Facebook Pixel Ασύλληπτη ατάκα Δώνη σε Παϊρόζ - Σενάριο για τρελή απογείωση του ΠΑΟ - «Μέσα» και ο Γιαννακόπουλος;
| 2018-09-18 11:45:00

Ασύλληπτη ατάκα Δώνη σε Παϊρόζ - Σενάριο για τρελή απογείωση του ΠΑΟ - «Μέσα» και ο Γιαννακόπουλος;

του Νίκου Στεργίου
Ασύλληπτη ατάκα Δώνη σε Παϊρόζ - Σενάριο για τρελή απογείωση του ΠΑΟ - «Μέσα» και ο Γιαννακόπουλος;

Ψήνεται κάτι πολύ μεγάλο για το Τριφύλλι. Πώς θα γίνει το «μπαμ».

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στον Παναθηναϊκό μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» έχουν πετύχει το τρία στα τρία, έχοντας κερδίσει, μάλιστα, σε δύο δύσκολες έδρες (Ξάνθη, Λάρισα), παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μοιραία υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός ενόψει της συνέχειας.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι «πράσινοι» μπορούν, αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, να διεκδικήσουν ακόμα μια θέση στην πεντάδα του πρωταθλήματος, κάτι που δε μοιάζει απίθανο σενάριο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι στιγμής οι ομάδες που έχουν δείξει ικανές για κάτι τέτοιο είναι ο Άρης και ο Αστέρας Τρίπολης.

Η  «πρόβλεψη» του Δώνη

Το φοβερό, πάντως, στην όλη η υπόθεση είναι ο Γιώργος Δώνης είχε... προβλέψει το συγκεκριμένο στόχο για τον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι ακόμα. Πριν, δηλαδή, φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς του και στις συζητήσεις που είχε κάνει ο Έλληνας τεχνικός με τον Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ, είχε τονίσει πως είναι ρεαλιστικό σενάριο οι «πράσινοι» να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος που δίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάτι που, βεβαίως, αποδεικνύει πόσο πίστευε από την αρχή του όλου εγχειρήματος ο Γιώργος Δώνης ότι μπορεί να φτιάξει μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική, παρόλο που γνώριζε ότι ο «κορμός» θα αποτελείται από παίκτες νεαρούς και άπειρους.

Το πρώτο δυνατό «crash test»

Βέβαια, θα πρέπει να δούμε και το ποια θα είναι η αντίδραση αυτών των παικτών στις πρώτες αποτυχίες. Εκεί θα φανεί, άλλωστε, αν ο Παναθηναϊκός έχει «μέταλλο» και όντως μπορεί να «χτυπήσει» μια θέση στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό, δηλαδή, οι νεαροί παίκτες να αντέξουν στην πίεση, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθούν μπροστά σε τέτοιες, δύσκολες καταστάσεις μέσα στη σεζόν.

Το όνειρο της… εκτόξευσης

Στο μεταξύ, αν και εφόσον, ο Παναθηναϊκός κατορθώσει να τερματίσει τόσο ψηλά στη βαθμολογία, θα έχει βάλει τις βάσεις από τη νέα σεζόν να χτίσει κάτι πολύ μεγαλύτερο. Και προφανώς αυτό είναι ένα σενάριο που ονειρεύονται άπαντες στο σύλλογο. Από την άποψη ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, θα έχει «σβηστεί» η ευρωπαϊκή τιμωρία, θα έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα έχει «εκκαθαριστεί» τελείως η ΠΑΕ από χρέη-βαρίδια τόσων ετών, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχει προγραμματιστεί και το θέμα του νέου γηπέδου, είτε με τη λύση του Athens Alive που «τρέχει» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είτε με τη λύση του Βοτανικού. Υπάρχει, δηλαδή, μία εξαιρετική προοπτική για τους «πράσινους» που αν πάρει σάρκα και οστά, σίγουρα οι φίλοι του θα μπορούν να περιμένουν ότι ο σύλλογος μπορεί να επιστρέψει στις παλιές του δόξες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ρουκέτα» από Μανωλά, άφωνη όλη η Ευρώπη - «Aυτή η ομάδα με περιμένει...» - Είναι δυνατόν;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags