Facebook Pixel Sportdog.gr | Τσουνάμι αλλαγών στο λιμάνι – «Πρόβλημα» τα 4 για Μαρτίνς - Αυτούς... παίρνει και τους σηκώνει
| 2018-07-22 12:12:00

Τσουνάμι αλλαγών στο λιμάνι – «Πρόβλημα» τα 4 για Μαρτίνς - Αυτούς... παίρνει και τους σηκώνει

του Παναγιώτη Νικολάου
Τσουνάμι αλλαγών στο λιμάνι – «Πρόβλημα» τα 4 για Μαρτίνς -  Αυτούς... παίρνει και τους σηκώνει

Τρεχάματα στον Ολυμπιακό. Χτυπάνε καμπάνες παντού.

Η χθεσινή φιλική τεσσάρα που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από την Γκενκ έκρουσε τον... κώδωνα του κινδύνου τόσο για τους Ερυθρόλευκους, όσο και για την δουλειά που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε αυτούς που προορίζει για βασικούς και παρότι οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν αποτελούν ασφαλές δείγμα για να βγουν συμπεράσματα, υπάρχουν προβλήματα που κάνουν "μπαμ" και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν συμπληρώσει πάνω από ένα μήνα προετοιμασίας, με φουλ σύνθεση, έχουν δώσει αρκετά φιλικά παιχνίδια και τουλάχιστον σε επίπεδο αυτοματισμών, λειτουργίας, διδύμων και φρεσκάδας έπρεπε σαφέστατα να είναι σε καλύτερο επίπεδο. 

Φυσικά και θα έρθουν παίκτες, όμως βλέποντας κανείς τον Ολυμπιακό αναρωτιέται σε τι μπορεί να διαφέρει ενδεχόμενη απόκτηση του Γιασίν Μεριά από τους Βούκοβιτς και Ένγκελς, αφού πρόκειται περίπου για ίδιους τύπους ποδοσφαιριστών και μάλιστα δεν έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν στο Λιμάνι για τον στόπερ, δηλαδή να είναι γρήγορος, αθλητικός και ταχυδυναμικός.

Όσο για τον Αράο... Ο Βραζιλιάνος στη χώρα του δεν θεωρείται κλασικό "6άρι",  αλλά κάτι ενδιάμεσο σαν τον Καμαρά. Βέβαια, θα αποκτηθεί και άλλος παίκτης στο κέντρο, όμως προς το παρόν φαίνεται να μην υπάρχει σωστή αναλογία ανάμεσα σε αυτά που θέλουν οι Πειραιώτες με αυτά που αναζητούν. 

Και δεύτερο χαφ

Η εικόνα στο φιλικό με τη Γκενκ θορύβησε πολλούς στον Ολυμπιακό και μάλιστα τα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι ιδιαίτερα καυστικά και "φωνάζουν" για ενίσχυση στην ομάδα, την ώρα που φαίνεται να βρίσκεται προ της εξόδου ο Αλεξίς Ρομαό.

Οι Ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν παίκτη στη θέση του, μαζί με τον Αράο (που ακόμα δεν θεωρείται δεδομένος), ωστόσο στο θέμα της "αδιαφορίας" που αναδεικνύει ο "Πρωταθλητής" μοιάζει να έχει μια άλλη πτυχή. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν έδειξαν να είναι αδιάφοροι στο χθεσινό φιλικό, αλλά αδύναμοι και αδούλευτοι.  

Εκτός από δεύτερο χαφ, όμως, ο Μαρτίνς θα ήθελε, αν μπορούσε, να πάρει και δύο στόπερ, αφού φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται κανέναν μέχρι στιγμής. Φυσικά, αυτό εναπόκειται στις διαθέσεις της διοίκησης και κατά πόσο εκείνη κρίνει ότι όντως χρειάζονται δύο κεντρικοί αμυντικοί στην ομάδα.

Αυτό που έκανε "μπαμ" από χθες ήταν η κακή εμφάνιση του Σισέ και του Ομάρ. Κάτι πολύ ανησυχητικό, καθώς πρόκειται για δύο από τους πιο αθλητικούς παίκτες του ρόστερ και αν αυτοί εμφανίζονται σε τέτοια κατάσταση, έχοντας ξεκινήσει από την αρχή την προετοιμασία, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

Επίσης, οι Μπουχαλάκης και Φετφατζίδης μοιάζουν έξω από τα νερά τους και ήδη η παρουσία τους έχει αρχίσει να ανησυχεί τους Ερυθρόλευκους, ενώ ακολουθεί το δύσκολο φιλικό με την Αϊντχόφεν, όπου θα φανούν πολλά. 

Αυτοί που (πραγματικά) έρχονται

Για όσα μεταγραφικά γράφονται σήμερα στις εφημερίδες, είναι απλώς... μανατζεριές. Μοιάζει... απίθανο να δοθουν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για τον Αράο και 1 εκατ. τον χρόνο για τον Βελόζο

Όπως όλα δείχνουν "κλείνει" άμεσα ο Γιασίν Μεριά και μάλιστα με λιγότερα χρήματα από την πρώτη συμφωνία, ενώ και για τον Αράο λέγεται ότι βρίσκεται κοντά στο "ναι", αν και είναι λίγο περίεργο το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος έπαιξε έστω και 10 λεπτά στο πρόσφατο ματς της Φλαμένγκο, ενώ γράφεται ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Τέλος, τα δύο χαφ μπορεί να γίνουν και... τρία, οπότε οι εξελίξεις σε όλα τα μεταγραφικά μέτωπα στο Λιμάνι αναμένονται άμεσα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags