Facebook Pixel Sportdog.gr | Έσκασε ΤΩΡΑ: Πειθαρχική δίωξη στον Πασχαλάκη - Έρχεται... καμπάνα - Θα χάσει την ΑΕΚ;
| 2018-09-20 18:06:00

Έσκασε ΤΩΡΑ: Πειθαρχική δίωξη στον Πασχαλάκη - Έρχεται... καμπάνα - Θα χάσει την ΑΕΚ;

Sportdog Team
Έσκασε ΤΩΡΑ: Πειθαρχική δίωξη στον Πασχαλάκη - Έρχεται... καμπάνα - Θα χάσει την ΑΕΚ;

Ποιο το κατηγορητήριο, ποιες οι πιθανές ποινές του άσου του ΠΑΟΚ.

Σε απολογία κλήθηκε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Κωνσνταντίνο Σιμιτζόγλου για την ανάρμοστη συμπεριφορά του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και πλέον κινδυνεύει με τιμωρία, τουλάχιστον μίας αγωνιστικής.

Θυμίζουμε πως ο Έλληνας γκολκίπερ πανηγύρισε το γκολ του Δικεφάλο βρίζοντας προς την εξέδρα των φίλων του ΟΦΗ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εφόσον τιμωρηθεί (που θεωρείται το πιθανότερο) ίσως χάσει το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η αντίδραση του Πασχαλάκη είχε ξεφύγει από τους διαιτητές, όμως ο Σιμιτζόγλου τον κάλεσε μέσω χρήσης βίντεο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κων/νος Ι. Σιμιτζόγλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, αποφάσισε την άσκηση δίωξης στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Αλέξανδρο Πασχαλάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά στον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που διεξήχθη στις 15/09/2018 στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την τρίτη αγωνιστική της SUPER LEAGUE.

 Διώκεται πειθαρχικά, διότι: Κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ την 15/9/2018 στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο Κρήτης και στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου 45ο +2ο λεπτό της συνάντησης ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης, (αρ. φανέλας 31) μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ γύρισε προς το μέρος των φιλάθλων (θεατών) της ομάδας του ΟΦΗ και απευθυνόμενος προς αυτούς φέρθηκε απρεπώς επιδεικνύοντας ανάρμοστη διαγωγή για δε τη πράξη του αυτή δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια διέλαθε της προσοχής του τελευταίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή (η οποία προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 10 παρ.1 περ. α Ι του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο), προκύπτει από το βίντεο της ποδοσφαιρικής συνάντησης η χρήση δε του συγκεκριμένου οπτικού μέσου ως αποδεικτικού υλικού επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως, ή κατόπιν καταγγελίας μόνο από τις δύο ομάδες που αγωνίστηκαν σε έναν αγώνα και πέρα των λοιπών, στη περίπτωση όπου η παράβαση η οποία διεπράχθη δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής αυτού (άρθρο 10 παρ.5 στ, περ.β Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο).

Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. α Ι, και παρ.5 στ, περ.β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της Σουπερ Λιγκ αναφέρει:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 21-09-18 και ώρα 13:00) τον παρακάτω ποδοσφαιριστή:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ (Ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 28806/20-09-2018 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 21ης-09-2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο.».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags