Facebook Pixel Sportdog.gr | Η πρωταθλήτρια είναι εδώ - Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη γάζωσε τον Πανιώνιο και πάει Άγιαξ και Τούμπα
| 2018-09-15 22:28:00

Η πρωταθλήτρια είναι εδώ - Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη γάζωσε τον Πανιώνιο και πάει Άγιαξ και Τούμπα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η πρωταθλήτρια είναι εδώ - Η ΑΕΚ του Ουζουνίδη γάζωσε τον Πανιώνιο και πάει Άγιαξ και Τούμπα

Μόνο τέσσερα (4-0) έριξε η Ένωση στους κυανέρυθρους.

Το τρία στα τρία έκανε η ΑΕΚ στη Super League. Η Ένωση επικράτησε 4-0 του Πανιωνίου και πάει στην Τούμπα με ανεβασμένο ηθικό για το ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και μετά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ O Μάνταλος έβγαλε δύο ασίστ, συνεπώς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μαρίνος παρέταξε την ΑΕΚ με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια,την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι (που επέστρεψε από τραυματισμό) και Λόπες. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμόες τοποθετήθηκε ο Άλεφ, αφού ο Γαλανόπουλος τέθηκε εκτός αποστολής. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Μάνταλος, τη δεξιά ο Μπακασέτας, ρόλο οργανωτή είχε ο Λιβάγια και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πόνσε που συμπλήρωνε το 4-4-1-1 του Έλληνα τεχνικού.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (77' Τσόσιτς), Άλεφ, Μάνταλος (81' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μπακαέτας, Πόνσε (66' Γιαννιώτας)

Πανιώνιος (Ανιγκό): Μανοίλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46' Πίρις), Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης, Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (63' Τσιλούλης)

Η ΦΑΣΗ... Το 2-0. Ύστερα από σέντρα του Μπακάκη, ο Μάνταλος έστρωσε με το κεφάλι στον Μπακασέτα και αυτός αφού έφερε την μπάλα στο αριστερό, με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα, χωρίς να πανηγυρίσει, αφού στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με την κυανέρυθρη φανέλα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ευαγγέλου τα πήγε καλά όπως και οι βοηθοί, Φωτόπουλος, Καρσιώτης. Η μοναδική αμφισβητούμενη ήταν ένα πέναλτι στον Γιαννιώτα που δεν δόθηκε, έτσι και αλλιώς όμως δεν επηρεάσε το αποτέλεσμα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από το πρώτο ημίχρονο, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και περιόρισε τον Πανιώνιο σε παθητικό ρόλο. Δεν ξεμύτισε από την περιοχή του ο Ιστορικός η άμυνα του οποίου σφυροκοπήθηκε από επιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μανοΐλοβιτς, ο οποίος με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Η Ένωση έκανε μισή ντουζίνα ευκαιριών βγάζοντας φοβερό πλουραλισμό με Μπακασέτα (4'), Σιμόες (17'), Μάνταλο (22'), Τσιγκρίνσκι (39'), Άλεφ (43'), Λιβάγια (45'). Οι κυανέρυθροι άντεξαν μέχρι τις καθυστερήσεις, όπου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Πόνσε.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση συνέχισε να έχει το πάνω χέρι. Με εξαίρεση δύο φάσεις του Πανιωνίου, οι κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν άλλη φορά και συνέχισαν να φτιάχνουν ευκαιρίες. Τρεις φάσεις έκανε η ΑΕΚ πριν ο Μπακασέτας σημειώσει το 2-0 με καταπληκτικό τρόπο. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Πίεση ψηλά και πολιορκίες στα καρέ των φιλοξενούμενων που αν δεν είχαν τον Μανοΐλοβιτς σε μεγάλη μέρα θα μετρούσαν πολλά περισσότερα τέρματα, αφού οι κιτρινόμαυροι τους πάτησαν στην κυριολεξία.

Στο 74' ο Μάνταλος είχε δοκάρι ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια, ενώ στο 83' ο Λιβάγια ηττήθηκε από τον Μανοΐλοβιτς σε τετ α τετ. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Κλωναρίδης με ωραία ενέργεια άδειασε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 3-0. Στο 87' ο Κλωναρίδης είχε δοκάρι, αλλά στο 92' σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τελικό 4-0, το οποίο αδικεί τον Δικέφαλο. Οι ευκαιρίες που έχασε ήταν πάμπολλες και έδειξε τα δόντια του, μία αγωνιστική πριν ανεβεί στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι και την Τετάρτη υπάρχει το ματς με τον Άγιαξ για το Champions League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags