Facebook Pixel Sportdog.gr | Διπλό με το στανιό και πέναλτι από άλλο πλανήτη
| 2018-09-01 23:23:00

Διπλό με το στανιό και πέναλτι από άλλο πλανήτη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Διπλό με το στανιό και πέναλτι από άλλο πλανήτη

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 στην Τρίπολη.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσε η ΑΕΚ, η οποία ήταν κυρίαρχη μεν στην Τρίπολη αλλά επικράτησε με το φτωχό 1-0 κόντρα στον Αστέρα, στην έδρα του οποίου πάντα δυσκολεύεται. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των κιτρινόμαυρων στην έδρα της ομάδας της Αρκαδίας σε σύνολο 10 αγώνων.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Πέτρος Μάνταλος κέρδισε το πέναλτι, στο οποίο και ευστόχησε...

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με τον Μπάρκα κάτω από τα γκολπόστ και αμυντκή τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μπακάκη, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο και Λόπες. Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο ανέλαβαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Μάνταλος, τη δεξιά ο Μπακασέτας, περιφερειακός μέσος ήταν ο Λιβάγια και στην αιχμή του δόρατος ο Πόνσε.

Η ΑΕΚ είχε καλή στρατηγική και στήσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο μέρος τραυματίστηκε ο Μπακάκης και έτσι εν τη ελλείψει δεξιού μπακ (τραυματίας ο Γκάλο), μπήκε ο Τσόσιτς και οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν με τριάδα στα στόπερ. Λόπες και Άλεφ ήρθαν για να φρεσκάρουν αμυντικά την Ένωση που κράτησε το σκορ.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (46' Βαλιέντε), Μαρτίνες (73' Δουβίκας), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (65' Φερνάντες), Κυριακόπουλος, Μανιάς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (66' Τσόσιτς), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (83' Άλεφ), Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε (65' Λόπες)

Η ΦΑΣΗ To δοκάρι του Μπακασέτα στο 10'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Παπαδόπουλος εξήντλησε την αυστηρότητά του δίνοντας πέναλτι του Κώτσιρα στον Μάνταλο στο 32'. Σε τέτοιες φάσεις σπάνια βλέπουμε να δίνεται η εσχάτη των ποινών. Οι βοηθοί έκαναν Χριστακόγλου, Νατσιόπουλος επίσης λάθη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έπαιξε με ταχύτητα, κάτω τη μπάλα και γρήγορες εναλλαγές. Η Ένωση έπαιξε πολύ από τα άκρα και πίεψε ψηλά την άμυνα του Αστέρα, δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ στα καρέ του Παπαδόπουλου, είχε δοκάρι με τον Μπακασέτα στο 10', αλλά προηγήθηκε στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στο 33'. Οι Αρκάδες σε ολόκληρο πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μία επιθετική προσπάθεια, ύστερα από σουτ του Κυριακόπουλου στο 19' που δεν δυσκόλεψε τον Μπάρκα.

Στο δεύτερο μέρος η πρωταθλήτρια Ελλάδας έπαιξε ήρεμα, με καλή αμυντική τακτική και έψαξε το δεύτερο τέρμα χωρίς βιασύνη και με προσοχή στα μετόπισθεν. Η Ένωση είχε άλλο ένα δοκάρι στο 65' σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Αστέρας άρχισε να πιέζει προς το τέλος του παιχνιδιού, οι κιτρινόμαυροι ομως κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο 88' βέβαια οι παίκτες του Ουζουνίδη κοψοχόλιασαν με το δοκάρι του Αστέρα ύστερα από σουτ του Μανιά. Έτσι η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 και συνέχισε νικηφόρα στο πρωτάθλημα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags