Facebook Pixel Sportdog.gr | Όρθιος στο… κάστρο του ο Ολυμπιακός – Άντεξε με 10 παίκτες, μπορούσε όμως και τη νίκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-09-20 23:55:00

Όρθιος στο… κάστρο του ο Ολυμπιακός – Άντεξε με 10 παίκτες, μπορούσε όμως και τη νίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Όρθιος στο… κάστρο του ο Ολυμπιακός – Άντεξε με 10 παίκτες, μπορούσε όμως και τη νίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμεινε στο 0-0 με κορυφαίο τον Γιαννιώτη, αποβλήθηκε ο Τσιμίκας.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Europa League, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Μπέτις, τη στιγμή που η Μίλαν πέρασε με 1-0 από την έδρα της Ντουντελάντζ. Οι Πειραιώτες έψαξαν τη νίκη, όμως δεν είχαν καλή εικόνα και δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις, ωστόσο άντεξαν με 10 παίκτες και πήραν έναν σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια, καθώς στο τελευταίο εικοσάλεπτο έπαιξαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τσιμίκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, όπως συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια του, να μπει φουριόζος και να κλείσει την αντίπαλό του στην περιοχή της, όμως οι Ισπανοί από πολύ νωρίς έδειξαν την ποιότητά τους και ότι δεν… μασάνε από έδρες και πρέσιγνκ. Μάλιστα, η Μπέτις έχασε και την πρώτη της καλή στιγμή στο 14’, όταν ο Χοακίν έβγαλε έξυπνη κάθετη όμως τον πρόλαβε ο Τσιμίκας με ωραίο τάκλιν. Οι Πειραιώτες παρόλα αυτά αντέδρασαν άμεσα, στο 18’ προειδοποίησαν με το μακρινό σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 21’ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Χασάν δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Ρόμπλες.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στα επόμενα λεπτά, όμως ο Ολυμπιακός ήταν πάντα επικίνδυνος με τους Φορτούνη και Ποντένσε, ενώ απείλησε και με κάποια μακρινά σουτ των Ομάρ και Καμαρά. Τη μεγλαύτερη όμως ευκαιρία την έχασε στο 41’! Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα κοντά στο κέντρο και αριστερά, την κουβάλησε και μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή, με τον Πορτογάλο να μην κάνει δυνατό πλασέ και στη συνέχεια ο Χασάν αστόχησε ουσιαστικά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιαννιώτη να διώχνει το σουτ του Τέγιο στο 48’και τον Ολυμπιακό να απαντάει δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ποντένσε έβγαλε τετ α τετ τον Φετφατζίδη, όμως αυτός σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Μπέτις. Οι Ισπανοί συνέχισαν να πιέζουν στα επόμενα λεπτά, όμως ο Γιαννιώτης ήταν σταθερός και στο 61’ έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν από λάθος του Βούκοβιτς ο Τέγιο έφυγε στην κόντρα, σούταρε, όμως ο πορτιέρε του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 73’ ωστόσο τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες, όταν ο Τσιμίκας αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Μπέτις περιόρισε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, όμως όσες φορές πάτησε περιοχή, βρήκε απέναντί της είτε την ερυθρόλευκη άμυνα είτε τον Γιαννιώτη. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους Πειραιώτες.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φορτούνης για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, έτρεξε πάρα πολύ και σχεδόν όλες οι επιθέσεις που έφτιαξε ο Ολυμπιακός, ξεκίνησαν από τα πόδια του. Ωστόσο, ο MVP της βραδιάς ήταν ο Γιαννιώτης, ο οποίος με τις αποκρούσεις του κράτησε το 0-0 μέχρι το ρέλος.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με το καθιερωμένο 4-2-3-1 και έχοντας κάτω από την εστία τον Γιαννιώτη και στην άμυνα τους Τσιμίκα, Ελαμπντελαουί, Μεριά και Βούκοβιτς. Στα χαφ ξεκίνησαν και πάλι ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη, με τον δεύτερο όμως να είναι απογοητευτικός, να δέχεται κίτρινη και να αντικαταστάται στο 35’ από τον Νάτχο. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Φετφατζίδης – Ποντένσε, σε ρόλο οργανωτή ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Χασάν. Στο 72’ πέρασε ο Λάζαρος αντί του Φετφατζίδη, ενώ στο 80’ μπήκε ο Τοροσίδης αντί του Ποντένσε, καθώς ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Τσιμίκα.

Από την πλευρά του ο Κίκε Σετιέν ξεκίνησε με τους Ρόμπλες, Χάβι Γκαρσία, Σέρχιο Λεόν, Τέγιο, Σίδνεϊ, Λορέν Μορόν, Χοακίν, Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο και Μαντί, αλλά και σαφείς οδηγίες να χτυπήσουν στην κόντρα.
 

Η ΦΑΣΗ: Στο 61ο λεπτό ο Βούκοβιτς έκανε τραγικό λάθος, ο Τέγιο έφυγε στην κόντρα, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Γιαννιώτη. Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός και απόψε!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστή η απόφαση για την κόκκινη στον Τσιμίκα, δεν υπήρξαν δύσκολες φάσεις στο παιχνίδι. Άφησε τον καλό ρυθμό και δεν σφύραγε συνεχώς.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός κυνήγησε τη νίκη, όμως αφού έμεινε με 10 παίκτες για το τελευταίο εικοσάλεπτο, μπορεί να αισθάνεται και ικανοποιημένος. Χρειάζεται πάντως βελτίωση για αυτό το επίπεδο.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τους Ποντένσε και Χασάν.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35' Νάτχο), Φετφατζίδης (71' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (80' Τοροσίδης), Φορτούνης, Χάσαν.

ΜΠΕΤΙΣ (Σετιέν): Ρόμπλες, Μαντί, Χάβι Γκαρσία, Σίδνεϊ, Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83' Ινούι), Σέρχιο Λεόν (72' Κανάλες), Τέγιο, Χοακίν (80' Σανάμπρια), Λορέν Μορόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags