Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελαίνει την Ευρώπη η ΠΑΟΚάρα! Όρθιος κόντρα σε όλα στη Λισαβόνα - Πετάει για τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-21 23:53:00

Τρελαίνει την Ευρώπη η ΠΑΟΚάρα! Όρθιος κόντρα σε όλα στη Λισαβόνα - Πετάει για τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τρελαίνει την Ευρώπη η ΠΑΟΚάρα! Όρθιος κόντρα σε όλα στη Λισαβόνα - Πετάει για τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Παλικάρι ο Δικέφαλος, πήρε 1-1 από τη Μπενφίκα!

Δεν… μασάει με τίποτα αυτός ο ΠΑΟΚ!

Τί κι αν υπέφερε από τη Μπενφίκα σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα και έμεινε πίσω στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι; Ο Δικέφαλος όχι απλά άντεξε, αλλά με το γκολ της «χρυσής» αλλαγής, Αμρ Ουάρντα, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Λισαβόνα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League!

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, δίχως να αφήσει τη Μπενφίκα να βρει ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Μοναδική εξαίρεση ένα λάθος της άμυνας στο 6’ που οδήγησε σε γκολ του Ζέντσον, το οποίο όμως ακυρώθηκε επειδή ο άσος της Μπενφίκα ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Δικέφαλος άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 8’ ο Πρίγιοβιτς σούταρε άουτ από καλή θέση μετά από υπέροχη ενέργεια και πάσα του Πέλκα και στο 14’ ένα ξαφνικό σουτ του Κάνιας από μακρινή απόσταση πέρασε λίγο άουτ.

Το ματς ήταν ισορροπημένο μέχρι το 23’, όμως από εκεί και έπειτα ο Δικέφαλος «εξαφανίστηκε» στο επιθετικό κομμάτι, έχασε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και πέρασε ένα εφιαλτικό διάστημα, με τη Μπενφίκα να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Στο 24’ ο Πίζι πλάσαρε άουτ όντας ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 27’ ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με καταπληκτική λόμπα από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Στο 28’ ο Πασχαλάκης νίκησε τον Πίζι μετά από επέλασή του και πλασέ εντός περιοχής και στο 29’ ο δαιμόνιος Πορτογάλος είχε δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά!

Αφού ο ΠΑΟΚ γλίτωσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, έμελλε να «λυγίσει» από μια κάκιστη απόφαση του διαιτητή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Γκριμάλδο έκανε παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, ο Ζέντσον έπιασε… αέρα, με τον Μαουρίσιο να τον παρεμποδίζει δίχως όμως να τον ακουμπά. Ο άσος της Μπενφίκα έπεσε, ο Μάζιτς «ανακάλυψε» πέναλτι και ο Πίζι ευστόχησε κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικέφαλος υπέφερε από την πίεση της Μπενφίκα και δυσκολευόταν πάρα πολύ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ευτυχώς, οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν αναίμακτα το πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους, στο οποίο δέχθηκαν μεγάλη πίεση. Στο 50’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το ωραίο σουτ του Φερέιρα, ενώ στο 56’ ο Έλληνας γκολκίπερ δήλωσε ξανά «παρών», διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ τη «βολίδα» του Γκριμάλδο.

Η Μπενφίκα άρχισε να βγάζει κόπωση και δεν μπόρεσε να κρατήσει το πρέσινγκ της στα ίδια επίπεδα, με τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί το παιχνίδι. Στο 68’ ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Ουάρντα έχασε την ισορροπία και σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ το 71’ ο Ζαμπά πέρασε υπέροχα τον Γκριμάλδο και σούταρε λίγο άουτ από διαγώνια θέση.

H στιγμή που έψαχνε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 76’. Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Ουάρντα να σκοράρει με μονοκόμματο δεξί σουτ στην επαναφορά!

Ο Πασχαλάκης έκανε ακόμα μια τεράστια επέμβαση σε τετ α τετ με τον Φερέιρα στο 86’ και ο ΠΑΟΚ κράτησε μια ισοπαλία, που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσή»!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αμρ Ουάρντα πέτυχε το καθοριστικό γκολ του ΠΑΟΚ, όμως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν αυτός που τον κράτησε όρθιο μέχρι τέλους και δεν νικήθηκε παρά μόνο από τη βούλα του πέναλτι!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, δίδυμο στόπερ οι Κρέσπο και Βαρέλα, δεξί μπακ ο Μάτος και αριστερό ο Βιεϊρίνια. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Κάνιας και Μαουρίσιο, με τον Πέλκα μπροστά τους. Δεξιά στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Λημνιός, αριστερά ο Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε η Μπενφίκα ο Ρούι Βιτόρια. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, με τους Αλμέιδα, Ντίας, Ζαρντέλ και Γκριμάλδο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Φέισα, Ζέντσον και Πίζι συνέθεσαν την τριάδα στον άξονα, με τον Ζίβκοβιτς στα δεξιά της επίθεσης, τον Σέρβι στα αριστερά και τον Φερέιρα στην κορυφή.

Η ΦΑΣΗ: Ο Αμρ Ουάρντα πέτυχε το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του στο 76’ και τρέλανε τους φίλους του ΠΑΟΚ, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εξέδρες του «Ντα Λουζ»!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σέρβος διαιτητής, Μίλοραντ Μάζιτς, έκανε σοβαρό λάθος στην υπόδειξη πέναλτι υπέρ της Μπενφίκα στο 45’, καθώς ο Μαουρίσιο δεν φαίνεται να κάνει παράβαση στην προσπάθεια του Ζέντσον. Με τον τρόπο αυτό, χάλασε μια -κατά τα άλλα- άψογη διαιτησία.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Αφού δεν έχασε απόψε ο ΠΑΟΚ, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι… δεν θα χάσει ποτέ! Ο Δικέφαλος γλίτωσε από πολλές ευκαιρίες των Πορτογάλων, έμεινε πίσω στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι, κι όμως βρήκε το ψυχικό σθένος να ισοφαρίσει. Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην Τούμπα, η οποία αναμένεται να «κοχλάζει»!

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (65’ Ράφα Σίλβα), Πίζι (79’ Σεφέροβιτς), Σέρβι (Φέλιξ), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (52’ Ουάρντα), Ζαμπά (81’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (89’ Ακπόμ).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags