Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν σταματά τον ΠΑΟ ούτε… τυφώνας – Με Μακέντα και ψυχή πήρε τον ΠΑΣ με ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-09-29 20:56:00

Δεν σταματά τον ΠΑΟ ούτε… τυφώνας – Με Μακέντα και ψυχή πήρε τον ΠΑΣ με ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν σταματά τον ΠΑΟ ούτε… τυφώνας – Με Μακέντα και ψυχή πήρε τον ΠΑΣ με ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη (2-1) για το Τριφύλλι και... 5x5!

Σε ένα παιχνίδι, η διεξαγωγή του οποίου πέρασε από… χίλια κύματα εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, κάνοντας το 5x5 στο πρωτάθλημα.

Οι Πράσινοι έμειναν πίσω στο σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ του Κρίζμαν, που δεν έπρεπε να μετρήσει, όμως βρήκαν το ψυχικό σθένος να φτάσουν σε μια μεγάλη ανατροπή με τον Χατζηγιοβάνη και το παρθενικό γκολ του Μακέντα, φτάνοντας στη νίκη με 2-1!

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Το ματς πήρε… φωτιά στο 23’, όταν ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Ο Κρίζμαν κοντρόλαρε την μπάλα ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού, πήρε την κόντρα με τον Διούδη και σκόραρε προ κενής εστίας. Ωστόσο, οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο σκόρερ έκανε επιθετικό φάουλ στον Διούδη.

Στο 33’ οι φωνές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού έγιναν ακόμα πιο έντονες, αφού ο Τζήλος ακύρωσε γκολ του Κουρμπέλη για επιθετικό φάουλ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπεσε στον Βελλίδη, έπειτα από δύσκολη απόκρουση του Έλληνα γκολκίπερ σε κεφαλιά. Η  μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ. Το Τριφύλλι συνέχισε να πιέζει και έφτασε στην ισοφάριση στο 41’. Ο Κουλιμπαλί έβγαλε ωραία σέντρα και ο Χατζηγιοβάνης πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς του ΠΑΣ και ισοφάρισε με κεφαλιά-ψαράκι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Διούδη να κάνει δύσκολη απόκρουση σε κεφαλιά του Σκόνδρα στο 50’ και τον Παναθηναϊκό να «απαντά» με μια κοντινή κεφαλιά του Δώνη, που πέρασε άουτ στο 51’. Οι Πράσινοι ήταν αυτοί που βρήκαν το γκολ, πετυχαίνοντας την ανατροπή. Στο 59’ ο Κουλιμπαλί έβγαλε χαμηλή σέντρα από τα δεξιά και ο Μακέντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ στην κίνηση. Ο Ιταλός έκανε το 2-1 και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε μετά το γκολ, δίνοντας χώρο στον ΠΑΣ, ο οποίος προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, δεν μπόρεσε όμως να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες παρά μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 83’ ο Μυστακίδης σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 85’ ένα πονηρό σουτ του ίδιου παίκτη δεν αιφνιδίασε τον Διούδη. Στο 92’ ο Αθανασιάδης σούταρε στην κίνηση από καλή θέση, όμως ο Διούδης μπλοκάρει σταθερά και κράτησε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού, έκανε πολλές επελάσεις από τη δεξιά πλευρά και συνόδευσε την πολύ καλή εμφάνισή του με δύο ασίστ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-2-3-1, έχοντας τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και Ινσούα. Τα δύο χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Δώνης, ενώ οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Χατζηθεοδωρίδης πήραν θέση πίσω από τον προωθημένο, Μακέντα.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το συνηθισμένο του 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, με τους Σκόνδρα, Μιχαήλ και Τζημόπουλο να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Ο Τσικάρσκι κάλυψε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και ο Μπουκουβάλας τη δεξιά, ενώ την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Λίλα, Βιντάλ και Νικολιάς. Το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΣ αποτέλεσαν ο Λεό και ο Κρίζμαν.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικό σε εκτέλεση και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αθανάσιος Τζήλος ακύρωσε σωστά το γκολ του Κουρμπέλη στο 33’, όμως στο 23΄ δεν έπραξε το ίδιο, αφού δεν είδε το φάουλ του Κριζμάν στον Διούδη και μέτρησε λανθασμένα το 1-0 του ΠΑΣ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα για ακόμα ένα παιχνίδι. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ για πρώτη φορά φέτος, οι Πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν σε μια φοβερή ανατροπή και να κάνουν το 5x5!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (66’ Στάικος), Χατζηθεοδωρίδης (74’ Καμπετσής), Μακέντα (77’ Πούγγουρας).

ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας (70 Κούζικ), Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Βιδάλ (78’ Μυστακίδης), Λίλα, Τσικάρσκι, Κρίζμαν, Λεό (58’ Αθανασιάδης).

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags