Facebook Pixel Sportdog.gr | «Καμπάνες»! Νέα «σφαλιάρα» για Ολυμπιακό – Σε 10 λεπτά τέσσερα γκολ, μεγάλη πλέον ανησυχία
| 2018-07-24 21:56:00

«Καμπάνες»! Νέα «σφαλιάρα» για Ολυμπιακό – Σε 10 λεπτά τέσσερα γκολ, μεγάλη πλέον ανησυχία

Sportdog Team
«Καμπάνες»! Νέα «σφαλιάρα» για Ολυμπιακό – Σε 10 λεπτά τέσσερα γκολ, μεγάλη πλέον ανησυχία

Βαριά ήττα με 4-0 και από την Αϊντχόφεν.

Μόλις τρεις ημέρες την ήττα από την Γκενκ με 4-0, ο Ολυμπιακός δέχθηκε άλλη μία φιλική σφαλιάρα, καθώς έχασε με 4-0 και από την Αϊντχόφεν, δεχόμενος μάλιστα τα τέσσερα γκολ σε διάστημα δέκα λεπτών, από το 67’, μέχρι το 77’.

Οι Πειραιώτες μπορεί να στάθηκαν αξιοπρεπώς στο πρώτο ημίχρονο και να έπαιξαν πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, όμως από εκεί και πέρα… κατέρρευσαν και πλέον η ανησυχία είναι μεγάλη για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα στα προκριματικά με τη Λουκέρνη.

Οι μόνοι που ξεχώρισαν, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν οι Ποντένσε και Γιαννιώτης, ωστόσο «φώναζε» η απουσία στόπερ, χαφ και επιθετικού!

Δοκιμή με Βούκοβιτς – Μιράντα και κορυφαίο τον Γιαννιώτη

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1, τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ και τους Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκα στην άμυνα. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, σε ρόλο οργανωτή ξεκίνησε ο Φορτούνης, στα άκρα οι Ποντένσε – Βρουσάι και στην κορυφή ο Γκερέρο.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ προσεκτικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν και πολλές φάσεις. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 17’, όταν ο Τσιμίκας επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που έφυγε άουτ, ενώ η Αϊντχόφεν απάντησε στο 31’.

Μετά από λάθος γύρισμα του Φορτούνη, ο Περέιρο βγήκε ολομόναχος τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, ωστόσο ο Έλληνας γκολκίπερ τον σταμάτησε εντυπωσιακά με το δεξί του χέρι! Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτου, καθώς στο 35’ μετά από λάθος του Βούκοβιτς, ο Μάλεν έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 45’ ο Βουρσάι δεν πρόλαβε να σουτάρει από κοντά, μετά από ωραίο γύρισμα του Ποντένσε.


Καταστροφή σε 10 λεπτά και προβληματισμός…

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια και φάνηκε αρχικά να δικαιώνεται, καθώς οι Πειραιώτες μπήκαν φορτσάτοι και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Με δημιουργό τον Φορτούνη έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, πρώτα με τον Γκερέρο στο 47’ να σουτάρει άουτ και δύο λεπτά αργότερα, με τον Βούκοβιτς να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά.

Στο 60’ έγιναν και οι πρώτες αλλαγές, καθώς οι Λάζαρος και Ανσαριφάρντ πέρασαν αντί των Γκερέρο και Βρουσάι, όμως δεν έφεραν… γούρι. Από το 67’ ξεκίνησε η κατηφόρα για τον Ολυμπιακό, που δεν κατάφερε να γυρίσει στο ματς ποτέ.

Στο 67’ ο Περέιρο έκλεψε την μπάλα από τον Ποντένσε και με ωραίο σέντρα βρήκε τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος ολομόναχος ανάμεσα στα δύο στόπερ με κεφαλιά έγραψε το 1-0, ενώ ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 όταν ο Τέζε έφυγε στην πλάτη της άμυνας και του γύρισε ωραία την μπάλα στο πέναλτι.

Οι Πειραιώτες παρά την είσοδο των Φετφατζίδη, Πάρντο, Σισέ και Χατζισαφί, αντί των Φορτούνη, Ποντένσε, Μπουχαλάκη και Βούκοβιτς, δεν βελτίωσε την εικόνα του. Στο 69’ μάλιστα ήρθε και το 3-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ οι Ολλανδοί έπαιξαν βόλεϊ και ο Σβάαμπ από πολύ κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτα, ενώ στο 77’από λάθος του Σισέ, ο Μάλεν έφυγε στην κόντρα και σημείωσε το τελικό 4-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της φιλικής αναμέτρησης, καθώς ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο τελευταίο τέταρτο, αλλά λίγο έλειψε να δεχθεί και πέμπτο γκολ, καθώς η Αϊντχόφεν είχε και δοκάρι!

Το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη με την τουρκική Γκεζτέπε.

Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης – Ελαμπντελαουί (84’ Μασούρας), Μιράντα, Βούκοβιτς (69’ Σισέ), Τσιμίκας – Καμαρά (77’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (69’ Χατζισαφί) – Ποντένσε (69’ Πάρντο), Φορτούνης (69’ Φετφατζίδης), Βρουσάι (61’ Χριστοδουλόπουλος) – Γκερέρο (61’ Ανσαριφάρντ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags