Facebook Pixel Sportdog.gr | Τριάρα και πρώτη νίκη για Ξάνθη - «Έπνιξε» τον κάκιστο ΟΦΗ στα Πηγάδια (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-09-23 17:51:00

Τριάρα και πρώτη νίκη για Ξάνθη - «Έπνιξε» τον κάκιστο ΟΦΗ στα Πηγάδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τριάρα και πρώτη νίκη για Ξάνθη - «Έπνιξε» τον κάκιστο ΟΦΗ στα Πηγάδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετη νίκη με 3-0 των Ακριτών κόντρα στον ΟΦΗ.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ξάνθη, η οποία όντως ανώτερη του ΟΦΗ επικράτησε άνετα με 3-0 και έφτασε τους πέντε βαθμούς, ενώ οι Κρητικοί παρέμειναν στον πάτο με μόλις έναν πόντο.

Οι Ακρίτες σε μεγάλη μέρα τον Γέντρισεκ που πέτυχε δύο γκολ, στο 28’ και στο 40’, ενώ ο Κοβάσεβιτς έγραψε το τελικό 3-0 με απευθείας φάουλ στο 87’.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένες να παίξουν ποδόσφαιρο και να μην περιοριστούν στα αμυντικά τους καθήκοντα, ωστόσο στο 9’ ο τραυματισμός του Παπάζογλου και η υποχρεωτική αλλαγή του με τον Παπάζογλου, χάλασε τον ρυθμό. Παρόλα αυτά, μετά το τέταρτο οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, όπως το σου του Γέντρισεκ στο 17’ και την κεφαλιά του Βουό στο 21’.

Η Ξάνθη μετά το 20λεπτο πάντως πάταγε καλύτερα στο γήπεδο και στο 27’… προειδοποίησε τους Κρητικούς, όταν Σαρπόνγκ βγήκε απέναντι από τον Σωτηρίου, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει σε μοναδικό τετ α τετ. Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο Γέντρισεκ ήταν πιο αποτελεσματικός, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαρπόνγκ, ο Σλοβάκος με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 40’ και πάλι με τον Γέντρισεκ έκαναν το 2-0, όταν ο επιθετικός της Ξάνθης βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, πέρασε και τον Σωτηρίου και πλάσαρε σε κενή εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΟΦΗ, καθώς ο Νάστος πήρε θέση του Κομεσίδη, που είχε μπει στο ματς στο 9' αντί του τραυματία Παπάζογλου, όμως και πάλι η εικόνα των Κρητικών δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα. Η Ξάνθη μάλιστα μόλις στο 46’ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν το σουτ του αμαρκάριστου Σιλά μέσα από την περιοχή, έφυγε λίγο άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, παρότι ο ρυθμός έπεσε, ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 49’ έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Πουτουρίδη, αλλά και στο 72’ με τον Πλατέλλα να σουτάρει άουτ από καλή θέση εντός περιοχή. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ξάνθη ήταν αυτή που… πάτησε γκάζι, στο 80’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σωτηρίου να λέει «όχι» στο σουτ του Κάστρο εντός περιοχής, ενώ στο 87’ έγινε τελικά το 3-0. Ο Κοβάσεβιτς με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και σφράγισε μία σημαντική νίκη για τους Ακρίτες.
 

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κίκε (61' Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ (80' Κάστρο), Καντά, Κοβάσεβιτς (88' Μελλιόπουλος), Μπαξεβανίδης

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Ποτουρίδης, Βουό, Παπάζογλου (9' Κομεσίδης, 46' Νάστος), Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (68' Νέιρα), Κοιλιάρας, Μεγιάδο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags