Facebook Pixel Sportdog.gr | Γιατί ρε Βίκτωρα; Απίστευτο ματς, η ΑΕΚ πήγε για ανατροπή, αλλά αυτοκτόνησε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-02 23:56:00

Γιατί ρε Βίκτωρα; Απίστευτο ματς, η ΑΕΚ πήγε για ανατροπή, αλλά αυτοκτόνησε! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γιατί ρε Βίκτωρα; Απίστευτο ματς, η ΑΕΚ πήγε για ανατροπή, αλλά αυτοκτόνησε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση έχασε 3-2 από τη Μπενφίκα με μοιραίο τον Κλωναρίδη.

Βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο, ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος, έχασε ευκαιρίες και το πλήρωσε. Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-2 από τη Μπενφίκα και συνεχίζει να ψάχνει θετικό αποτέλεσμα στους ομίλους του Champions League.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Με δύο γκολ ο Κλωναρίδης οδήγησε την ΑΕΚ από το 0-2 στο 2-2, από την κόλαση στον παράδεισο. Οπότε δικαιωματικά θα του άνηκε ο τίτλος του MVP, αν δεν έχανε το τετ α τετ στο 73', σε ένα καθοριστικό σημείο, αφού η ομάδα του δέχτηκε τρίτο τέρμα ένα λεπτό αργότερα. Αντί να γίνει ήρωας λοιπόν εξελίχθηκε σε μοιραίος. Δεν πρέπει να αδικήσουμε του Χουλτ που ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης. Έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, φτιάχνοντας παιχνίδι από τα αριστερά.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ κόντρα στη Μπενφίκα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε τα δοκάρια, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ, ενώ στη μεσαία γραμμή παρέμεινε το δίδυμο Σιμόες-Γαλανόπουλου. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Μάνταλος, στη δεξιά ο Μπακασέτας, ο Πόνσε αγωνίστηκε στην κορυφή και από πίσω του σε ρόλο κρυφού επιθετικού ήταν ο Κλωναρίδης στο 4-4-1-1 του Εβρίτη τεχνικού.

Από την πλευρά των Πορτογάλων ο Ρουί Βιτόρια έπαιξε με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Αλμέιδα, Κόντι, Ντίας και Γκριμάλντο από τα δεξιά προς τα αριστερά στην τετράδα της άμυνας, τους Πίτσι, Φέισα και Ζένσον στην τριάδα των χαφ, ενώ στην επιθετική γραμμή, βρέθηκαν οι Σάλβιο, που ήταν αμφίβολος αλλά τα κατάφερε, Σίλβα και Σεφέροβιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (80' Γκάλο), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Πόνσε (60' Γιακουμάκης)

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Κόντι, Ντίας, Γκριμάλντο, Πίτσι (62' Σεμέντο), Φέισα, Ζένσον, Σάλβιο (46' Λεμά), Σίλβα (83' Τσέρβι), Σεφέροβιτς

Η ΦΑΣΗ Η ισοφάριση της ΑΕΚ. Ο Οικονόμου έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο πλασέ ο Κλωναρίδης έκανε το 2-2, το οποίο δεν διατηρήθηκε.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Όταν δέχεσαι δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο σαφώς και η διαιτησία δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι και αλλιώς ο Ισραηλινός Όρελ Γκρίνφελντ ήταν υποδειγματικός στις αποφάσεις του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η αναμέτρηση με τη Μπενφίκα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί η Ένωση μπήκε στην αναμέτρηση με πολύ όρεξη μεν, χωρίς συγκέντρωση δε. Η έλλειψη προσοχής οδήγησε τους κιτρινόμαυρης σε αμυντική ολιγωρία κάτι που φάνηκε στο 6' όταν ο Σεφέροβιτς πήρε το ριμπάουντ ύστερα από ασταθή απόκρουση του Μπάρκα και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι όμως παρέμειναν χωρίς προσοχή. Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία και δέχτηκαν και δεύτερο γκολ από κεφαλιά του Γκριμάλντο (τον ξέχασε ο Μπακασέτας), ενώ οι Πορτογάλοι έχουν απειλήσει ήδη άλλες δύο φορές.

Επιθετικά η Ένωση άρχισε να ξεθαρρεύει μετά το 20'. Στο 23' ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σουτ ύστερα από ατομική προσπάθεια του Χουλτ, η μεγάλη ευκαιρία των κιτρινόμαυρων όμως σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Έλληνας τερματοφύλακας της Μπενφίκα είχε και πάλι απάντηση, αφού έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπακασέτα.

Πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Ντίας, κάτι που προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί στο δεύτερο μέρος. Στο 53' οι γηπεδουχοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Κλωναρίδη και από εκεί και πέρα πίεσαν για την ισοφάριση, την οποία και πέτυχε στο 63' με σκόρερ τον ίδιο παίκτη, ο οποίος δέκα λεπτά αργότερα λειτούργησε ατομιστικά. Θα μπορούσε να σπάσει τη μπάλα στον Μάνταλο και να κάνει αυτός το 3-2, αλλά εκείνος προτίμησε να τελειώσει μόνος του με τον Βλαχοδήμο να τον σταματά.

Αυτό το πλήρωσε η ΑΕΚ ένα λεπτό αργότερα και μάλιστα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Ο Σεμέδο πέρασε μόνος του το κέντρο και αφού δεν είχε επιλογές σούταρε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αφού χτύπησε πρωτα στο δοκάρι, καθώς η αντίδραση του Μπάρκα ήταν κάκιστη.

Η Ένωση προσπάθησε να γυρίσει ξανά το ματς. Είχε ξεμείνει πλέον από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να το καταφέρει. Έτσι παρέμεινε το 3-2 υπέρ των Πορτογάλων, οι οποίοι σημείωσαν την πρώτη τους νίκη. Στο άλλο παιχνίδι Μπάγερν και Άγιαξ ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags