Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος περιμένει εξελίξεις με τον Παϊρόζ, στη γωνία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
| 2018-08-02 14:29:00

Ραγδαίες εξελίξεις: «Ντου» Παϊρόζ, τι κάνει ο Αλαφούζος - Πιέζει Τσίπρα, έξαλλος ο Δημήτρης!

του Νίκου Στεργίου
Ραγδαίες εξελίξεις: «Ντου» Παϊρόζ, τι κάνει ο Αλαφούζος - Πιέζει Τσίπρα, έξαλλος ο Δημήτρης!

Ρεπορτάζ με ονόματα και νούμερα για την αλλαγή που έρχεται.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η υπόθεση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, θετικές ή αρνητικές. Όσα κυκλοφορούν πάντως τις τελευταίες ημέρες και όσα γίνονται πέριξ του συλλόγου, δείχνουν πως ο Ταϊλανδός ετοιμάζεται... να φορέσει το πράσινο κοστούμι!

Για παράδειγμα, η είσοδος της ΠΑΕ στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, που δεν ήταν κάτι που είχε θέσει ως προαπαιτούμενο, βοηθάει σημαντικά στην ολοκλήρωση του deal, ειδικά από τη στιγμή που έτσι όπως πάει να περάσει, χωρίς  να υπάγονται δηλαδή στη ρύθμιση οι οφειλές σε παίκτες και προπονητές, θα κάνει ακόμη πιο ευδιάκριτο το τι χρωστάει και τι πληρώνει ο Αλαφούζος και το τι αναλαμβάνει ο Ταϊλανδός.

Επίσης, ως θετική προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ, εκλαμβάνεται  και απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να μετοχοποιήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που εξελίσσεται το Ομολογιακό Δάνειο της 23ης Σεπτεμβρίου 2015, από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί, η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως 5 εκατ. ευρώ, όσο ήταν το Ομολογιακό (ή το υπόλοιπό του), φεύγουν από την «πλάτη» του Παναθηναϊκού. Μαζί με χρήματα που μπήκαν για πληρωμές υποχρεώσεων από την προηγούμενη ΑΜΚ υπολογίζεται ότι ένα ποσό έως τα 10 εκατ. ευρώ (από τα 20) καλύφθηκε ήδη!

Ο πόλεμος με Γιαννακόπουλο... φέρνει Παϊρόζ!

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημλερες ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη ή καλύτερα ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Γιαννακόπουλο. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη, πιέζει πλέον αφόρητα τον Mr SKAI και δεν αποκλείεται αυτό να οφείλεται στο ότι πλησιάζουμε στην οριστική συμφωνία με τον Παΐρόζ Πιεμπονγκσάντ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις, είτε θετικές είτε αρνητικές. Στα τέλη Αυγούστου είναι το deadline, οπότε ό,τι και να γίνει, τότε θα κριθούν όλα. Αυτή τη στιγμή πάντως, το επικρατέστερο σενάριο που κυκλοφορεί στην πιάτσα, αναφέρει πως ο Ταϊλανδός και οι συνεργάτες του θα μπουν στην ΠΑΕ για έναν χρόνο, παίρνοντας ουσιαστικά μόνο το management και αφήνοντας τον Αλαφούζο να πληρώσει τις οφειλές του!

Η συγκεριμένη πρόταση, που μοιάζει πολύ και με αυτή που είχε καταθέσει προ μηνών ο Γιαννακόπουλος, θα γίνει γνωστή στον κόσμο προσεχώς, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθούν και κάποια φρέσκα πρόσωπα. Λεφτά πολλά, ουσιαστικά τον πρώτο χρόνο δεν θα βάλει η PanAsia, απλά θα κερδίσει χρόνο και θα τελειώσει το deal του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί ο Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του να πιέσουν τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, αν υπάρχουν αλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας, σχετικά με τα επιχειρηματικά πλάνα που έχουν για την Ελλάδα, εκτός Παναθηναϊκού.

Φυσικά πρέπει να σημειώσουμε, πως το όλο εγχείρημα κρύβει πολλούς κινδύνους, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου, που πολλά ακούν και λίγα βλέπουν και φυσικά ποια θα είναι η στάση του Γιαννακόπουλου που περιμένει στη γωνία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags