Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός ο Ολυμπιακός δεν χαρίζεται - Τριάρα με μπαλάρα και σούπερ Λάζαρο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-16 22:20:00

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν χαρίζεται - Τριάρα με μπαλάρα και σούπερ Λάζαρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτός ο Ολυμπιακός δεν χαρίζεται - Τριάρα με μπαλάρα και σούπερ Λάζαρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καθάρισε» τη Λουκέρνη (3-1) με χαρακτηριστική άνεση.

Ο Ολυμπιακός συνόδευσε την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Europa League με ακόμα μια «γεμάτη» εμφάνιση και νίκη 3-1 επί της Λουκέρνης.

Δύο γκολ πέτυχε ξανά ο φορμαρισμένος Χριστοδουλόπουλος, σκόραρε ξανά και ο Γκερέρο.

Το ματς

H πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκε στους Ελβετούς, με τον Σουλζ να αστοχεί σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στο 6’, όμως ο Ολυμπιακός «απάντησε» ένα λεπτό αργότερα. Ο Γκερέρο έδωσε στον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί, αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Αυτό ήταν το τρίτο δοκάρι του Έλληνα άσου κόντρα στη Λουκέρνη, καθώς είχε δύο στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 15’, όταν ο Σάλβι απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Καμαρά. Τελικά οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 23’. Ο Ελαμπντελαουί έβγαλε ωραία σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Στο 27’ ο Γκερέρο έφυγε τετ α τετ με τον Σάλβι από μπαλιά του Τσιμίκα, όμως επέλεξε να πλασάρει αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ποντένσε και νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 59’ ο Ποντένσε ο Σάλβι στέρησε από τον Ποντένσε την ευκαιρία να πετύχει ένα φανταστικό γκολ, καθώς απέκρουσε το αριστερό σουτ του Πορτογάλος μετά από καταπληκτικό κοντρόλ με το στήθος. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ωστόσο, ήρθε το 2-0. Ο Βούκοβιτς έκανε την προβολή με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Εν συνεχεία ο Μιράντα βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Χριστοδουλόπουλο, που πέτυχε από κοντά το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά βρήκαν άμεσα και τρίτο γκολ. Στο 68’ ο Ποντένσε έπαιξε πολύ ωραία το «1-2» με τον Φετφατζίδη, ο Σάλβι απέκρουσε το πλασέ του Πορτογάλου, όμως στην επαναφορά ο Γκερέρο «έγραψε» το 3-0 από κοντά. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ στο 80’, όμως ο Φετφατζίδης αστόχησε από κοντά με αριστερό σουτ έπειτα από ωραία μπαλιά του Ποντένσε.

Το μόνο που κατάφερε η Λουκέρνη ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 με δυνατό σουτ του Ντεμασάι στο 82’, αφού πρώτα ο Γιαννιώτης είχε αποκρούσει πλασέ αντιπάλου επιθετικού με τα πόδια.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν απολαυστικός για δεύτερο συνεχόμενο ματς και συνδύασε τη μεστή εμφάνισή του με δύο γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα ήταν η τετράδα της άμυνα από δεξιά προς αριστερά, με τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στο κέντρο. Ο Ποντένσε κινήθηκε αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Φορτούνης πίσω από τον Γκερέρο, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού «χάθηκε» η μπάλα, με οτν φανταστικό συνδυασμό Ποντένσε και Φετφατζίδη, προτού ο Γκερέρο πετύχεο το πιο εύκολο γκολ της καριάρας του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός όχι μόνο πανηγύρισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, αλλά το έκανε με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο και πολύ ωραία μπάλα σε αμφότερα τα παιχνίδια με τους Ελβετούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λουκέρνη (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Σίντλερ, Γκρέτερ, Σουλτς, Άλβες, Σνόιλι (67' Βάργκας), Γκβίλια, Βόκα, Σίρπφ, Ούγκρινιτς (67' Βολφ), Ελέκε.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ομάρ, Καμαρά (72' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (63' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (70' Ανσαριφάρντ).
Διαιτητής: Κίριλ Λεβνίκοφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Αλεξέι Βορόντσοφ (Ρωσία), Αράμ Πετροσιάν (Ρωσία)
Τέταρτος: Ρομάν Γκαλίμοφ (Ρωσία)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Περισσότερα σε λίγο...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags