Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μπούμερανγκ η Τούμπα, αδικαιολόγητος ο Σαββίδης-Δεν είδα έκτροπα από Μελισσανίδη»
| 2018-09-23 15:00:00

«Μπούμερανγκ η Τούμπα, αδικαιολόγητος ο Σαββίδης-Δεν είδα έκτροπα από Μελισσανίδη»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Μπούμερανγκ η Τούμπα, αδικαιολόγητος ο Σαββίδης-Δεν είδα έκτροπα από Μελισσανίδη»

Βετεράνος γκολκίπερ μιλάει για τη μάχη των Δικεφάλων.

Υπερασπίστηκε για δώδεκα χρόνια την εστία της ΑΕΚ κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1977-78, 1978-79) και δύο κύπελλα (1977-78, 1982-83) και έκλεισε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ (1985-86), με τον οποίο πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της ομάδας. Ο Λάκης Στεργιούδας είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων και δηλώνει δεμένος και με τους δύο Δικεφάλους.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μίλησε στο Sportdog για το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς και παραδέχτηκε ότι «η ατμόσφαιρα θα είναι κάπως περίεργη, εξαιτίας των γεγονότων της περσινής χρονιάς». Ο 62χρονος βορειοελλαδίτης βετεράνος, από την Πορταριά Χαλκιδικής υποκλίθηκε στους δύο αρχηγούς των ομάδων, τον Βιεϊρίνια και τον Μάνταλο, ιδιαίτερα στον πρώτο για την κίνησή του να αποτρέψει την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, μετά τη φάση που έκρινε το πρωτάθλημα.

Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την ενέργεια του ηγέτη του ΠΑΟΚ και έδειξε ως παράδειγμα την ψυχραιμότερη συμπεριφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη στα παιχνίδια, ενώ απάντησε σε ερώτηση για τις... ασπρόμαυρες δηλώσεις αμφισβήτησης των κιτρινόμαυρων. Παράλληλα σχολίασε τον ορισμό του ξένου διαιτητή στην Τουμπά και ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι με τους οπαδούς να διατηρούν τα επίπεδα κοσμιότητς. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σας φαίνεται το φετινό πρωτάθλημα;

«Αυτό το οποίο συνειδητοποιώ είναι ότι φέτος θα έχουμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Βλέπω ομάδες που ανεβάζουν τη Super League. Είναι πολύ όμορφο να πρωταγωνιστούν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης. Είναι ευχάριστη έκπληξη που είναι στα πάνω τους και οι πέντες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Αυτοί όμως που κυριαρχούν είναι οι δύο δικέφαλοι».

Την Κυριακή έχουμε το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τι περιμένετε από αυτό;

«Είναι δύσκολο για την ΑΕΚ ότι παίζει το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς στην Τούμπα. Είναι ένα γήπεδο καφτό. Θα είναι γεμάτο και θα μείνει και κόσμος απέξω. Η ατμόσφαιρα θα είναι κάπως περίεργη, εξαιτίας των γεγονότων της περσινής χρονιάς. Νομίζω θα έχει δύσκολη βραδιά η Ένωση. Αμφότερες οι ομάδες ξεχωρίζουν, παίζουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, όπως έχω συμπεράνει όσο τις παρακολούθησα. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και να γίνει καλό ματς. Φυσικά η συμπεριφορά του κόσμου να είναι κόσμια».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ;

«Αμφότερες οι ομάδες είναι αρκετά γεμάτες σε όλες τις γραμμές. Έχουν και οι δύο πολύ καλές μονάδες που δεν θέλω να τις ξεχωρίσω. Είμαι πολύ ευτυχής που βλέπω όμως πολύ καλούς αρχηγούς. Τόσο ο Βιεϊρίνια όσο και ο Μάνταλος δίνουν πολλά στους συμπαίκτες τους. Σε ένα ντέρμπι όμως παίζει ρόλο η ψυχολογία. Μπορούν να αντέξουν την πίεση του κόσμου; Οι φίλαθλοι επηρεάζουν τόσο τους γηπεδούχους όσο και τους φιλοξενούμενους. Η κερκίδα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον γηπεδούχο σε περίπτωση άσχημης εμφάνισης. Εγώ το έζησα αυτό τα χρόνια που έπαιζα».

Συμφωνείτε με τον ορισμό ξένου διαιτητή;

«Αυτό γίνεται καλή τη πίστη, για να μην έχει παράπονο κανένας. Νομίζω, ότι οι διαιτητές μας δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Απλά είναι περισσότερο αγχωμένοι από τους ξένους. Γιατί στα ευρωπαϊκά ματς οι Έλληνες είχαν πολύ καλή παρουσία. Η πίεση που δέχονται στην Ελλάδα είναι αφόρητη. Τους κάνει να παίζουν φοβισμένα».

Ποια είναι η άποψή σας για τη φάση που έκρινε το πρωτάθλημα στο περσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Τριτσώνης δεν ήταν καλός στη διαιτησία του. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Σωστή ή λανθασμένη, οι δύο ομάδες θα έπρεπε να αποδέχονταν την απόφαση. Το... μπες-βγες και όλο αυτό που έγινε ήταν που εξόργισε τον κόσμο. Βέβαια δεν δικαιολογείται η παρουσία του κυρίου Σαββίδη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσο και αδικημένος να ένιωθε δεν νομίζω ότι έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Μπράβο στον Βιεϊρίνια που προσπάθησε να τον αποτρέψει».

Εσείς μεγαλουργήσατε στην ΑΕΚ, αλλά και στον ΠΑΟΚ κατακτήσατε πρωτάθλημα (σ.σ. 1985). Είστε δεμένος και με τις δύο ομάδες. Πως σχολιάζετε το γεγονός, ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης από ανθρώπους των Θεσσαλονικιών;

«Είναι η τακτικής τους αυτή. Είναι λάθος για μένα αυτό. Ό,τι και αν έγινε την περσινή χρονιά το αφήνουμε πίσω, για να γίνει ένα υγιέστερο πρωτάθλημα και να δει ο κόσμος και να νιώσει, ότι όλες οι συμπεριφορές, οι άσχημες έχουν αντίκτυπο, όχι μόνο στην ομάδα που υποστηρίζει, αλλά στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Ας παραδειγματιστούμε από τις ομάδες του εξωτερικού; Εδώ θέλουμε έναν σεκιουριτά για κάθε θεατή για να τον κρατήσει στην τάξη. Είναι δυνατόν; Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει καλή συμπεριφορά κόσμου. Η ΑΕΚ το έχει εξασφαλίσει καιρό αυτό, χάρη στους διοικούντες της. Δεν είδα ποτέ τον Μελισσανίδη να κάνει έκτροπα. Αντιθέτως κάνει δηλώσεις για να επικρατήσει η ηρεμία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Sportdog στη Θεσσαλονίκη - Τα πάντα όλα για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags