Facebook Pixel Sportdog.gr | Ναι ρε ΠΑΟΚάρα! Άντεξε στη Μόσχα και… πετάει για τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-14 22:23:00

Ναι ρε ΠΑΟΚάρα! Άντεξε στη Μόσχα και… πετάει για τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ναι ρε ΠΑΟΚάρα! Άντεξε στη Μόσχα και… πετάει για τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήρε το 0-0 με Σπαρτάκ και προκρίθηκε ο Δικέφαλος!

Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από τη Σπαρτάκ στη Μόσχα!

Ο Δικέφαλος καρδιοχτύπησε αφού έχασε πολλές ευκαιρίες και δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 33’. Παρ’ όλα αυτά, η λευκή ισοπαλία τον έστειλε στα πλέι οφ και πλέον καλείται να ξεπεράσει ακόμα ένα εμπόδιο (Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε) για να πετύχει το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους!

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να οδηγήσει εξ΄ αρχής το παιχνίδι σε ρυθμό που τον βόλευε. Ο Δικέφαλος κυκλοφορούσε την μπάλα με σχετική άνεση και ταυτόχρονα δεν επέτρεπε στη Σπαρτάκ Μόσχας να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του, όντας πολύ συμπαγής αμυντικά. Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να την… πατήσει στο 26’, δίχως η αντίπαλός του να έχει δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Δικέφαλος στάθηκε τυχερός, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Κάνιας, ο οποίος παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με κεφάλια σε προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα από φάουλ του Πρόμες.

Στο 33’ το ματς πήρε ιδανική τροπή για τον ΠΑΟΚ εξαιτίας της… ανοησίας του Λουίς Αντριάνο. Ο επιθετικός της Σπαρτάκ έριξε αγκωνιά εκτός φάσης στον Κρέσπο, με τον διαιτητή να βλέπει την ενέργεια του Βραζιλιάνου και να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη. Στο 38’ ο Δικέφαλος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, με τον Πρίγιοβιτς να αστοχεί με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Μαουρίσιο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μπορούσε να βρει το τέρμα που θα «κλείδωνε» την πρόκριση. Στο 49’ ο Μαουρίσιο αστόχησε με δυνατό σουτ εντός περιοχή, ενώ στο 54’ οι Θεσσαλονικείς έχασαν τριπλή ευκαιρία για γκολ, αρχικά με τον Πέλκα και εν συνεχεία με τον Ουάρντα να αστοχεί με δεύτερη προσπάθεια από κοντά. Στο 61’ το σουτ του Ουάρντα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ τόσο στο 65’ όσο και στο 68’ ο Μαξιμένκο έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σουτ του Πέλκα.

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να σκοράρει κράτησε ζωντανές τις ελπίδες των Ρώσων, που ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να πιέσουν, έστω και με παίκτη λιγότερο. Ο Δικέφαλος έπαιξε με τη φωτιά, αλλά ευτυχώς ο Ζε Λουίς σούταρε ψηλά άουτ από ευνοϊκή θέση σε αντεπίθεση της Σπαρτάκ (69’), ενώ η κοντινή κεφαλιά του Ζόμπνιν (71’) έφυγε επίσης πάνω από τα δοκάρια.

Στο τελευταίο 20λεπτο η κούραση άρχισε να επηρεάζει τη Σπαρτάκ, Οι Ρώσοι δεν μπόρεσα να δημιουργήσουν άλλη μεγάλη ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ άντεξε και κρατώντας το 0-0 πήρε τη μεγάλη πρόκριση!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Λουίς Αντριάνο «κρέμασε» την ομάδα του με μια αψυχολόγητη ενέργεια και χάρισε σημαντικό πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Βιεϊρίνια στο αριστερό και τους Κρέσπο-Βαρέλα στα στόπερ. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Κάνιας και Μαουρίσιο με τον Πέλκα μπροστά τους, τον Λημνιό δεξιά και τον Ελ Καντουρί αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Πρίγιοβιτς.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε η Σπαρτάκ Μόσχας του Μάσιμο Καρέρα. Τερματοφύλακας ήταν ο Μαξιμένκο, με την άμυνα να αποτελείται από τους Εσένκο, Ζιγκό, Τζίκια και Κομπάροφ από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του κέντρου αποτέλεσαν οι Φερνάντο, Γκλουσάκοφ και Ζόμπνιν, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκε ο Αντριάνο στην κορυφή, ο Πρόμες αριστερά και ο Τασάεφ δεξιά.

Η ΦΑΣΗ: Η αποβολή του Λουίς Αντριάνο έγειρε την πλάστιγγα ενός αμφίρροπου αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ρούντι Μπουκέ από τη Γαλλία είχε καλή διαιτησία και σωστά απέβαλλε τον Αντριάνο για χτύπημα εκτός φάσης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά, όμως αυτό που μετρά είναι πως πήρε μια σπουδαία πρόκριση και πλησίασε ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League!

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags