Facebook Pixel Sportdog.gr | Αναστήθηκε με Λάζαρο – Ο Ολυμπιακός ξέχασε τις «4αρες», γυρίζει νικητής – Ποιοι ξεχώρισαν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-26 20:58:00

Αναστήθηκε με Λάζαρο – Ο Ολυμπιακός ξέχασε τις «4αρες», γυρίζει νικητής – Ποιοι ξεχώρισαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αναστήθηκε με Λάζαρο – Ο Ολυμπιακός ξέχασε τις «4αρες», γυρίζει νικητής – Ποιοι ξεχώρισαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ του Χριστοδουλόπουλου επικράτησε 1-0 της Γκεζτεπε.

Μετά τις δύο ήττες με 4-0 από Γκενκ και Αϊντχόφεν, ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό στην Ολλανδία νίκησε 1-0 την Γκεζτέπε, έχοντας καλή εμφάνιση κατά διαστήματα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Χριστοδουλόπουλος, που ήταν και από τους καλύτερους του γηπέδου, ενώ θετική παρουσία είχε για πρώτη φορά και ο Φετφατζίδης.

Εντύπωση προκάλεσε η χρησιμοποίηση του Χατζισαφί ως αμυντικό χαφ, αλλά και η παρουσία του Νικολάου στο κέντρο της άμυνας, παρότι έχει σχεδόν κλείσει στη Ουντινέζε. Σε κακή μέρα ήταν ο Ανσαριφάρντ, που έχασε πολλές ευκαιρίες και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Πολλές αλλαγές από Μαρτίνς, σεφτέ ο Λάζαρος

Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στην Αϊντχόφεν παρουσιάστηκε με πάρα πολλές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς σε σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια και τους Σισέ και Νικολάου να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Μασούρα να αγωνίζεται ως δεξί μπακ και τον Κούτρη ως αριστερό. Στο κέντρο ξεκίνησαν ο Ανδρούτοσς και ο Χατζισαφί, με τον Φετφατζίδη σε ρόλο "δεκαριού". Δεξιά στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερά ο Πάρντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν φορτσάτοι, πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά και έφτασαν πολύ νωρίς στο γκολ. Στο 12ο λεπτό ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ και μετά από διαδοχικές κεφαλιές των Σισέ και Νικολάου, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και ο Χριστοδουλόπουλος από κοντά σε κενή εστία έγραψε το 1-0. Παρά το γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και έχασαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά. Στο 15’ το απευθείας φάουλ του Λάζαρου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Φετφατζίδη υποχρέωσε τον Γκοτκούκ σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Μετά το 25λεπτο όμως, ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα, ο Ολυμπιακός έδωσε την κυκλοφορία στους Τούρκους και μέχρι το φινάλε του 45λεπτου, δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Ανέβηκε με Μάνο, δεν την έβαζε μέσα ο Καρίμ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε προφανώς να τσεκάρει την συγκεκριμένη ενδεκάδα. Οι πρώτες αλλαγές έγιναν στο 71’, όταν ο Μάνος πέρασε στην θέση του Λάζαρου, ενώ στο 81’ οι Τσιμίκας και Ευαγγέλου πέρασαν στη θέση των Πάρντο και Κούτρη.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και είχαν ευκαιρίες για το γκολ, όμως ο Ανσαριφάρντ δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 60’ ο Ιρανός έκανε το σουτ από καλή θέση όμως δεν βρήκε εστία, ενώ στο 76’ μετά από ωραία κάθετη του Φετφατζίδη δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε των Τούρκων σε τετ α τετ.


Στο τελευταίο εικοσάλεπτο πάντως, ο Ολυμπιακός συνολικά ήταν πιο δραστήριος και με την είσοδο του Μάνου απειλούσε πιο συχνά τον αντίπαλο πορτιέρε. Μάλσιτα, στο 77’ ο Έλληνας φορ είχε και ένα καλό σουτ, που έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Τούρκων και έτσι κράτησε το 1-0.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags