Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν υπάρχει Ολυμπιακός – Αύρα αντιπάθειας ο ΠΑΟΚ – Δεν είναι της πλάκας Μαρινάκης-Μελισσανίδης»
| 2018-10-03 17:05:00

«Δεν υπάρχει Ολυμπιακός – Αύρα αντιπάθειας ο ΠΑΟΚ – Δεν είναι της πλάκας Μαρινάκης-Μελισσανίδης»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δεν υπάρχει Ολυμπιακός – Αύρα αντιπάθειας ο ΠΑΟΚ – Δεν είναι της πλάκας Μαρινάκης-Μελισσανίδης»

Ο Νίκος Καραγιαννίδης ρίχνει καρφιά στο Sportdog.

Στις 3 Οκτωβρίου 2011 έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Σαν σήμερα πριν από εφτά χρόνια κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας «Φίλαθλος», η οποία εμφανίστηκε το 1982 με εκδότη – διευθυντή τον Νίκο Καραγιαννίδη. Το συγκεκριμένο Μέσο, έφερε νέες αντιλήψεις, αφού διέθετε ρηξικέλευθες, αιρετικές και συνάμα ανατρεπτικές απόψεις. Και αυτό γιατί ήταν η πρώτη μεγάλη εφημερίδα, η οποία έβλεπε τα πράγματα χωρίς οπαδικά γυαλιά.

Όπως τονίζει στο Sportdog ο Νίκος Καραγιαννίδης, ο «Φίλαθλος» δεν υπήρξε ποτέ αθλητική εφημερίδα. «Μέσα από το ποδόσφαιρο περνούσε πράγματα, τα οποία δεν θα μπορούσαν να περάσουν σε πολιτικό επίπεδο. Πάντρευε τις τομές που έκανε μέσα από το ποδόσφαιρο».

Στους οπαδούς με ποιο τρόπο απευθυνόταν η εφημερίδα; «Ο “Αποδυτηριάκιας” τους τα έχωνε. “Είστε η χειρότερη φάρα” τους έλεγε, “ουρακοτάγκους” τους έλεγε και “η μεγαλύτερη τιμωρία σας είναι να σας λέω την αλήθεια”. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είχε γραφτεί και ειπωθεί. Το να πεις ότι το περιεχόμενο της ήταν αιρετικό, ανατρεπτικό είναι απλά λόγια που δεν μπορούν να περιγράψουν το ύφος της», απαντά.

Όσον αφορά το πως φτάσαμε στη διακοπή της έκδοσής της; «Οι αγοραστές του “Φιλάθλου” σιγά σιγά λιγόστευαν. Γιατί η εφημερίδα δεν ήταν εμπορικό προϊόν. Δεν κυνηγούσε αναγνώστες και πωλήσεις. Είχε μία τρέλα, να πει κάποια πράγματα που δεν μπορούσε να τα πει καμία άλλη εφημερίδα», υποστηρίζει.

Δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Νίκο Καραγιαννίδη για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα. Πως είδε, για παράδειγμα το ντέρμπι, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ; «Η γνώμη μου είναι, ότι ακόμα δεν υπάρχει Ολυμπιακός», σχολιάζει αρχικά και συνεχίζει λέγοντας: «Υπάρχουν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού. Με το ξεφόρτωμα που έκανε η ΠΑΕ έφερε 15 παίκτες. Αυτοί δεν έχουν δοκιμαστεί. Δεν υπάρχει ομάδα στον Ολυμπιακό.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν μία οργανωμένη ομάδα. Το αν δεν έπαιξε καλά ίσως οφείλεται σε θέματα τακτικής. Ίσως είχε αδυναμία, κακή μέρα. Πάντως ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο και από την ΑΕΚ και από τον Ολυμπιακό. Οπότε ποντάρεις και σε αυτό το πράγμα, ότι έχει δεμένη ομάδα με καλούς παίκτες που έχουν βρεθεί μεταξύ τους. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είναι στο ψάξιμο. Δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να περιμένεις από μία ομάδα να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών της, όταν ακόμα έχει δέσει. Δεν ξέρουμε ακόμα, αν αυτοί που παίζουν είναι ο κορμός της. Δηλαδή παίρνεις πέρσι τον Μιραλάς και πανηγυρίζεις.

Τι ανοησίες είναι αυτές. Έφεραν τον Τουρέ, έναν παίκτη που βρίσκεται στα τελειώματά του. Είναι ένας δεύτερος Μπερμπάτοφ. Δεν μπορεί να ποντάρει κοτζάμ Ολυμπιακούς σε παίκτες που υποτίθεται, ότι είναι μπαλκονάτοι και φιρμάτοι. Ακόμα δεν τους έχουμε δει. Έχει βιασύνη ο Ολυμπιακός. Έδιωξε είκοσι έφερε είκοσι. Δεν γίνεται όμως έτσι... Θα την πατήσει. Αυτά δεν φαίνονται τόσο στα ντέρμπι που είναι... τεντωμένα παιχνίδια. Θα φανούν σε ανύποπτα ματς. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει δύο τρίποντα στο 92'. Τώρα πήγαινε το κόλπο μέχρι το 98'».

Τη συνέχεια του πρωταθλήματος δεν τη βλέπει τόσο ξεκάθαρη, όσο φαίνεται, δηλαδή με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει από τους υπόλοιπους δύο. «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα», τονίζει και εξηγεί: «Είναι μία ομάδα που δεν έχει θητεία ουσιαστικού, αληθινού, γνήσιου πρωταθλητισμού. Βεβαίως με τα δύο ντέρμπι που πήρε επιβεβαιώνει, ότι είναι πρώτο φαβορί. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν όμως και άλλες παράμετροι, τις οποίες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις.

Πρώτα-πρώτα, νούμερο ένα για μένα είναι, ότι ο ΠΑΟΚ έχει παρατρεχάμενους που κουβαλούν αμαρτίες του παρελθόντος, βιώματα νοσυρά, τα οποία έχουν στοιχίσει στην ομάδα τους. Άρα ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, τον ίδιο του τον εαυτό. Η ΑΕΚ για παράδειγμα δεν έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ούτε ο Ολυμπιακός τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει πρόσθετο αντίπαλο, το παρελθόν του. Το ποινικό του μητρώο δηλαδή είναι μαύρο. Πρέπει να ξεφύγει από αυτό το πράγμα. Ύστερα, ο Ολυμπιακός έχει τον Μαρινάκη από πίσω. Ο Μαρινάκης δεν είναι καμία ιστορία της πλάκας. Ούτε θα εγκαταλείψει, ούτε θα σηκώσει τα χέρια ψηλά. Θα το πολεμήσει μέχρι τέλους. Το ίδιο και ο Μελισσανίδης, ο οποίος δεν είναι ο παλιός Μελισσανίδης. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει πιο κωλοπετσωμένους αντιπάλους. Αυτή είναι η αλήθεια.

Από εκεί και πέρα έχει τις ανοησίες του Λουτσέσκου. Αυτά που λέει είναι αχώνευτα. Αυτοί τη στιγμή υπάρχουν ΑΕΚτζήδες που λένε “αν το χάσουμε, ας το πάρει ο Ολυμπιακός”. Προσέξτε δηλαδή να δείτε κάτι πρωτάκουστα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει μία αύρα αντιπάθειας. Έχει τρομερή αλαζονεία».

Καταλήγοντας ο Νίκος Καραγιαννίδης τονίζει: «Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα. Το πρωτάθλημα έχει κατηφόρες, στροφές, κακοτράχαλους δρόμους και παγίδες. Δεν μπορείς να προεικάσουμε. Είμαστε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Βάλτε και στην εξίσωση και την Ευρώπη. Άλλα παλούκια αυτά. Τι θα κάνεις κύριε ΠΑΟΚ; Θα φας χαστούκι και μετά θα πεις πάμε στο επόμενο; Αυτά σε κονταίνουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags