Facebook Pixel Τρελό: Γιατί δεν έκανε μεταγραφή η ΑΕΚ, ποιοι «φταίνε» - Τρομερός Μαρίνος, θα «ρεφάρει» ο Τίγρης;
| 2018-09-01 13:00:00

Τρελό: Γιατί δεν έκανε μεταγραφή η ΑΕΚ, ποιοι «φταίνε» - Τρομερός Μαρίνος, θα «ρεφάρει» ο Τίγρης;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρελό: Γιατί δεν έκανε μεταγραφή η ΑΕΚ, ποιοι «φταίνε» - Τρομερός Μαρίνος, θα «ρεφάρει» ο Τίγρης;

Όλα στη φόρα, τι έγινε στο παρασκήνιο, απίθανα πράγματα. 

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ΑΕΚ το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε κανονική μεταγραφή, παρόλο που ο προγραμματισμός προέβλεπε την απόκτηση ενός χαφ κι ενός εξτρέμ.

Ειδικά, μάλιστα, η μη προσθήκη ενός μέσου, από τη στιγμή που για την επίθεση αποκτήθηκε τουλάχιστον ο Γιάννης Γιαννιώτας, ήταν άμεσης προτεραιότητας, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό έναν παίκτη συμπληρωματικό του Αντρέ Σιμόες, ενώ διαφάνηκε και στα ευρωπαϊκά ματς ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στον άξονα. Ειδικά, μάλιστα, μετά την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και με δεδομένη την οικονομική άνεση, όλοι περίμεναν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κάνει τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Βέβαια, η διοίκηση προσπάθησε να φέρει παίκτες με δυναμική, τόσο για το κέντρο, όσο και για την επίθεση, ωστόσο από τη στιγμή που χάθηκαν οι πρώτοι στόχοι, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν έτοιμες εναλλακτικές, κάτι που, φυσικά, θεωρείται κακός προγραμματισμός.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, έγιναν μεγάλες προσπάθειες να αποκτηθεί ο Νεμάνια Ραντόγια, ένας παίκτης κλάσης, υπήρξε συμφωνία με τη Θέλτα, αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε λόγω του ποδοσφαιριστή. Για την επίθεση, ο κορυφαίος στόχος, ο Λουτσιάνο Νάρσινγκ, δεν ήρθε λόγω των κακών χειρισμών των ανθρώπων της ΑΕΚ που στην ουσία έφτασαν τη μεταγραφή στο τελικό στάδιο με άλλον μάνατζερ και αγνόησαν τον... πραγματικό ατζέντη του Ολλανδού, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος εντέλει πήρε «εκδίκηση» ακυρώνοντας το deal. Μάλιστα, η μοναδική προχωρημένη εναλλακτική που υπήρχε για τα εξτρέμ, ο Βραζιλιάνος Φελίπε Πιρές, φάνηκε από πολύ νωρίς στη διάρκεια της χθεσινής μέρας ότι δε θα προχωρούσε, ωστόσο στην Ένωση δεν είχαν έτοιμη τρίτη επιλογή.

Προφανώς, πάντως, υπάρχουν ευθύνες για τους παραπάνω χειρισμούς. Από τη μία, ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι αυτός που έκανε το λάθος να παραβλέψει τον μεγαλομάνατζερ Μίνο Ραϊόλα στην υπόθεση του Λουτσιάνο Νάρσινγκ κι από την άλλη, ο Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πείσει τον συμπατριώτη του Νεμάνια Ραντόγια να επιλέξει την ΑΕΚ. Εξάλλου, και στις περιπτώσεις το πρόβλημα δεν ήταν το οικονομικό.

Στο μεταξύ, οι συγκεκριμένες εξελίξεις δεν άρεσαν ούτε στον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος περίμενε πώς και πώς τις δύο ποιοτικές προσθήκες. Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός έχει μάθει να δουλεύει με περιορισμένο ρόστερ και δεν πρόκειται να αντιδράσει. Ήδη, άλλωστε, έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά ενεργοποιώντας τον... ξεχασμένο Ερίκ Μοράν για τα χαφ, ενώ είναι αποφασισμένος να πορευθεί με τον Γιάννη Γιαννιώτα ως έξτρα λύση στα εξτρέμ.

Πάντως, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μετά και την... κατακραυγή του κόσμου στα social media, έχει ακόμα τη δυνατότητα να ρεφάρει με ελεύθερο παίκτη, κάνοντας μεταγραφή μέχρι τη Δευτέρα, για να μπορεί να δηλωθεί στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε, κυκλοφορούν στην αγορά μερικά top ονόματα, όπως ο Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο Κλαούντιο Γιάκομπ (της Γουέστ Μπρομ, που ακούστηκε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και παραμένει free επειδή είχε υψηλές απαιτήσεις) και ο Μιγκέλ Βελόζο.

Σε ό,τι αφορά τον Παναγιώτη Κονέ, ισχύει πως στην ΑΕΚ «βράζουν» μαζί του, ωστόσο δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Αν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει περισσότερο χαφ αντι-Σιμόες και όχι «οκτάρι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags