Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ! Πράσινο «γλέντι» με Μπουζούκη στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-08-26 21:16:00

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ! Πράσινο «γλέντι» με Μπουζούκη στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ! Πράσινο «γλέντι» με Μπουζούκη στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη του Τριφυλλιού (1-0) με γκολάρα του νεαρού άσου!

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η εποχή Δώνη στον Παναθηναϊκό!

Το νεανικό σύνολο παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, πήρε μεγάλο «διπλό» με 1-0 στην έδρα της Ξάνθης χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Μπουζούκη στο 69’, ενώ είχε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Οι Πράσινοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, όμως είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 13’, όταν ο Ινσούα έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά με αποδέκτη τον Μουνιέ, ο οποίος έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά την έστειλε λίγο άουτ. Στο 24’ ο Χατζηγιοβάνης έκανε επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, όμως δεν βρήκε συμπαίκτη του, ενώ στο 29’ ο Μουνιέ έφυγε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως «κόπηκε» με οφσάιντ σε μια οριακή φάση.

Η Ξάνθη άρχισε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στο επιθετικό κομμάτι στο τελευταία τέταρτο του ημιχρόνου. Στο 31’ ο Κασάδο βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς, όμως η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα από την εστία, ενώ στο 45’ ο Γέντρισεκ έκανε κακό κοντρόλ και σπατάλησε την ευκαιρία όντας απέναντι στον Διούδη μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε χαμηλός και στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να εξακολουθούν να παρουσιάζουν πρόβλημα στη δημιουργία. Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου 45λέπτου ανήκε στην Ξάνθη, όταν ο Καντά σούταρε λίγο άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 69’ ο Μπουζούκης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Χατζηγιοβάνη. Αυτός νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς σε τετ α τετ, όμως στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε ξανά στον Μπουζούκη, ο οποίος έπιασε ένα τρομερό αριστερό σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 75’ ο Μπουζούκης πέρασε ακόμα μια πολύ ωραία κάθετη στον Χατζηγιοβάνη που ανατράπηκε από τον Σιλά στα όρια της μεγάλης περιοχής, όμως ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε ούτε καν φάουλ, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει τον αμυντικό της Ξάνθης.

Οι Πράσινοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, με τον Ζίβκοβιτς να κρατά την Ξάνθη στο παιχνίδι νικώντας τον Εμμανουλίδη σε δύο τετ α τετ (90+3’, 90+7’). Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, αφού ο Τζουρίτσκοβιτς κλώτσησε εκτός φάσης τον Οικονόμου και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 90+8’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Μπουζούκης έδειξε για ακόμα μια φορά ότι έχει λαμπρό μέλλον, δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του στα φιλικά. Ο νεαρός άσος πέτυχε ένα φανταστικό γκολ σε μια φάση που ξεκίνησε από δική του κάθετη πάσα, ενώ είχε ακόμα μια καταπληκτική μπαλιά στη φάση του 75’, βγάζοντας τον Χατζηγιοβάνη σε θέση τετ α τετ, προτού αυτός ανατραπεί από τον Σιλά.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε την Ξάνθη με σχήμα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπαξεβανίδη, Φλίσκα, Κασάδο και Σιλά από δεξιά προς αριστερά. Καμαρά και Ντε Λούκας συνέθεσαν το δίδυμο στον άξονα, με τον Τζουρίτσκοβιτς μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού». Στο δεξί άκρο κινήθηκε Κίκε, στο αριστερό ο Γέντρισεκ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κάστρο.

Mε 3-4-2-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Οικονόμου στην τριάδα της άμυνας. Στο δεξί άκρο ο Κουλιμπαλί, στο αριστερό ο Ινσούα και οι Κουρμπέλης και Δώνης στη μεσαία γραμμή. Στο δεξί «φτερό» ο Μπουζούκης, στο αριστερό ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μουνιέ.

Η ΦΑΣΗ: Το καταπληκτικό γκολ του Μπουζούκη, που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τάσος Σιδηρόπουλος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στη φάση του 75’, όταν δεν κατελόγισε ούτε καν φάουλ (θα μπορούσε να είναι και πέναλτι, καθώς έγινε στα όρια της μεγάλης περιοχής) για τράβηγμα του Σιλά στον Χατζηγιοβάνη, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη, που θα τον βοηθήσει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Οι Πράσινοι πήραν το τρίποντο, βρίσκονται πλέον στους -3 πόντους και θέλουν άλλη μια νίκη για να σβήσουν οριστικά το -6, με τον οποίο ξεκίνησαν το πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΞΑΝΘΗ (M. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Μπαξεβανίδης (84’ Ορφανίδης), Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας (56’ Κάντε), Καμαρά, Τζουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κίκε, Κάστρο (46’ Φασίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (74’ Τζανδάρης), Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (79’ Στάικος), Μουνιέ (88’ Εμμανουηλίδης).

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags