Facebook Pixel Sportdog.gr | «Καθάρισε» με Μάνο ο Ολυμπιακός – Έτοιμος για μεγάλα πράγματα ο Τουρέ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-09-27 23:21:00

«Καθάρισε» με Μάνο ο Ολυμπιακός – Έτοιμος για μεγάλα πράγματα ο Τουρέ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Καθάρισε» με Μάνο ο Ολυμπιακός – Έτοιμος για μεγάλα πράγματα ο Τουρέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού, εξαιρετικός ο Ιβοριανός.

Με πολλές αλλαγές και πειραματική ενδεκάδα από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός μπήκε με νίκη στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού χάρη στο πρώτο γκολ του Δημήτρη Μάνου με τη φανέλα τους. Ο Γιάγια Τουρέ αγωνίστηκε για 58 λεπτά και είχε εξαιρετική παρουσία, γεμίζοντας προσδοκίες για το τι θα ακολουθήσει όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος. Από τα υπόλοιπα νέα πρόσωπα ξεχώρισαν ο Γκιγιέρμε και ο Μασούρας, που έβγαλε την ασίστ για το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά τους παίκτες του να ψάχνουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, αφού δεν είχαν συνυπάρξει ποτέ ξανά στη βασική ενδεκάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 20’ με κοντινή κεφαλιά του Σισέ, που μπλόκαρε ο Μπάγιτς. Στο 22’ ο Ανδρούτσος σούταρε από τη μεγάλη περιοχή, με τον Καραχάλιο να βάζει σωτήρια την κόντρα και στη συνέχεια το φαλτσαριστό σουτ του Τουρέ κατέληξε άουτ.

Ο Λεβαδειακός «απάντησε» στο 32’ με τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Μάνγκα απέτυχε να νικήσει τον Ζοσέ Σα, στέλνοντας την μπάλα άουτ σε τετ α τετ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κράτησε το μηδέν με φοβερή διπλή απόκρουση, αφού στο 43’ νίκησε αρχικά τον Ιωαννίδη σε σουτ λίγο έξω από την περιοχή και έπειτα τον Γιακουμάκη εξ’ επαφής. Λίγο νωρίτερα, στο 38’ ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει με ωραίο συνδυασμό και προβολή του Μάνου, ενώ στο 45’ ο ίδιος παίκτης πλάσαρε από κοντά πάνω στον Μπάγιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι Ερυθρόλευκοι πήραν εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Λεβαδειακό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Ο Δημήτρης Μάνος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού, όντας μέσα σε κάθε καλή φάση που δημιούργησαν οι Πειραιώτες. Ο Έλληνα φορ συνδυάστηκε με τον Ναουέλ, γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε στο 55’ κερδίζοντας κόρνερ από επέμβαση αμυντικού. Στο 68’ ο Χασάν έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Μάνος δικαιώθηκε για την καλή του εμφάνιση. Από σέντρα του Μασούρα ο Έλληνας φορ σηκώθηκε ψηλά και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό!

Ο Χασάν έφτασε κοντά στο γκολ, αστοχώντας προ κενής εστίας στο 78’ και ο Γκιγιέρμε είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 88’, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιάγια Τουρέ έκανε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όμως όταν αντικαταστάθηκε ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Μάνος, που αποτέλεσε τον μεγαλύτερη κίνδυνο για την άμυνα του Λεβαδειακού και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε σύστημα 4-2-3-1, Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Μασούρας, Μιράντα, Σισέ και Κούτρης από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο ξεκίνησε οι Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος και μπροστά τους ως «δεκάρι» ο Τουρέ, δεξιά ο Βρουσάι, αριστερά ο Ναουέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε και ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου. Τερματοφύλακας ο Μπάγιτς, δίδυμο στόπερ οι Αντιλέχου και Κρνέτα, δεξί μπακ ο Χατζηλάμπρου και αριστερό ο Παντελιάδης. Καραχάλιος και Μητρόπουλος ήταν τα αμυντικά χαφ με «δεκάρι» τον Σαβαντογκό. Δεξιά έπαιξε ο Γιακουμάκης, αριστερά ο Μάνγκα και σέντερ φορ ο Ιωαννίδης.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ολυμπιακού, με ασίστ Μασούρα και τελείωμα Μάνου μοιάζει να είναι… βγαλμένο από το μέλλον των Ερυθρολεύκων.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, κάτι λογικό από τη στιγμή που είχε τόσους νέους παίκτες στην ενδεκάδα. Στα θετικά της αναμέτρησης η πολύ καλή παρουσία και το γκολ του Μάνου, η διάθεση του Τουρέ, καθώς και οι πολύ καλοί Γκιγιέρμε και Μασούρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Ανδρούτσος (59' Χάσαν), Τουρέ (58' Νάτχο), Ναουέλ (83' Πάρντο), Βρουσάι, Μάνος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (69' Νανζί), Καραχάλιος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Μανγκά (46' Νίκας), Ιωαννίδης (56' λ.τ. Όμο).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags