Facebook Pixel ΑΕΚ: Ρίσκο με τους στόπερ - Με συνταγή Χιμένεθ ο Ουζουνίδης στα προκριματικά - Νεύρα για Μπογέ
| 2018-07-22 22:30:00

Τεράστιο ρίσκο με το «έγκλημα» στην ΑΕΚ – Αντιγράφει Μανόλο ο Μαρίνος – Βράζουν με τον…

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τεράστιο ρίσκο με το «έγκλημα» στην ΑΕΚ – Αντιγράφει Μανόλο ο Μαρίνος – Βράζουν με τον…

Φοβερά πράγματα μετά τον Ατρόμητο. Καυτό παρασκήνιο.

 

H AEK έμεινε στο 0-0 κόντρα στον Ατρόμητο, παρουσιάζοντας προβλήματα στην εκτέλεση για ακόμα μια φορά. Το χθεσινό φιλικό ήταν το τρίτο συνεχόμενο, στο οποίο η Ένωση απέτυχε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, γεγονός που προβληματίζει τους φιλάθλους της.

Πάντως, πιθανότατα υπάρχει εξήγηση για το συγκεκριμένο «αγκάθι» και αυτό έγκειται στον τρόπο, με τον οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης προετοιμάζει την ομάδα του για τα προκριματικά του Champions League (7 ή 8 Αύγουστου). Όπως φαίνεται ο Έλληνας τεχνικός δίνει μεγαλύτερη βάση τη δεδομένη χρονική στιγμή στο κομμάτι της άμυνας ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Ο Ουζουνίδης δείχνει ότι σκοπεύει να πάει στα προκριματικά με συνταγή αντίστοιχη με αυτή που εφάρμοσε ο Μανόλο Χιμένεθ πέρυσι στα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δηλαδή, θέλει πρώτα να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και δίνει ξεκάθαρα εκεί το βάρος σε σχέση με το επιθετικό κομμάτι. Αφενός η αμυντική λειτουργία είναι πολύ πιο εύκολο να δουλευτεί από έναν προπονητή που πρέπει να μοντάρει μια ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφετέρου έχει αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη τακτική ταιριάζει «γάντι» στις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Ρίσκο με τους κεντρικούς αμυντικούς

Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει το γεγονός ότι στην ΑΕΚ φέτος πήραν ένα σημαντικό ρίσκο αναφορικά με την αμυντική γραμμή της ομάδας. Το ρίσκο έγκειται στο γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Όγκνιεν Βράνιες δεν αποκτήθηκε στόπερ που να είναι «καθαρός» από τραυματισμούς. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι υπέστη θλάση κόντρα στον Ατρόμητο, θα μείνει 20 μέρες εκτός και δύσκολα θα προλάβει το πρώτο ματς των προκριματικών.

Ο Ουκρανός έχει αποδείξει πως είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Τη φετινή σεζόν, όμως, δεν θα έχει την κάλυψη του Βράνιες, που σπανίως τραυματιζόταν. Αντιθέτως, οι υπόλοιποι διαθέσιμοι στόπερ, ο Ούρος Τσόσιτς, ο Μάριος Οικονόμου και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι εξίσου «εύθραστοι», γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Έξαλλοι με Μπογέ στον Ατρόμητο

Κατά τα άλλα, ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης, ο Λούκας Μπογέ, έκανε ντεμπούτο στο χθεσινό φιλικό, όμως δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Αιτία δεν ήταν η απόδοσή του, αλλά το γεγονός ότι έβγαλε νεύρα με το «καλημέρα» και… πρόλαβε να κάνει δύο πολύ επικίνδυνα μαρκαρίσματα σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής. Το ένα από αυτά μάλιστα δημιούργησε ζημιά στον Εμάνουελ Σάκιτς, ο οποίος θα χάσει το παιχνίδι του Ατρομήτου με τη Ντιναμό Μπρεστ!

Όπως ήταν λογικό, οι άνθρωποι των Περιστεριωτών ήταν «πυρ και μανία» με τον Αργεντινό εξτρέμ, που θα πρέπει να ηρεμήσει ειδάλλως θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ στα επίσημα παιχνίδι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags