Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αλλάζει σύστημα για να χωρέσει τον Μακέντα ο Δώνης
| 2018-09-09 18:32:00

Το φέρνει τούμπα ο Δώνης με Μακέντα - Τι έγινε με τον Ιταλό στο Περιστέρι - Ακόμα δεν ήρθε και...

του Νίκου Στεργίου
Το φέρνει τούμπα ο Δώνης με Μακέντα - Τι έγινε με τον Ιταλό στο Περιστέρι - Ακόμα δεν ήρθε και...

Τι ετοιμάζει ο Έλληνας τεχνικός για τον Ιταλό φορ;

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ατρόμητο με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Περιστέρι, ωστόσο το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Το σημαντικό για τον Γιώργο Δώνη ήταν να μοιράσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στον νεοαποκτηθέντα, Φεντερίκο Μακέντα, να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα.

Ο Ιταλός φορ δεν κατάφερε κάτι το αξιοσημείωτο στα περίπου 30 λεπτά που αγωνίστηκε, καθώς είναι εμφανές πως θέλει ακόμα δουλειά για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Το παραδέχθηκε, άλλωστε, και ο Δώνης, που μετά το παιχνίδι είπε πως δεν περίμενε ο Μακέντα να είναι έτοιμος από τώρα, απλώς ήθελε να τον βάλει στο κλίμα της ομάδας.

Πάντως, αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός εφάρμοσε σύστημα 3-5-2 στο διάστημα που ο Μακέντα ήταν στην ενδεκάδα, φανερώνοντας την πρόθεσή του να δώσει στήριγμα στον Ιταλό με έναν έξτρα παίκτη δίπλα του.

Με δεδομένο ότι ξεκίνησε το χθεσινό φιλικό με 4-4-2 και στη συνέχεια άλλαξε σε 3-5-2, ο Δώνης δείχνει ότι έχει στο μυαλό του μονιμοποιήσει τον σχηματισμό με δύο επιθετικούς από εδώ και πέρα, σε αντίθεση με το 3-4-2-1 που δούλευε στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Φαίνεται πως προσαρμόζει τα πλάνα του στο στιλ παιχνιδιού του Μακέντα, ο οποίος αρέσκεται στο να έχει δίπλα του άλλον επιθετικό για να του ανοίγει χώρους, θέλοντας έτσι να βοηθήσει τον Ιταλό να μπει στο κλίμα όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβες για Παϊρόζ: «Βλέπει την ομάδα ως παιχνίδι, δεν ασχολείται – Φοβάμαι ότι και στον ΠΑΟ θα…»

«Έτσι... νέος Μπεργκ ο Μακέντα - Αυτούς να βάλει δίπλα του ο Δώνης - Γι’ αυτό δεν έβρισκε ομάδα»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags