Facebook Pixel Sportdog.gr | Το απόλυτο ο Άρης, νίκησε και τη Βίλεμ!
| 2018-08-04 17:02:00

Το απόλυτο ο Άρης, νίκησε και τη Βίλεμ!

Sportdog Team
Το απόλυτο ο Άρης, νίκησε και τη Βίλεμ!

Nίκησε 1-0 και επιστρέφει Θεσσαλονίκη.

O Άρης μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες και μετά από τη νίκη του κόντρα στην Ντεν Χάαγκ, έδωσε ακόμη μια φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους για την προετοιμασία του απέναντι στην Βίλεμ.

Όπως ήταν λογικό ο Πάκο Ερέρα θέλησε να δει διαφορετικά πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα για την αποψινή φιλική αναμέτρηση, με σκοπό να τεστάρει κάποιους ποδοσφαιριστές αλλά και για να μην επιβαρύνει όσους αγωνίστηκαν για αρκετά λεπτά με την Ντεν Χάαγκ.

Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε βρίσκοντας τον Πάκο Ερέρα συνεχώς όρθιο στην άκρη του πάγκου φωνάζοντας στους παίκτες του, καθώς ο Άρης για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά πραγματοποίησε αρκετά λάθη στη γραμμή άμυνας δίνοντας χώρους στους παίκτες της Βίλεμ.

Οι γηπεδούχοι που την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους για την Eredivisie, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι μη θέλοντας να αφήσουν περιθώρια στο σύνολο του Πάκο Ερέρα έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 8ο λεπτό με τον Σολ να παίρνει την κεφαλιά έπειτα

από μία σέντρα που έγινε στην περιοχή των “κιτρίνων”΄, με τον Κουέστα να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του αγώνα, η Βίλεμ απείλησε και πάλι με νέα κεφαλιά του Σολ ύστερα από αδράνεια του Βελέθ χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γράψει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να ξεκίνησαν το παιχνίδι ελέγχοντας τον ρυθμό του, ωστόσο ο Άρης μετά από το 25΄ περιορίζοντας τα αμυντικά του λάθη κατάφερε και απείλησε.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου μετά από γέμισμα του Μενέντες, ο Παυλίδης έστρωσε όμορφα με το κεφάλι στον Ματίγια με τον τελευταίο να σουτάρει λίγο άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Άρης απείλησε εκ νέου με τον Κωνσταντινίδη που βρέθηκε στην περιοχή των Ολλανδών όπου και προτίμησε να ψάξει τον Διαμαντόπουλο αντί να πλασάρει με αποτέλεσμα να χαθεί και η φάση αυτή.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, καθώς αμφότερες οι δύο ομάδες δε δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο αμφότερες Βίλεμ και Άρης μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μην παράξουν θέαμα και φάσεις για γκολ. Οι “κιτρινόμαυροι” με την έναρξη του δεύτερου μέρους άρχισαν να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, με τον Πάκο Ερέρα να αναγκάζεται να ανακατέψει αρκετά την τράπουλα προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στους παίκτες του.

Σε ένα ματς που σχεδόν μέχρι το τέλος του δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Άρης κατάφερε και απείλησε στο 51΄ από μια στημένη μπάλα. Πιο συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν ένα φάουλ σε καλό σημείο, με την εκτέλεση του Ματίγια να δυσκολεύει αρκετά τον πορτιέρε των γηπεδούχων που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Βίλεμ δημιούργησε μια καλή ευκαιρία με τον Κρουξ, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί σύγχυση στα καρέ του Κουέστα που κράτησε και πάλι το μηδέν.

Όσο κυλούσε ο χρόνος στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ακόμη πιο αργό.

Αν και ο Άρης παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι στο δεύτερο μέρος, μέχρι το 70ο λεπτό δεν μπορούσε να δημιουργήσει καθόλου εύκολα ευκαιρίες για γκολ...

Πάτησε... γκάζι και σκόραρε στο φινάλε

Στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού το σύνολο του Πάκο Ερέρα με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, έδειξε πειθαρχία στο πλάνο του προπονητή και διάθεση για δημιουργία.

Η αρχή έγινε στο 72΄ με τον Τζανακάκη να σεντράρει από τα αριστερά, να βρίσκει τον Ντιγικινί με τον Γάλλο να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρης έφτασε και πάλι στην περιοχή της Βίλεμ, ωστόσο το τελείωμα του Ματέο Γκαρσία δεν ήταν καλό και δεν δημιούργησε καμία ανησυχία.

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να πλησιάζει, οι “κιτρινόμαυροι” άσκησαν πίεση ψηλά με αποτέλεσμα να... επιβραβευτούν.

Πιο συγκεκριμένα στο 87ο λεπτό και εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελειώσει χωρίς σκορ, ο Ματέο Γκαρσία με ένα υποδειγματικό αριστερό πλασέ έγραψε το 1-0 και έδωσε στην ομάδα του την τέταρτη φιλική της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η τελευταία φιλική αναμέτρηση του Άρη για το πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, με τους Θεσσαλονικείς να επιστρέφουν από αύριο (5/8) πίσω στη βάση τους έχοντας αφήσει μέχρι στιγμής αρκετά θετικές εντυπώσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Βίλεμ: Βέλενρουτερ, Λιούις, Χέερκενς, Λίφτινκ, Σολ, Κρουξ, Κρόουλι, Ντάνκερλουϊ, Σαντίκι, ΜακΓκάρι, Λόουερς.

Άρης: Κουέστα, Σόουζα, Βελέθ (65΄ Δεληζήσης), Ιντζόγλου (73΄ Σταμπουλίδης), Παυλίδης (59΄ Κολάσο), Μιλούνοβιτς (59΄ Ντιγκινί), Μενέντες, Διαμαντόπουλος (59΄ Ναζλίδης), Ματίγια (59΄ Ματέο Γκαρσία), Βαλεριάνος (59΄ Μπάσα), Κωνσταντινίδης (46΄ Τζανακάκης).

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags