Facebook Pixel Sportdog.gr | Ερυθρόλευκες ψυχάρες! «Έλιωσε» τη Μπέρνλι με… Φορτούναρο και γκολάρες ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-23 22:51:00

Ερυθρόλευκες ψυχάρες! «Έλιωσε» τη Μπέρνλι με… Φορτούναρο και γκολάρες ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ερυθρόλευκες ψυχάρες! «Έλιωσε» τη Μπέρνλι με… Φορτούναρο και γκολάρες ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε με 3-1 και πάει Αγγλία για την πρόκριση!

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση της Μπέρνλι με 3-1 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Με τον Κώστα Φορτούνη να είναι καταπληκτικός, με δύο γκολ και μία ασίστ, και τον Μπουχαλάκη να σκοράρει το καθοριστικό τέρμα για το 2-1, οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν και τον εκνευρισμό τους από τις κακές αποφάσεις του διαιτητή στο πρώτο μέρος (με «τραβηγμένο» πέναλτι ισοφάρισαν σε 1-1 οι Άγγλοι) και φιλοδοξούν να τελειώσουν τη δουλειά στον επαναληπτικό της Αγγλίας.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νευρικά, με μπόλικες μονομαχίες και χωρίς ρυθμό. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να συνδυαστεί, αλλά δυσκολευόταν από το δυναμικό και πολλές φορές σκληρό παιχνίδι των Άγγλων, οι οποίοι από την πλευρά τους επιτίθονταν σχεδόν αποκλειστικά με βαθιές μπαλιές προς τους ψηλούς επιθετικούς τους, Μπαρνς και Γουντ.

Δίχως να έχει σημειωθεί κάποια μεγάλη ευκαιρία, ο Κώστας Φορτούνης έδειξε την κλάση του ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό, έκανε το 1-0 στο 19’ με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και άσκησαν μεγάλη πίεση στη Μπέρνλι. Στο 29’ έλαβε χώρα μια φάση που εξόργισε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού. Ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή, με τον Λονγκ να τον παρεμποδίζει με το χέρι, αλλά τον διαιτητή να μη δίνει πέναλτι.

Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 32’ ο ρέφερι του αγώνα, Σλάβκο Βίντσιτς, υπέδειξε «τραβηγμένο» πέναλτι υπέρ της Μπέρνλι σε επαφή του Καμαρά με τον Γουντ εντός περιοχής. Ο Γουντ ανέλαβε την εκτέλεσε και ισοφάρισε 1-1 στο 33’. Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν τεράστιο εκνευρισμό στους παίκτες του Ολυμπιακού, που έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Ο διαιτητής συνέχισε να ανέχεται το σκληρό παιχνίδι των Άγγλων, με τους Ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται σε πολλές περιπτώσεις -συνήθως δικαιολογημένα- και να μην βρίσκουν ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με μεγάλη συγκέντρωση και ηρεμία, αποφασισμένοι να ξεχάσουν τα λάθη του διαιτητή στο πρώτο μέρος. Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να πάρουν άμεσα το προβάδισμα. Στο 48’ ο Μπουχαλάκης πήρε πολύ ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-1.

Ο Ολυμπιακός έβαλε γερές βάσεις νίκης στο 60’. Ο Γκίμπσον έκανε χέρι εντός περιοχής μετά από σουτ του Καμαρά, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει πέναλτι και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Φορτούνης ευστόχησε από τα 11 βήματα, με τους Ερυθρόλευκους να προηγούνται με 3-1 και να παίζουν με παίκτη παραπάνω από το 60’!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα για να πετύχει κι άλλα γκολ, όμως δεν τα κατάφεραν. Στο 63’ έκανε κακό τελείωμα πάνω στον Χίτον από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 69’ η κοντινή κεφαλιά του Μπουχαλάκη πέρασε λίγο άουτ. Στο 73’ ο Γκερέρο πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, όταν ελίχθηκε ωραία μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης ήταν καθοριστικός για ακόμα ένα παιχνίδι. Αποτέλεσε «μπελά» για την αντίπαλη άμυνα κινούμενος σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με φάουλ και άλλο ένα με πέναλτι. Μην ξεχνάμε πως έβγαλε την ασίστ για το τέρμα του Μπουχαλάκη.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα ήταν η τετράδα της άμυνα από δεξιά προς αριστερά, με τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στο κέντρο. Ο Ποντένσε κινήθηκε αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Φορτούνης πίσω από τον Γκερέρο, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-4-2 αγωνίστηκε η Μπέρνλι του Σον Ντάις. Τερμαοτοφύλακας ο Χίτον, με τους Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον και Γουόρντ να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Ως δίδυμο στον άξονα έπαιξαν ο Χέντρικ με τον Κορκ, δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Γκούντμουντσον και αριστερά ο Τέιλορ. Στην επίθεση κινήθηκαν ο Μπαρνς και ο Γουντ.

Η ΦΑΣΗ: Το 3-1 με πέναλτι του Φορτούνη έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό και με την αποβολή του Γκίμπσον για την παράβαση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σλοβένος διαιτητής, Σλάβκο Βίντσιτς, παρουσίασε δύο πρόσωπα. Έκανε σοβαρό λάθος, μην καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Ποντένσε στο 29’, ενώ η απόφαση για πέναλτι υπέρ της Μπέρνλι στο 33’ είναι «τραβηγμένη». Η τάση του Βίντσιτς να ανέχεται το σκληρό παιχνίδι της Μπέρνλι στο πρώτο μέρος εκνεύρισε πολύ τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο μέρος βελτίωσε την απόδοσή του, καταλογίζοντας σωστά πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών και αποβάλλοντας τον Γουόρντ, ενώ μοίρασε κάρτες προκειμένου να μην ξεφύγει το παιχνίδι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός αντέδρασε ως μεγάλη ομάδα, παρά τα νεύρα του για τις διαιτητικές αποφάσεις στο πρώτο ημίχρονο και πήρε μια μεγάλη νίκη, εξασφαλίζοντας μάλιστα διαφορά δύο γκολ για τη ρεβάνς. Μοναδικό ψεγάδι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 60’.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ομάρ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (89' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάρντ), Γκερέρο.
Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκούντμουντσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι), Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66' Λένον), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Βοηθοί: Τόμας Κλάντσνικ (Σλοβενία), Άντραζ Κόβατσιτς (Σλοβενία)
Τέταρτος: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags