Facebook Pixel Sportdog.gr | Σε καλό δρόμο ο ΠΑΟ, παρά την τριάρα - Προβλήματα για Μουνιέ και Κολοβέτσιο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-28 22:53:00

Σε καλό δρόμο ο ΠΑΟ, παρά την τριάρα - Προβλήματα για Μουνιέ και Κολοβέτσιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Σε καλό δρόμο ο ΠΑΟ, παρά την τριάρα - Προβλήματα για Μουνιέ και Κολοβέτσιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα με 3-1 από τη Ντεν Χάαγκ και πλήγμα με τους τραυματισμούς!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ηττήθηκε με 3-1 από τη Ντεν Χάαγκ, σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε... δύο πρόσωπα. Έδειξε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο στο επιθετικό κομμάτι, όμως θέλει δουλειά στην άμυνα.

Ο Χατζηθεοδωρίδης πέτυχε το γκολ του Τριφυλλιού και έδειξε καλά στοιχεία για ακόμα ένα ματς, όμως η προσοχή των ανθρώπων της ομάδας εστιάζεται στην κατάσταση του Αντονί Μουνιέ και του Δημήτρη Κολοβέτσιου, που αποχώρησαν τραυματίες (τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ΕΔΩ)

Πώς παρατάχθηκε

Ο Γιώργος Δώνης εφάρμοσε σύστημα 3-4-3 για ακόμα ένα φιλικό. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ενώ την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης, με τον Κουλιμπαλί να καλύπτει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά, και τον Χατζηθεοδωρίδη την αριστερή.

Δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν ο Στάικος και ο Κάτσε, στη δεξιά πλευρά της επίθεσης ξεκίνησε ο Χατζηγιοβάνης, στην αριστερή ο Μπουζούκης, και στην κορυφή ο Ρεγκάκος.

Στο 41’ ο Κολοβέτσιος τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Θεοχάρη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι Κότσαρης, Σέχου, Ινσούα, Δώνης, Τζανδάρης, Οικονομόπουλος, Οικονόμου, Μουνιέ, Αποστολάκης και Εμμανουηλίδης.

Δυνατό ξεκίνημα με γκολ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την αναμέτρηση, αφού μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 3’. Οι Πράσινοι επιτέθηκαν από τα δεξιά, με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Χατζηθεοδωρίδη, που είχε κάνει κίνηση κρυφού επιθετικού στην αντίπαλη περιοχή, να σκοράρει με δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι.

Με την ψυχολογία υπέρ τους μετά το γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Περίπου μέχρι το 20’ ο Παναθηναϊκός πίεζε αποτελεσματικά ψηλά, εμποδίζοντας τους αντιπάλους του να αναπτυχθούν, ενώ ταυτόχρονα κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα.

«Κατάρρευση» και ανατροπή

Το σκηνικό άλλαξε μετά το 20’, με τον Παναθηναϊκό να αφήνει την κατοχή της μπάλας στη Ντεν Χάαγκ και να δέχεται πίεση, η οποία κατέληξε σε δύο γκολ για τους Ολλανδούς. Στο 23’ οι παίκτες της Ντεν Χάαγκ συνδυάστηκαν ωραία από α δεξιά, ο Μπέκερ γύρισε παράλληλα και ο Γκούσενς βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος και ισοφάρισε με αριστερό σουτ.

Στο 30’ οι Ολλανδοί έκαναν το 2-1 μετά από νέα επέλαση του Μπέκερ και γύρισμα από τα δεξιά. Ο Γιόχανσον έκανε λάθος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, με την μπάλα να καταλήγει στον Πόουι και αυτόν να τη στέλνει στα δίχτυα από κοντά.

Ορεξάτος στην επανάληψη, του έλειψε η αποτελεσματικότητα

Παρά τις πολλές αλλαγές του Γιώργου Δώνη στο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με όρεξη και δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 53’ ο Θεοχάρης δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όντας ολομόναχος στη μικρή περιοχή από κόρνερ του Μπουζούκη, ενώ με παρόμοιο τρόπο σπατάλησε νέα ευκαιρία ο Σέχου στο 60’. Στο 61’ ένα πολύ καλό σουτ του Τζανδάρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός, αγωνία για Μουνιέ

Στο τελευταίο μισάωρο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά αφού και οι Ολλανδοί δεν «φόρτσαραν». Εξαίρεση αποτέλεσε μια φάση στο 75’, όταν ο Κότσαρης επενέβη καθοριστικά, νικώντας σε τετ α τετ τον Λόρεντσεν.

Στο 77’ το παιχνίδι πήρε πολύ άσχημη τροπή για το Τριφύλλι, που είδε τον Αντονί Μουνιέ να τραυματίζεται και να πονά στο γόνατο. Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και η αγωνία για την κατάστασή του είναι στο… κόκκινο, όπως άλλωστε ισχύει και για τον –επίσης τραυματία- Κολοβέτσιο.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες και στο 85' ο Ζανγκ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Δώνη στο κέντρο, έγινε αποδέκτης κάθετης πάσας και έκανε το τελικό 3-1 με αριστερό σουτ ενός περιοχής.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ (Α. Γκροενεντάικ): Τζούινκελς, Μπέουγκελσνταϊκ, Κάνον, Μπέκερ (62’ Νταλιμπάκερ), Ίμερς, Γκόουσενς, Πίνας, Ελ Καγιατί, Πόλεϊ, Φάλκενμπεργκ, Χόουι (70’ Ζανγκ). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (70’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (41’ Θεοχάρης), Μαυρομάτης (46’ Οικονόμου), Κουλιμπαλί (46’ Οικονομόπουλος), Κάτσε (46’ Τζανδάρης), Στάικος (46’ Δώνης), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Ινσούα), Χατζηγιοβάνης (46’ Μουνιέ), Μπουζούκης (70’ Εμμανουηλίδης), Ρεγκάκος (46’ Σέχου).

Διαιτητής: Αλαρντ Λίντχουτ (Ολλανδία).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags