Facebook Pixel Sportdog.gr | Πέτυχε το «πείραμα» Δώνη – Βελτιωμένος ο ΠΑΟ, έστειλε «μήνυμα» για την πρεμιέρα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-08-18 22:53:00

Πέτυχε το «πείραμα» Δώνη – Βελτιωμένος ο ΠΑΟ, έστειλε «μήνυμα» για την πρεμιέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πέτυχε το «πείραμα» Δώνη – Βελτιωμένος ο ΠΑΟ, έστειλε «μήνυμα» για την πρεμιέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού στην πρόβα τζενεράλε.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε προβληματίσει στα προηγούμενα φιλικό, όμως απόψε εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος και πήρε τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη της Superleague.

Οι Πράσινοι παρουσίασαν καλύτερο πρόσωπο στο επιθετικό κομμάτι, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς κλασικό επιθετικό (έπαιξε ο Μουνιέ) στην κορυφή και έδειξαν ότι με την προσθήκη ενός σέντερ φορ, μπορούν να κάνουν ακόμα καλύτερα πράγματα.

Τα γκολ του Τριφυλλιού πέτυχαν ο Χατζηγιοβάνης στο 27’ και ο Μουνιέ στο 57’, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ο Μπουζούκης.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 3-4-2-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια και στην τριάδα της άμυνας τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Οικονόμου. Φουλ μπακ τους Ινσούα αριστερά και Κουλιμπαλί δεξιά, στον άξονα τους Κάτσε και Δώνη και τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη πίσω από τον Μουνιέ, που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης ως «ψευτοεννιάρι».

Από την πλευρά του, ο Άκης Μάντζιος συμπεριέλαβε τους Επασί, Όμο, Νανγκίς, Ζησόπουλο, Γιακουμάκη, Χατζηλάμπρο, Τσαμπούρη, Ντιόγκο, Κρνέτα, Σαβαντογκό, Βιντέκερ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στο δημιουργικό κομμάτι στα πρώτα λεπτά, με τον Λεβαδειακό να είναι αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 14’ Ο Ντιόγκο έκανε ωραία ενέργεια και γύρισε από τα αριστερά, όμως ο Γιακουμάκης πλάσαρε άουτ από τη μικρή περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την απόδοσή του και στο 17’ σκόραρε με τον Χατζηγιοβάνη, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, καθώς ο Έλληνας άσος ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 27’ όμως το γκολ του «Χάτζη» μέτρησε  κανονικά και ήταν πολύ όμορφο. Ο Μπουζούκης πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα για τον Χατζηγιοβάνη και αυτός πλάσαρε ψύχραιμα με το αριστερό ανοίγοντας το σκορ.

Συνολικά οι δύο Έλληνες άσοι, Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης, ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και έδειξαν ότι έχουν καλή χημεία τους, ενώ αρκετά καλά υπηρέτησε το ρόλο του επιθετικού ο Μουνιέ, άσχετα εάν αυτή δεν είναι η φυσική του θέση.

Ο Γάλλος μάλιστα συνδύασε την καλή του εμφάνιση με ένα γκολ, πετυχαίνοντας το 2-0. Στο 57’ μετά από συνεχείς κόντρες η μπάλα έφτασε στον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος είχε ξεχαστεί από την άμυνα του Λεβαδειακού. Ο Μουνιέ βρέθηκε τετ α τετ με τον Επασί και τον πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό.

Ο Γιώργος Δώνης προέβη σε πολλές αλλαγές, οι οποίες επαηρέσαν τον αγωνιστικό ρυθμό του Παναθηναϊκού. Ο Λεβαδειακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, όμως ο Διούδης δήλωσε «παρών» και νίκησε σε τετ α τετ τους Σαβαντογκό στο 62’ και Νανγκίς στο 68’.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον Παναθηναϊκό, με τον Εμμανουηλίδη να πλασάρει άουτ από τη μικρή περιοχή στο 85’.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (58’ Παντελάκης), Οικονόμου (67’ Μαυρομάτης), Κολοβέτσιος (75’ Θεοχάρης), Κουλιμπαλί (67’ Γιόχανσον), Ινσούα (58’ Χατζηθεοδωρίδης), Δώνης (75’ Σέχου), Τζανδάρης (67’ Στάικος), Μπουζούκης (73’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (58’ Κάτσε), Μουνιέ (67’ Πίσπας).

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Όμο, Νανγκίς, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (52’ Σουμπίνιο), Χατζηλάμπρος (76’ Καραχάλιος), Τσαμπούρης (92’ Νίκας), Ντιόγκο, Κνρέτα (46’ Αντιλέχου, 76’ Καθάριος), Σαβαντογκό (64’ Μαρκόφσκι), Βιντέκερ (52’ Μητρόπουλος).

Διαιτητής: Κώστας Περράκης (Αθηνών).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags