Facebook Pixel Sportdog.gr | ΘΡΥΛΑΖΑΡΟΣ - Ο Χριστοδουλόπουλος ανέστησε τον Ολυμπιακό και... πέθανε τη Λουκέρνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-09 22:50:00

ΘΡΥΛΑΖΑΡΟΣ - Ο Χριστοδουλόπουλος ανέστησε τον Ολυμπιακό και... πέθανε τη Λουκέρνη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
ΘΡΥΛΑΖΑΡΟΣ - Ο Χριστοδουλόπουλος ανέστησε τον Ολυμπιακό και... πέθανε τη Λουκέρνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη 4-0 αντί 6-0 οι Ερυθρόλευκοι, που προκρίθηκαν...

Ο Ολυμπιακός απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, διέλυσε τη Λουκέρνη με 4-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση  στα πλέι οφ του Europa League από απόψε!

Ονειρεμένο ντεμπούτο έκανε ο Χριστοδουλόπουλος, που πέτυχε δύο, με τον Γκερέρο να προσθέτει άλλα δύο. Καταπληκτικός ο Φορτούνης, που είχε δύο δοκάρια, μεγάλη εμφάνιση και από τους Ποντένσε, Τσιμίκα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι και πίεσε από νωρίς ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα ο Ποντένσε είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς, κερδίζοντας κόρνερ μετά από ατομική ενέργεια και σουτ. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν τη Λουκέρνη στα καρέ της και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 10’. Από κόρνερ του Τσιμίκα ο Χριστοδουλόπουλος έμεινε όρθιος από τα συνεχή τραβήγματα του προσωπικού του αντιπάλου και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατέβασαν ρυθμό, αντιθέτως συνέχισαν να επιτίθενται δυναμικά με σκοπό να πετύχουν κι άλλα γκολ. Ο Ποντένσε είχε πολλά κέφια και θα μπορούσε να σκοράρει στο 23’ όταν «άδειασε» τον αντίπαλό του, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Σάλβι. Πολύ δραστήριος ήταν και ο Φορτούνης, ο οποίος έκλεψε την παράσταση στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού το διάστημα 33’-36’, που έφερε δύο ακόμα γκολ. Στο 33’ ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Φορτούνης κοντρόλαρε ωραία και δεν παράτησε τη φάση όταν τον έκλεισαν δύο αμυντικοί. Από τις κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Χριστοδουλόπουλο, που πλάσαρε με το αριστερό από κοντά κάνοντας το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ποντένσε σήκωσε ωραία την μπάλα για τον Φορτούνη, με τον Έλληνα χαφ να δίνει… έτοιμο γκολ στον Γκερέρο, ο οποίος είχε εύκολο προ κενής εστίας για το 3-0!

Στο 41’ ο Ποντένσε βρήκε τον Τσιμίκα με φοβερή κάθετη πάσα, όμως ο αριστερό μπακ του Ολυμπιακού αστόχησε σε τετ α τετ με τον Σάλβι.

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες εξακολούθησαν να κυριαρχούν στο γήπεδο, αντιμετωπίζοντας ελάχιστα προβλήματα από τη Λουκέρνη. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ. Στο 55’ η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Φορτούνη, καταλήγοντας στο δοκάρι μετά από καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 57’ ο Μιράντα αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 70’ ο Φορτούνης πέρασε με φανταστικό τρόπο τον αντίπαλό του, αλλά «σημάδεψε» το κάθετο δοκάρι με διαγώνιο πλασέ.

Στο 76’ ο Τσιμίκας νικήθηκε από τον Σάλβι έπειτα από ακόμα μια δημιουργία του Ποντένσε, όμως στο 84’ ο Γκερέρο δεν αστόχησε. Ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής μετά από φάση διαρκείας και με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε δύο γκολ, ο Ποντένσε προσέφερε στιγμές «μαγείας», όμως ο κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Όλα περνούσαν από τα πόδια του Έλληνα άσου, ο οποίος είχε καταπληκτικές εμπνεύσεις. Από καθαρή ατυχία δεν πέτυχε γκολ, αφού στάθηκε άτυχος και «σημάδεψε» δύο φορές το δοκάρι!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα ήταν η τετράδα της άμυνα από δεξιά προς αριστερά, με τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στο κέντρο. Ο Ποντένσε κινήθηκε αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Φορτούνης πίσω από τον Γκερέρο, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού με την υπέροχη συνεργασία Ποντένσε-Φορτούνη ήταν όλα τα λεφτά και προϊδεάζει τους φιλάθλους των Πειραιωτών για το τι θα δουν μέσα στη σεζόν, εάν οι δύο άσοι συνεχίσουν να συνεργάζονται τόσο αρμονικά.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γάλλος διαιτητής, Φρανσουά Λετεξιέ, είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε «καθαρό» σκορ και πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την πρόκριση. Όχι μόνο αυτό, αλλά το ελκυστικό ποδόσφαιρο που απέδωσε ενθουσίασε τους οπαδούς και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια της σεζόν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Καμαρά (90' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (86' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Ποντένσε, Γκερέρο.
Λουκέρνη (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Σβέγκλερ (58' Βάργκας), Σμιντ, Άλβες, Γκρέτερ, Βόκα, Γκβίλια, Σίντλερ, Σίρπφ, Σνόιλι (58' Σουλτς), Ελέκε (74' Ντεμασάι).
Διαιτητής: Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία)
Βοηθοί: Σιρίλ Μουνιέ (Γαλλία), Μεχντί Ραχμούνι (Γαλλία)
Τέταρτος: Τομάς Λεονάρ (Γαλλία)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags