Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός με βασικό παικταρά του Ολυμπιακού - Τραβάνε το σχοινί - Στα δικαστήρια οι δύο πλευρές
| 2018-09-21 18:30:00

Χαμός με βασικό παικταρά του Ολυμπιακού - Τραβάνε το σχοινί - Στα δικαστήρια οι δύο πλευρές

του Παναγιώτη Νικολάου
Χαμός με βασικό παικταρά του Ολυμπιακού - Τραβάνε το σχοινί - Στα δικαστήρια οι δύο πλευρές

Τι συνέβη και φούντωσε η ιστορία; Μπόλικο παρασκήνιο.

Όπως έγινε γνωστό, η διαμάχη του Ντάνιελ Ποντένσε με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας παραπέμπεται στο CAS, εκεί όπου θα παρθεί η τελική απόφαση για την υπόθεση.

Η Σπόρτινγκ θεωρεί ότι ο παίκτης μετεγγράφη παράνομα στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος άσος κέρδισε σε πρώτη φάση την ελευθερία  του στα δικαστήριο μετά την επίθεση που δέχθηκαν ο ίδιος και άλλοι συμπαίκτες του από οπαδούς της πρώην ομάδας του. Ωστόσο, η Σπόρτινγκ παραμένει ανένδοτη και διεκδικεί αποζημίωση 60.400.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό, ποσό που φυσικά δεν πρόκειται να δοθεί.

Η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον παίκτη δεν τελεσφόρησε και έτσι το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Κάτι που συμβαίνει κατά κόρον σε τέτοιου είδους υποθέσεις, στις οποίες συνήθως η FIFA κρίνεται αναρμόδια να αποφασίσει.

Αυτό που μπορεί να κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε τέτοια θέματα είναι να επικοινωνήσει με τους εμπλεκόμενους αναζητώντας αν υπάρξει έδαφος για συμβιβασμό. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αυτομάτως η υπόθεση του Ποντένσε παραπέμπεται στο CAS.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί την τελευταία εκκρεμότητα του παίκτη με την πρώην ομάδα του και η ολοκλήρωση της διαμάχης θα τον βοηθήσει να συγκεντρωθεί πλήρως στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, ο βραχύσωμος άσος έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν «φορτσάτος» και οι μετοχές του έχουν ανέβει σε τέτοιο βαθμό, που θεωρείται πλέον πολύ πιθανή η κλήση του στην εθνική Πορτογαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί δεν παίζει ο Γκιγέρμε, τι «τρέχει» με Μαρτίνς - Απορίες για Γκερέρο, πίσω ο Τσιμίκας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags