Facebook Pixel «Περίεργα» πράγματα με Παϊρόζ - Αυτός θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ - Απίθανη φήμη για Ρέστη
| 2018-09-14 10:00:00

«Περίεργα» πράγματα με Παϊρόζ - Αυτός θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ - Απίθανη φήμη για Ρέστη

του Νίκου Στεργίου
«Περίεργα» πράγματα με Παϊρόζ - Αυτός θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ - Απίθανη φήμη για Ρέστη

Ποιος βγαίνει μπροστά και τι θα γίνει με τις μετοχές; Όλα εδώ!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Μουσκρόν, Πατρίκ Ντεκλέρκ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ θέλει να παραχωρήσει τις μετοχές του στη βελγική ομάδα, προκειμένου να επενδύσει τα χρήματα που θα πάρει στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, αξίζει να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα Μέσα στο Βέλγιο, ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας είχε εξαγοράσει τις μετοχές της Μουσκρόν έναντι ενός «συμβολικού» ποσού των 10 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι τα λεφτά που μπορεί να αποκομίσει, αν θέλει όντως να «εξαργυρώσει» την επένδυσή του, δεν επαρκούν έτσι ώστε στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει για τους «πράσινους».

Παράλληλα, όταν ο Παϊρόζ Πιενγμποσάντ πήρε τα ηνία του συλλόγου, στο Βέλγιο ανέφεραν ότι οι μετοχές του μεταβιβάστηκαν, προκειμένου να διευκολύνει τον καλό του συνεργάτη, Πίνι Ζάχαβι, ο οποίος «ελέγχει» τη συγκεκριμένη ομάδα. Κάτι που, αν ισχύει, προκαλεί την απορία τώρα για το πώς ο Ταϊλανδός θα πουλήσει μετοχές, τις οποίες μετά το deal είχε παραδώσει, σύμφωνα πάντα με τους Βέλγους.

Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι αρκετά… περίεργη και το πιο πιθανό είναι ο Παϊρόζ Πιενγμποσάντ να θέλει απεμπλακεί από τα διοικητικά της Μουσκρόν, τουλάχιστον εικονικά, καθώς ενδεχομένως να μην έχει το νόμιμο δικαίωμα, βάσει κανονισμού της UEFA, ως φυσικό πρόσωπο να είναι μεγαλομέτοχος σε δύο διαφορετικές ομάδες που αγωνίζονται στην ίδια διοργάνωση. Κι αν όντως ισχύει αυτό, τότε σημαίνει πως ο Ταϊλανδός σκοπεύει να γίνει μεγαλομέτοχος στον Παναθηναϊκό, κόντρα στις φήμες που τον ήθελαν να είναι «μπροστινός».

Τι «παίζει» με Ρέστη

Στο μεταξύ, το όνομα του Βίκτωρα Ρέστη εμπλέκεται τελευταία σε σοβαρές δικαστικές περιπέτειες.

Ανεξάρτητα, πάντως, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη το όνομα του Βίκτωρα Ρέστη δεν αναμένεται να εμφανιστεί στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρόλο που αρχικά ήταν δεδομένο ότι θα έβγαινε δυναμικά μπροστά στο νέο επενδυτικό σχήμα. Μάλιστα, το ποσοστό που αναμένεται να πάρει από τις μετοχές που θα αγοράσει ο Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ θα είναι πολύ μικρό, το πιο πιθανό, μονοψήφιο.

Δεν αποκλείεται οι δικαστικές περιπέτειες να παίζουν ένα ρόλο σε αυτό, όπως και το γεγονός ότι γνωστός εφοπλιστής έχει συνδεθεί κατά το παρελθόν με τον Ολυμπιακό, δηλώνοντας φανατικός οπαδός του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Xαμός» στην ΑΕΚ - Τα πήρε κρανίο ο Λιβάγια με την «καμπάνα» Μελισσανίδη - Εξελίξεις με τον Κροάτη;

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags