Facebook Pixel Δεν παίρνουν... Κόκα στον Ολυμπιακό, παίζει του Ρούι Φόντε - Τι γίνεται με Ένγκελς
| 2018-08-08 13:55:00

Δεν παίρνουν... Κόκα στο λιμάνι και πάνε για φορ με «καρύδια» - Με κονέ Μαρινάκη και deal 25 εκατ.

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν παίρνουν... Κόκα στο λιμάνι και πάνε για φορ με «καρύδια» - Με κονέ Μαρινάκη και deal 25 εκατ.

Σούπερ περίπτωση για τον Ολυμπιακό, απίθανο σενάριο για Καρίμ.

Όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές, στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά της Αγγλίας, εκεί όπου αύριο τα μεσάνυχτα θα γίνουν γνωστοί ποιοι παίκτες «κόπηκαν» από τα ρόστερ τω βρετανικών συλλόγων και είναι διαθέσιμοι προς παραχώρηση.

Κάπως έτσι ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες και η περίπτωση του Ρούι Φόντε, του 28χρονου Πορτογάλου φορ της Φούλαμ, που δεν αποκλείεται να είναι όντως μία επιλογή που εξετάζουν σοβαρά στο λιμάνι.

Οι Πειραιώτες, άλλωστε, έχουν καλές σχέσεις με τη συγκεκριμένη αγγλική ομάδα και θα μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν για να προχωρήσουν την υπόθεση με τον διεθνή φορ, για τον οποίο οι Λονδρέζοι ξόδεψαν πέρυσι 9 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Μπράγκα.

Ο Ρούι Φόντε, ο οποίος πέρσι είχε 3 γκολ και 5 ασίστ σε 27 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ, μοιάζει ρεαλιστικός και εφικτός στόχος για τον Ολυμπιακό, ενώ σίγουρα φαντάζει καλύτερη επιλογή απ’ αυτή του «Κόκα», ο οποίος παραμένει επίσης στο προσκήνιο, αλλά κι από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, μιας και είναι ένας παίκτης που μπορεί με άνεση να αγωνιστεί και στα άκρα της γραμμής κρούσης (κυρίως στο δεξί).

Πάντως, ο Πορτογάλος φορ δεν είναι εύκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό, αν και είναι θετικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή περισσεύει στην αγγλική ομάδα. Πέρυσι δεν ήταν βασικός, ενώ για φέτος οι Λονδρέζοι επένδυσαν στον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς, ο οποίος είχε ακουστεί για τους Πειραιώτες, ξοδεύοντας το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τον «Κόκα», αξίζει να τονίσουμε ξανά πως αν δεν αποχωρήσει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δύσκολα στο λιμάνι θα προχωρήσουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή, ακόμα κι αν επιθυμούν στο λιμάνι να τα ξαναβρούν με τον μεγαλομάνατζερ, Ζορζ Μέντες.

Θεωρείται, άλλωστε, απίθανο στον Πειραιά να έχουν τρία σέντερ φορ για μία θέση (Γκερέρο, Ανσαριφάρντ, «Κόκα»), σύμφωνα με τον σχηματισμό που επιλέγει ο Πέδρο Μαρτίνς για την επίθεση. Εκτός κι αν στον Ολυμπιακό σχεδιάζουν να πιέσουν τον Ιρανό επιθετικό με τη συγκεκριμένη κίνηση. Να τον «σπρώξουν», δηλαδή, στην πόρτα της εξόδου, αποκτώντας τον Αιγύπτιο άσο, αν κι αυτό το σενάριο δε μοιάζει και τόσο πιθανό.

Τι γίνεται με Ένγκελς

Την ίδια στιγμή στον Ολυμπιακό έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Αγγλία, περιμένοντας πρόταση για τον Μπιόρν Ένγκελς. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο και φαίνεται πως το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί για τον Βέλγο στόπερ (βλέπε Μπρέντφορντ) δε φαίνεται να… συγκινεί τους Πειραιώτες από οικονομικής άποψης. Αν ίσχυε, άλλωστε, ότι οι Άγγλοι δίνουν 4 εκατ. λίρες για τον υψηλόσωμο στόπερ, μάλλον το deal θα είχε γίνει ήδη. Όπως και να έχει, οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν αν θα προκύψει κάτι από το νησί τις επόμενες ώρες, διαφορετικά θα «πουσάρουν» τον παίκτη σε άλλη αγορά, ενδεχομένως και στην πατρίδα του, εκεί που έχει καλό όνομα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags