Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έτσι... νέος Μπεργκ ο Μακέντα - Αυτούς να βάλει δίπλα του ο Δώνης - Γι’ αυτό δεν έβρισκε ομάδα»
| 2018-09-09 10:00:00

«Έτσι... νέος Μπεργκ ο Μακέντα - Αυτούς να βάλει δίπλα του ο Δώνης - Γι’ αυτό δεν έβρισκε ομάδα»

του Γιώργου Κτενά
«Έτσι... νέος Μπεργκ ο Μακέντα - Αυτούς να βάλει δίπλα του ο Δώνης - Γι’ αυτό δεν έβρισκε ομάδα»

Ανάλυση στο sportdog.gr για τον Ιταλό άσο που φόρεσε τα πράσινα.

 

Τους Μουνιέ και Χατζηγιοβάνη χρειάζεται κοντά του ο Μακέντα, για να μπορέσει να αποδώσει καλά στον Παναθηναϊκό, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Γιάννης Γιαννούλας.

Ο δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το πρωτάθλημα της Serie B, μίλησε για τον Ιταλό φορ και την παρουσία του στη Νοβάρα αλλά και για τον τρόπο που μπορούν να τον εκμεταλλευτούν οι Πράσινοι.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο τι χρειάζεται να κάνει ο Γιώργος Δώνης και ευρύτερα το περιβάλλον των Πράσινων, ενώ απάντησε και στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει νέος Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό.

«Ακόμα και στην κατάσταση που είναι τώρα ο Παναθηναϊκός, ο Μακέντα είναι καλή μεταγραφή για τους Πράσινους από την άποψη του ονόματος. Έχει παραστάσεις από απαιτητικά πρωταθλήματα, ήταν σίγουρα μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση. Είδα ότι αρκετά ξένα Μέσα ασχολήθηκαν με την ανακοίνωσή του από τον Παναθηναϊκό, ακόμα κι αν αυτή η ενασχόληση αφορούσε για παράδειγμα τους 5 παίκτες της Μαν. Γιουνάιτεντ που είχαν προσδοκίες όλοι για μεγάλη καριέρα και, τελικά, απέτυχαν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακούστηκε η μεταγραφή του, κι αυτό κάτι δείχνει», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Γιαννούλα στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Με προβληματίζει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Το συμβόλαιό του με τη Νοβάρα τελείωσε μαζί με το τέλος του πρωταθλήματος και δεν ξέρω αν το καλοκαίρι κατάφερε να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο. Ίσως χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να ενταχθεί στην ομάδα. Είχε ακουστεί για την Παλέρμο και τη Λιβόρνο, ώστε να συνέχιζε στη Serie B, αλλά τελικά δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του».

Έχεις άριστη εικόνα για την παρουσία του στη Νοβάρα - Τι έκανε με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας;

«Και στη Νοβάρα, όπως και στον Παναθηναϊκό, υπέγραψε συμβόλαιο ως ελεύθερος. Είχε μείνει χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι του 2016 και μετά από ένα δοκιμαστικό διάστημα υπέγραψε συμβόλαιο τον Δεκέμβρη του 2016. Το πρώτο εξάμηνο στην ιταλική ομάδα δεν ήταν άσχημο, ειδικά η παρουσία του από τον Απρίλη του 2017 μέχρι το τέλος της σεζόν. Πέτυχε σημαντικά γκολ και παραλίγο να στείλει στην ομάδα του από τη ζώνη του υποβιβασμού στην πρώτη 8άδα που, μέσω των πλέι οφ, θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο».

Η δεύτερη χρόνια του, η περασμένη δηλαδή, πώς ήταν;

«Πέρσι ήταν προβληματική η σεζόν, κάποιοι τραυματισμοί τον άφησαν εκτός, ενώ και η Νοβάρα δεν είχε καλή παρουσία. Παράλληλα, υπήρχε περισσότερος ανταγωνισμός για τη θέση του βασικού σέντερ φορ. Είχε μόνο τρία γκολ σε 28 συμμετοχές, ενώ λόγω ενός ατυχούς περιστατικού στη διάρκεια ενός αγώνα, τιμωρήθηκε και δεν έπαιξε στα τρία τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η περασμένη σεζόν δεν ήταν καθόλου καλή ευρύτερα για τη Νοβάρα, που υποβιβάστηκε».

Μπορεί να γίνει νέος Μπεργκ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού; Δηλαδή ένας σέντερ φορ που τα τελευταία χρόνια ψάχνεται αλλά στο Τριφύλλι θα πάρει τα πάνω του;

«Αν στον Παναθηναϊκό πιστέψουν και επιμείνουν πάνω του, τόσο από την άποψη της ψυχολογίας όσο και από εκείνη της διαχείρισής του, και θέλει και ο ίδιος να αναστήσει την καριέρα του, θεωρώ ότι μπορεί μέσω των Πράσινων να το κάνει. Η Serie B έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το ελληνικό πρωτάθλημα, άλλωστε, όπως είναι η δύναμη. Δεν διαφέρει και πολύ η ταχύτητα, ενώ υπάρχει ανεπτυγμένη η τακτική».

Τέλος, θέλω να μου πεις πώς χρειάζεται να παίξει ο Δώνης για να τον αξιοποιήσει; Ποια στοιχεία του από εκείνα που θυμόμαστε επί Μαν. Γιουνάιτεντ μπορούμε να περιμένουμε ότι υπάρχουν ακόμα.

«Στον Παναθηναϊκό έρχεται για να γίνει το τοπ όνομα στην επίθεση, κι αυτό μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Συνήθως στη Νοβάρα έπαιζε ως κεντρικός φορ στο 4-3-3, ή με κάποιον μεσοεπιθετικό κοντά του στο 3-5-2. Δεν είναι στο τοπ επίπεδο που θυμόμασταν όταν βγήκε στο προσκήνιο, αλλά παραμένει καλός στο ψηλό παιχνίδι, καθώς έχει πετύχει αρκετά γκολ με το κεφάλι. Λογικά θα χρειαστεί και στον Παναθηναϊκό να έχει δύο γρήγορους παίκτες πλάι του, τον Χατζηγιοβάνη ας πούμε στα αριστερά και τον Μουνιέ να κινείται περιφερειακά, σε όλο το πλάτος της επίθεσης. Για να ανοίγουν οι αντίπαλες άμυνες και να μπορεί να αξιοποιηθεί ο Μακέντα καλύτερα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags