Facebook Pixel Sportdog.gr | Στα ζόρια έχει Λάζαρο – Καθάρισε δύσκολα ο Ολυμπιακός και τώρα πρόκριση στο Νησί (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-08-26 23:24:00

Στα ζόρια έχει Λάζαρο – Καθάρισε δύσκολα ο Ολυμπιακός και τώρα πρόκριση στο Νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Στα ζόρια έχει Λάζαρο – Καθάρισε δύσκολα ο Ολυμπιακός και τώρα πρόκριση στο Νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό με γκολ-φάουλ Χριστοδουλόπουλου.

Με το δεξί ξεκίνησε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, καθώς με τον Λάζαρο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με απευθείας φάουλ στο 62ο λεπτό, καθάρισε 1-0 τον σκληροτράχηλο Λεβαδειακό. Οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα με τους Χασάν – Γκερέρο, ενώ ο Φορτούνης νικήθηκε από το πέναλτι στο 42ο λεπτό από τον Επασί.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Τσιμίκας έβγαλε την σέντρα, ο Γκερέρο πήρε την καρφωτή κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Μετά την φάση αυτή, οι Πειραιώτες ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιόρισαν στο μισό γήπεδο τον Λεβαδειακό, όμως δυσκολεύονταν πάρα πολύ να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι λοιπόν, ο μόνος τρόπος για να απειλήσουν οι Ερυθρόλευκοι ήταν με σουτ, όπως αυτά των Καμαρά και Γκερέρο στο 18’ και στο 38’, ενώ στο 42’ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Φορτούνης με ωραία ενέργεια ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ζησόπουλο, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Φορτούνης σημάδεψε τη δεξιά γωνία, ο Επασί έπεσε όμως σωστά και κράτησε το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Μπουχαλάκη – Χασάν αντί των Τοροσίδη – Πάρντο και έπαιξε με σύστημα 4-4-2, ώστε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών. Ο Αιγύπτιος φορ μάλιστα μπήκε ζεστός, από τα πρώτα λεπτά ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ στο 60’ λίγο έλειψε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ, όταν με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε το 1-0 από τον… συνήθη ύποπτο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με απευθείας φάουλ από μακριά αιφνιδίασε τον Επασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές στο 66’ έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, όταν ο Χασάν έβγαλε τετ α τετ τον Γκερέρο, όμως ο Ισπανός πλάσαρε πάνω στον Επασί.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει και δεύτερο γκολ και απείλησε με το σουτ του Καμαρά στο 76’ και το κοντινό πλασέ του Γκερέρο στο 82’, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Λεβαδειακό παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, να μην… ξεμυτάει ιδιαίτερα από την περιοχή του, με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλός, βοήθησε επιθετικά και προσπάθησε με τις… μπούκες να σπάσει την αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού, ενώ πέτυχε και το γκολ για το 1-0 με απευθείας φάουλ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-2-3-1 και έχοντας δώσει φανέλα βασικού στους Γιαννιώτη - Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μεριά, Τσιμίκα – Τοροσίδη, Καμαρά - Πάρντο, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο. Στο ημίχρονο έριξε στο ματς τους Μπουχαλάκη – Χασάν αντί των Πάρντο και Τοροσίδη και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, ενώ στο φινάλε το ματς πέρασε στο παιχνίδι και τον Νάτχο αντί του Φορτούνη.

Ο Άκης Μάντζιος για τον Λεβαδειακό ξεκίνησε με 4-2-3-1 και έχοντας στο αρχικό σχήμα τους Επασί, Τσαμούρη, Κρνέτα, Ζησόπουλο, Ντιόγκο, Μητρόπουλο, Όμο, Νάνγκις, Γιακουμάκη, Σουμπίνιο και Μαρκόβσκι.

Η ΦΑΣΗ: Το απευθείας γκολ-φάουλ του Λάζαρου ή το ψαλιδάκι του Χασάν; Ο Αιγύπτιος λίγο έλειψε μετά την είσοδό του στο ματς να πετύχει ένα σπάνιο γκολ στο ντεμπούτο του με ψαλιδάκι, το οποίο θα θυμόμασταν για πολλά χρόνια.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστό το πέναλτι του Ζησόπουλου στον Φορτούνη, φωνάζει ο Ολυμπιακός και για δεύτερο πέναλτι για χέρι εντός περιοχής λίγο πριν το ημίχρονο. Δεν υπήρξε ξεκάθαρο ριπλέι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, όμως δυσκολεύτηκε πολύ ειδικά μέχρι το 60’ απέναντι στον καλά στημένο αμυντικό Λεβαδειακό. Οι Πειραιώτες πήραν πάντως τη νίκη, ξεκίνησαν με το δεξί στο πρωτάθλημα και πάνε με καλή ψυχολογία στον επαναληπτικό με την Μπέρνλι.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Προβλήματα στη δημιουργία φάσεων για τον Ολυμπιακό στην πρώτη ώρα της αναμέτρησης, εμφανώς καλύτερος σε σύστημα 4-4-2 και με τον Χασάν στο χορτάρι. Ο Αιγύπτιος έδειξε να είναι κανονικός φορ και πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο παίζοντας στην κορυφή αντί του Γκερέρο.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε την γκολάρα του Λάζαρου με φάουλ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags