Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελή γκάφα: Τεράστιο «δώρο» της ΑΕΚ στη Μπενφίκα - Αυτογκόλ από τα λίγα, «χτυπάνε το κεφάλι τους»
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-02 21:43:00

Τρελή γκάφα: Τεράστιο «δώρο» της ΑΕΚ στη Μπενφίκα - Αυτογκόλ από τα λίγα, «χτυπάνε το κεφάλι τους»

Sportdog Team
 Τρελή γκάφα: Τεράστιο «δώρο» της ΑΕΚ στη Μπενφίκα - Αυτογκόλ από τα λίγα, «χτυπάνε το κεφάλι τους»

Ποιος και γιατί έκανε τη... γκέλα; Κλικ να ξέρεις τι γίνεται.

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μπενφίκα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ξυπνά μνήμες από το παρελθόν. Όχι μόνο τις αναμετρήσεις, στις οποίες τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες για τη φάση των ομίλων του Europa League, το 2009.

Γιατί αυτά τα παιχνίδια υπενθυμίζουν παλιά μεταγραφικά σενάρια και δη τον Ζόνας που κάποτε, την ίδια εποχή, η ΑΕΚ τον είχε βάλει στο μάτι.

Την υπόθεση χειριζόταν άτομο που είχε παίξει ρόλο στη μεταγραφή του Ντιόγκο στον Ολυμπιακό. Σε αυτόν είχε αναθέσει τη δουλειά ο τότε προέδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος. Βέβαια ο άνθρωπος ατζέντης δεν ήταν, αλλά είχε τις κατάλληλες γνωριμίες στη χώρα του καφέ, ώστε να εξασφαλίζει προσοδοφόρα ντιλς.

Η μεταγραφή έγινε τεράστιο σίριαλ. Η ΑΕΚ φημολογούταν ότι έδινε από 1,5 μέχρι 2 Εκατ. Ευρώ. Είναι την ίδια εποχή που στον Δικέφαλο περίμεναν επενδυτές από την Κύπρο, οι οποίοι είχαν τάξει ως δώρο τα χρήματα της μεταγραφής του Βραζιλιάνου. Φευ! Γιατί όπως θυμάστε τα ζόρια είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά με την αποχώρηση του Ντέμη Νικολαΐδη από τον προεδρικό θώκο, η οποία και σηματοδότησε τις μαύρες ημέρες που θα περνούσε οικονομικά η ομάδα μέχρι το 2013.

Τελικά ο χειρισμός της υπόθεσης αποδείχηκε αποτυχημένος. Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν ποτέ, παρότι ο Ζόνας διατράνωνε στα ελληνικά Μέσα την επιθυμία του να παίξει στην Ελλάδα. Ο παίκτης το 2011 πέρασε τον Ατλαντικό για τη Βαλένθια και από το 2014 ανήκει στο δυναμικό της Μπενφίκα, η οποία τίθεται απόψε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ. Πως τα φέρνει η μοίρα έτσι;

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags