Facebook Pixel Sportdog.gr | Κρίμα ΠΑΟΚ! Δεν το... πίστεψε ποτέ, ήττα με κάτω τα χέρια από Τσέλσι και τώρα... ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-09-20 21:47:00

Κρίμα ΠΑΟΚ! Δεν το... πίστεψε ποτέ, ήττα με κάτω τα χέρια από Τσέλσι και τώρα... ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κρίμα ΠΑΟΚ! Δεν το... πίστεψε ποτέ, ήττα με κάτω τα χέρια από Τσέλσι και τώρα... ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηττήθηκε 1-0 ο Δικέφαλος, φωνάζει για πέναλτι.

O ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Τσέλσι στην Τούμπα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με τον Γουίλιαν να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ των Λονδρέζων από το 7’.

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής, ωστόσο ο Δικέφαλος μένει με την «πίκρα» ότι δεν πίστεψε στις δυνάμεις του και άργησε να ασκήσει πίεση στην Τσέλσι, καθώς προβλημάτισε αρκετά τους Λονδρέζους στα τελευταία λεπτά, όταν έχασε δύο καλές ευκαιρίες ψάχνοντας την ισοφάριση. Πάντως, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρηθηκαν σωστά για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ επικεντρώνεται στο επερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ.

Το ματς

Η Τσέλσι ξεκίνησε το παιχνίδι με ιδανικό τρόπο, αφού ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση. Μόλις στο 7’ η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε «κοιμώμενη», επιτρέποντας στον Μπάρκλεϊ να κάνει ανενόχλητος πολλά μέτρα με την μπάλα στον άξονα. Την κατάλληλη στιγμή ο Άγγλος χαφ πάσαρε στον Γουίλιαν, ο οποίος νίκησε τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ.

Οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν στο παιχνίδι, κυκλοφορώντας την μπάλα με χαρακτηριστική άνεση και βγάζοντας στο γήπεδο όλη την ποιότητά τους. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δυσκολεύονταν να πάρουν την μπάλα από τα πόδια των αντιπάλων τους, οι οποίοι άλλωστε συνθέτουν ένα από τα κορυφαία σύνολα της Premier League. H Τσέλσι έχασε αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 19’ και στο 27’ ο Μοράτα σούταρε άουτ από καλή θέση. Στο 38’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πλασέ του Πέδρο σε τετ α τετ και στο επόμενο λεπτό μια ωραία κεφαλιά του Μοράτα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο μέρος, όμως θα μπορούσε να του δοθεί ένα πέναλτι. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Μπάρκλεϊ τράβηξε τον Μαουρίσιο εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο «κύλησε» χωρίς ρυθμό, με την Τσέλσι να κατεβάζει ταχύτητα. Παρ’ όλα αυτά, οι Άγγλοι δημιούργησαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, που δεν αξιοποίησαν. Στο 49’ ο Γουίλιαν έκανε κακό τελείωμα στα χέρια του Πασχαλάκη, ενώ στο 62’ ο Χατσερίδης έσωσε τον ΠΑΟΚ με προβολή σε σουτ του Αλόνσο από το ύψος του πέναλτι. Στο 72’ ο Πασχαλάκης νίκησε τον Πέδρο μετά από εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Ισπανού.

Εκμεταλλευόμενος τη χαλαρότητα των αντιπάλων του, ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιστεύει στην ισοφάριση και αποφάσισε να ρισκάρει βγαίνοντας μπροστά. Στο 81’ ο Κέπα έδιωξε τελευταία στιγμή την σέντρα-σουτ του Πρίγιοβιτς, ενώ ο Μπίσεσβαρ περίμενε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και στο 83’ ο Βιείρίνια σούταρε άουτ από καλή θέση. Στο 85’ ο Μπίσεσβαρ μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε να νικήσει τον Κέπα με φαλτσαριστό πλασέ, όμως έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γουίλιαν ήταν μια κλάση πάνω από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, κάτι που φαινόταν σε κάθε ενέργειά του. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε το γκολ της Τσέλσι, ενώ σε όλο το παιχνίδι δεν σταμάτησε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Δικεφάλου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα  4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τόσκα στο αριστερό, ενώ ο Χατσερίδης ο Βαρέλα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών. Στον χώρο του κέντρου επιλέχθηκε το δίδυμο των Μαουρίσιο-Βέρνμπλουμ στα αμυντικά χαφ, με τον Σάκχοφ μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Ο Ζαμπά κινήθηκε δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Ελ Καντουρί στο αριστερό και ο Πέλκας στην κορυφή της επίθεσης.

Η Τσέλσι αγωνίστηκε στην Τούμπα με το κλασικό 4-3-3 του Μαουρίτσιο Σάρι. Τερματοφύλακας ο Κέπα, με την άμυνα να αποτελείται από τους Ζαπακόστα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν και Αλόνσο από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα στο κέντρο συνέθεσαν οι Ζορζίνιο, Καντέ και Μπάρκλεϊ, ο Πέρδο κινήθηκε στη δεξιά πλευρά, ο Γουίλιαν στην αριστερή και ο Μοράτα στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στην αναμέτρηση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ισπανός διαιτητής Μαγιένκο δεν είδε το τράβηγμα του Μπάρκλεϊ στον Μαουρίσιο εντός περιοχής και δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών υπέρ του ΠΑΟΚ.

 


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στην ανωτερότητα της Τσέλσι, ωστόσο θα μπορούσε να έχει ρισκάρει και να πιέσει περισσότερο για ένα γκολ. Οι Άγγλοι ήταν μεν εμφανώς ανώτεροι, όμως δεν φρόντισαν να τελειώσουνν το ματς και έδειξαν να χαλαρώνουν, κάτι που ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα – Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο – Ζαμπά (82’ Μπίσεσβαρ), Σάκχοφ (69’ Πρίγιοβιτς), Ελ Καντουρί – Πέλκας (63’ Ουάρντα)

Στον πάγκο: Ρέι, Κρέσπο, Λημνιός, Κάνιας

Τσέλσι (4-3-3): Kέπα - Ζαπακόστα, Ρούντιγκερ, Κρίστιανσεν, Αλόνσο (65’ Αθπιλικουέτα) – Ζορζίνιο (65’ Φάμπρεγκάς), Καντέ, Μπάρκλεϊ - Γουίλιαν, Πέδρο, Μοράτα (80’ Ζιρού)

Στον πάγκο: Καμπαγέρο, Φάμπρεγκας, Λόφτους-Τσικ, Μόουζες, Ζιρού, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα


ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags