Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαν πρωταθλήτρια! Η ΑΕΚ «καθάρισε» άνετα τον ΠΑΣ και τώρα… κοιτάζει τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-08-25 23:22:00

Σαν πρωταθλήτρια! Η ΑΕΚ «καθάρισε» άνετα τον ΠΑΣ και τώρα… κοιτάζει τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Σαν πρωταθλήτρια! Η ΑΕΚ «καθάρισε» άνετα τον ΠΑΣ και τώρα… κοιτάζει τα αστέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 2-0 η Ένωση και ετοιμάζεται για Champions League.

Με το δεξί μπήκε η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε εύκολα του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 χάρη σε γκολ του Πόνσε και του Λιβάγια.

Η Ένωση «καθάρισε» στην πρεμιέρα της Superleague και πλέον στρέφεται στη ρεβάνς με τη Βίντι, ενόψει της οποίας ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπόρεσε να κάνει rotation, ξεκουράζοντας τους Μάνταλο, Κλωναρίδη, Σιμόες και Χουλτ.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει από νωρίς για ένα γρήγορο γκολ. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την περιοχή του ΠΑΣ, δεν δίσταζαν όμως να δοκιμάσουν τα πόδια τους από μακρινή απόσταση. Ο Λιβάγια (4’, 28’, 29’) και ο Άλεφ (18’) είχαν καλές προσπάθειες για γκολ, όμως βρήκαν σε ετοιμότητα τον εξαιρετικό Μάρκο Βελλίδη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ δήλωσε «παρών» και στο 6’, αποκρούοντας με τα πόδια την κοντινή προβολή του Πόνσε, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

Ο Βελλίδης προδόθηκε από την άμυνά του στο 37’. Ο Λιβάγια έκανε πολύ ωραία κίνηση από τα δεξιά, περνώντας με χαρακτηριστική άνεση τον Σκόνδρα, που αδράνησε, και γύρισε στον Πόνσε. Ο Αργεντινός βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής και με δεξί πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, σκοράροντας στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε μόνο μια φορά στο πρώτο μέρος. Με το σκορ στο 0-0 στο 34’, ο Ξύδας έκανε ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Τσόσιτς να βάζει σωτήρια προβολή, αφού η μπάλα πήγαινε μέσα.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 47’ ο Λιβάγια ξεκίνησε την επίθεση της Ένωσης και έκανε κίνηση προς τη μεγάλη περιοχή. Ο Μπακάκης τροφοδότησε τον Γκάλο, αυτός γύρισε παράλληλα προς το ύψος του πέναλτι και ο Λιβάγια βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να πλασάρει με το δεξί και να κάνει το 2-0.

Η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος, είχε όμως ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ. Στο 54’ ο Πόνσε πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Βελλίδη εντός περιοχής, στο 76’ ο Γιακουμάκης σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 79’ ο Τσόσιτς αστόχησε όντας ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ. Έβγαλε ασίστ… μισό γκολ στο πρώτο τέρμα της ομάδας του, πέτυχε ο ίδιος το δεύτερο και συνολικά ήταν μια διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα, αναγκάζοντας τον Βελλίδη να επέμβει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε 4-2-3-1 για την ΑΕΚ. Τερματοφύλακας ο Μπάρκας, με τους Μπακάκη, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλο και Λόπες να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ο Γαλανόπουλος με τον Άλεφ, δεξιά στα χαφ ο Γκάλο και αριστερά ο Μπακασέτας. Ο Λιβάγια κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, Πόνσε.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Βελλίδης, δίδυμο στόπερ οι Σκόνδρας και Μιχαήλ, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Κακούμπα. Στο κέντρο κινήθηκαν ο Κάστρο και ο Λίλα, με τον Νικολιά δεξιά και τον Τσικάρσκι αριστερά, ενώ οι Ξύδας και Γιάκος αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η ΦΑΣΗ: Η καταπληκτική ενέργεια του Λιβάγια και η ασίστ… μισό γκολ στον Πόνσε για το 1-0 της ΑΕΚ στο 37’.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αθανάσιος Σέζος είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές. Ελέγχεται μόνο για τη μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Λιβάγια σε μαρκάρισμα του Σκόνδρα στο 58’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Παρά το rotation που εφάρμοσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, η ΑΕΚ πήρε μια άνετη και αρκετά πειστική νίκη. Η Ένωση πηγαίνει πλέον με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς με τη Βίντι για να διαφυλάξει το προβάδισμά της και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Oι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Λιβάγια (64’ Μάνταλος), Μπακασέτας, Πόνσε (68’ Γιακουμάκης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Νικολιάς, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Ξύδας, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Κακούμπα (65’ Μυστακίδης), Γιάκος (46’ Κρίζμαν).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το 1-0 του Πόνσε

Το 2-0 του Λιβάγια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags