύο πλευρές δεν ψάχνουν πώς να κλείσουν μία απλή μεταγραφή, αλλά πώς θα αποκτήσουν μία συνεργασία που θα τους βοηθήσει και τους δύο να… ανέβουν επίπεδο!

Το «σκάνδαλο» με την Αϊντχόφεν, ο Μόντριτς και το τελευταίο μπαμ

Τα αδέλφια Λέμιτς άλλωστε έχουν μία μεγάλη πορεία πίσω τους, αν και τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια πως δεν βρίσκονται στα top γραφεία μάνατζερ. Αυτό σίγουρα οφείλεται και στα όσα έγιναν πριν από μερικά χρόνια στην Αϊντχόφεν, ομάδα στην οποία ο μεγαλύτερος αδερφός από τους δύο έκανε το απόλυτο κουμάντο από τις αρχές του 2000, χωρίς όμως να φαίνεται πουθενά. Τελικά και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ακόμα και σήμερα, κατηγορήθηκε για μίζες και υπεξαίρεση και το 2008 η νέα διοίκηση… ξήλωσε όλο το οργανόγραμμα και έλυσε τις διαφορές της με τον Λέμιτς στα δικαστήρια.

Εκτός της Αϊντχόφεν πάντως, για την οποία μεταξύ άλλων είχε βοηθήσει να πωληθούν οι Κέζμαν και Ρόμπεν στην Τσέλσι με 15 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ο Λέμιτς είχε συμμετοχή από το 2007 μέχρι το 2012, στις μεταγραφές του Μόντριτς από την Τότεναμ στη Ρεάλ (33 εκατ. ευρώ), του Χούντελααρ από τον Άγιαξ στη Ρεάλ (27 εκατ. ευρώ), του Ετό από την Ίντερ στην Ανζί (28 εκατ. ευρώ), καθώς και του Ντρέντε από τη Φέγενορντ στη Ρεάλ (14 εκατ. ευρώ).

Από το 2012 όμως και μετά, τα αδέρφια Λέμιτς χάνονται από το προσκήνιο και το τελευταίο… μεταγραφικό μπαμ στο οποίο συμμετείχαν, ήταν το μεγάλο deal του παιδιού-θαύματος του σουηδικού ποδοσφαίρου Αλεξάντερ Ίσακ. Ο 19χρονος επιθετικός είχε πουληθεί από την ΑΪΚ στην Μπορούσια τον Ιανουάριο του 2017 αντί 8 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να βγάλει την αξία του στο γήπεδο.

Ο πρώην ΠΑΟΚτσής και το deal με Παναθηναϊκό

Όπως θα παρατηρήσατε και στις ηχηρές μεταγραφές που συμμετείχαν οι Λέμιτς, εμπλέκονταν δύο μεγάλες ομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς τα αδέρφια είχαν άριστες σχέσεις με τον Πέντραγκ Μιγιάτοβιτς που «έλυνε και έδενε» στη «Βασίλισσα» τότε, αλλά και με τον Φραν Άρνεσεν που έκανε τότε κουμάντο στην Τσέλσι και μερικά χρόνια αργότερα τον είδαμε στον ΠΑΟΚ!

Τα αδέρφια Λέμιτς πάντως, δεν συνδέονται μόνο με την ΑΕΚ από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς φαίνεται πως βρίσκονται και πίσω από τη μεταγραφή του Αργύρη Καμπετσή στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Λόγω των επαφών που έχουν με την Ντόρτμουντ, από τη μεταγραφή του Ίσακ, «σπρώχνουν» τώρα στην αγορά και το νεαρό Έλληνα φορ, ασχέτως αν στην Ελλάδα έχουν άλλον εκπρόσωπο να κάνει τις συζητήσεις με τους Πράσινους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags