Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τρελαμένος» Γκούμας με Αποστολάκη: «Είναι εργαλείο, όπως ο Στράτος - Ο ΠΑΟ έπρεπε να...»
| 2018-10-03 20:52:00

«Τρελαμένος» Γκούμας με Αποστολάκη: «Είναι εργαλείο, όπως ο Στράτος - Ο ΠΑΟ έπρεπε να...»

του Γιώργου Κτενά
«Τρελαμένος» Γκούμας με Αποστολάκη: «Είναι εργαλείο, όπως ο Στράτος - Ο ΠΑΟ έπρεπε να...»

Ο παλαίμαχος άσος μιλάει στο Sportdog για τον νεαρό Κώστα.

Ως έναν ποδοσφαιριστή που τρέχει ακατάπαυστα, με αίσθηση του γκολ, που διαθέτει τεχνική κατάρτιση και ηρεμία με την μπάλα στα πόδια, χαρακτήρισε τον Κώστα Αποστολάκη ο Γιάννης Γκούμας, σε συνέντευξή του στο sportdog.gr

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, που έχει καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Αποστολάκη, σχολίασε ακόμα ότι ο νεαρός άσος μπορεί να αγωνιστεί και εσωτερικός μέσος, ενώ ανέλυσε τον λόγο που ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην ανανέωση του ρόστερ μέσω της ακαδημίας εδώ και πέντε χρόνια. 

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε: 

Κύριε Γκούμα, συζητιέται έντονα η εμφάνιση του Κώστα Αποστολάκη στο παιχνίδι Κυπέλλου του Παναθηναϊκού εναντίον του Παναιτωλικού. Ποια είναι η άποψή σας για το ταλέντο του; 

«Ο Κώστας είναι πολύ ταλαντούχο παιδί, τρέχει ακατάπαυστα, έχει ποδοσφαιρική σκέψη, μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Το μέλλον τού ανήκει, είναι επένδυση για τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος και τα νέα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ήδη χτίζει με υλικό από την ακαδημία του, σε ένα-δύο χρόνια θα έχει βάση από ελληνικό στοιχείο, από ελληνόπουλα που αγαπάνε την ομάδα, έχουν ανδρωθεί μέσα στην ομάδα. Θα παίζουν και θα πονάνε για τη φανέλα».

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τον Αποστολάκη να ξεχωρίζει και σε ποιες άλλες θέσεις θα μπορούσε να παίξει και να αποδώσει το ίδιο καλά; 

«Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει τόσο ως εσωτερικός χαφ, 8άρι που λέμε, γιατί θέλει να πατάει στην περιοχή, έχει την αίσθηση του γκολ. Είναι παίκτης-εργαλείο, που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Η ηρεμία που διαθέτει με την μπάλα στα πόδια και η τεχνική του κατάρτιση ακόμα και όταν πιέζεται, τον βοηθούν ώστε να κάνει το σωστό για την ομάδα του».

Υπήρξατε συμπαίκτης με τον Στράτο, τον πατέρα του. Θεωρείτε ότι μπορεί να κάνει αξιόλογη καριέρα όπως εκείνος; 

«Το παιδί δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με τον πατέρα του. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης ο Στράτος, γιατί ο Κώστας έχει τη δική του προσωπικότητα, δικό του στιλ παιχνιδιού. Με το ταλέντο που διαθέτει, θεωρώ ότι μέσα από την πολλή δουλειά μπορεί να κάνει και αυτός λαμπρή καριέρα».

Τέλος, θέλω να μου πείτε πώς βλέπετε τον Παναθηναϊκό φέτος, με την ευκαιρία που έχουν όλα τα νέα παιδιά από την ακαδημία. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι ήμουν από τους πρώτους που υποστήριζα ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να πιστέψουν στα δικά τους παιδιά, στις ακαδημίες τους. Να τα προωθήσουν, να τα εμπιστευτούν. Ο Παναθηναϊκός το έκανε, λόγω και των ειδικών συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η ομάδα, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που ανδρώθηκαν στην ομάδα και ήταν στις ακαδημίες, να παίξουν για τον σύλλογο. Άργησε, μάλιστα, να το κάνει, θα έπρεπε να είχε συμβεί μια 5ετία νωρίτερα, καθώς από τότε υπήρχαν ήδη τα οικονομικά προβλήματα. Θα είχε γλυτώσει από πολλά χρέη και δεν θα χρυσοπλήρωνε ξένους παίκτες για να έρθουν, που μετά τους χρυσοπλήρωνε για να φύγουν. Η ομάδα θα ήταν έτοιμη τώρα για να διεκδικήσει πράγματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags