Facebook Pixel Sportdog.gr | Τους έκανε τρελή Μα-Κέντα μέσα στο Αγρίνιο - Μεγάλο διπλό για ΠΑΟ με γκολάρα του Ιταλού! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-02 19:20:00

Τους έκανε τρελή Μα-Κέντα μέσα στο Αγρίνιο - Μεγάλο διπλό για ΠΑΟ με γκολάρα του Ιταλού! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Τους έκανε τρελή Μα-Κέντα μέσα στο Αγρίνιο - Μεγάλο διπλό για ΠΑΟ με γκολάρα του Ιταλού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι επικράτησαν με 1-0 του Παναιτωλικού στο Κύπελλο.

Παρά τις πολλές αλλαγές του Γιώργου Δώνη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-1) από την έδρα του Παναιτωλικού και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Φεντερίκο Μακέντα που πέρασε ως αλλαγή στο ματς και σκόραρε στο 84' με εκπληκτικό πλασέ, δείχνοντας και πάλι την ποιότητά του.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του Παναθηναϊκού με ένα σουτ του Πάουλο και ένα του Λουσέρο, που πάντως δεν ανησύχησαν τον Κότσαρη. Οι Πράσινοι έδειχναν αρκετά έξω από τα νερά τους, παίζοντας με 11 Έλληνες και αρκετούς μικρούς στο αρχικό σχήμα, έχοντας προβλήματα συνοχής.

Παρόλα αυτά, κατάφεραν να ισορροπήσουν και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 20' με πέναλτι του Στάικου. Στην φάση που προηγήθηκε ο Βέργος έπεσε κάτω από μαρκάρισμα του Πάουλο και ο Στάικος το εκτέλεσε, με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει με το χέρι και να κρατάει το 0-0. 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν μια ελαφριά πρωτοβουλία και στο 30' απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Καμαρά βγήκε τετ-α-τετ, αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε και στη συνέχεια ο Ντίαζ πλάσαρε, όμως ο Οικονόμου απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μένουν "άσφαιρες".

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη φάση για τον Παναιτωλικό, όταν στο 49' ο Ντίαζ έκανε το γύρισμα και ο Οικονόμου για δεύτερη φορά στον αγώνα αποσόβησε πάνω στην γραμμή. Στο 61' ο Καμπετσής αστόχησε από καλή θέση μετά από κάθετη του Στάικου, με τον Δώνη να ρίχνει στο γήπεδο στη συνέχεια τους Δώνη, Μακέντα και Εμμανουηλίδη και να κερδίζει τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Πράσινοι πίεσαν αρκετά στο τελευταίο εικοσάλεπτο και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ και τη νίκη με ένα εκπληκτικό τέρμα του Μακέντα στο 84', ύστερα από σέντρα από δεξιά του Αποστολάκη. Για ένα ακόμα ματς ο Ιταλός έδειξε ότι θέλει μια επαφή για να πετύχει γκολ και να δείξει την ποιότητά του.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φεντερίκο Μακέντα. Μετά το φοβερό γκολ του επί του ΠΑΣ, που χάρισε τη νίκη στο Τριφύλλι, πέτυχε και το νικητήριο μέσα στο Αγρίνιο για το Κύπελλο και πάλι με πανέμορφο τελείωμα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 3-4-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης και με αρκετές αλλαγές, καθότι ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός αποστολής πολλούς από τους βασικούς. Έτσι, λοιπόν, το ματς ξεκίνησαν οι Κότσαρης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Στάικος, Τζανδάρης, Θεόχαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Καμπετσής και Βέργος.

Από πλευράς Παναιτωλικού ο Τραϊανός Δέλλας έπαιξε με τους Γιαννακόπουλο, Μανά, Ντίας, Παουλο Μάρκος, Λουσέρο, Ροτσα, Μαλή, Λιάβα, Άργκους, Καμαρά και Ουίλιαν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Λιάβας (65’ Μπελεβώνης), Μαλής, Άργκους, Ρότσα (79’ Τσιγγάρας), Πάουλο Μάρκος, Λουσέρο, Μανά, Ντίας, Ουίλιαν (71’ Μοράρ), Καμαρά. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (3-4-3): Κότσαρης, Παντελάκης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Οικονόμου, Καμπετσής (68’ Μακέντα), Βέργος (74’ Εμμανουηλίδης), Χατζηθεοδωρίδης (65’ Δώνης). 

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ στο 84'. Ο Αποστολάκης σέντραρε από δεξιά και ο Μακέντα πετάχτηκε και με τρομερό πλασέ έδωσε τη νίκη στους Πράσινους.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Η φάση του πέναλτι στο 19' είναι αυτή που θα συζητηθεί περισσότερο, καθώς φαίνεται ότι η απόφαση του διαιτητή είναι αρκετά αυστηρή. Από την άλλη οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στον Ουίλιαν στο 43', όπου δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι. 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, όμως κατάφερε να φύγει με πολύ σπουδαίο διπλό από την έδρα του Παναιτωλικού και να κατακτήσει το πρώτο τρίποντό του στο Κύπελλο.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags