Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τους έκανε γιο-γιο ο Πόνσε - Δεν την έστειλε και στα περιστέρια - Σταματήστε με τον Μάνταλο!»
| 2018-10-03 23:38:00

«Τους έκανε γιο-γιο ο Πόνσε - Δεν την έστειλε και στα περιστέρια - Σταματήστε με τον Μάνταλο!»

του Γιώργου Κτενά
«Τους έκανε γιο-γιο ο Πόνσε - Δεν την έστειλε και στα περιστέρια - Σταματήστε με τον Μάνταλο!»

Συνέντευξη-φωτιά από ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο Sportdog.

Τεράστιο έβλεπε το τέρμα ο Βίκτωρας Κλωναρίδης στη φάση του 73ου λεπτού, όταν θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-2 για την ΑΕΚ στο παιχνίδι εναντίον της Μπενφίκα, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Τάσος Τσατάλης.

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης αναφέρθηκε, ακόμα, στην παρουσία του Πέτρου Μάνταλου που δέχεται αυστηρή κριτική για την παρουσία του, αλλά και στον Βασίλη Μπάρκα και στα γκολ που δέχτηκε.

Σχολίασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που πλησιάζει, και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι.  

«Για 70 λεπτά ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση της ΑΕΚ, την Μπενφίκα την έχουμε δει, την ξέρουμε, οπότε ξέρουμε πόσο σημαντικό ήταν να παρουσιάσει αυτή την εικόνα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο χθες. Η Μπενφίκα δεν έμεινε τυχαία με 10 παίκτες, ο Πόνσε είχε κάνει γιο-γιο τον Ντίας και τις κέρδισε τις κάρτες του. Να θυμίσω, μάλιστα, ότι πριν από την αποβολή η ΑΕΚ είχε ήδη γυρίσει τον ρυθμό του αγώνα με τις 4 μεγάλες ευκαιρίες που έκανε. Τυχαίο, μάλιστα, δεν ήταν ούτε αυτό που έγινε στο δραματικό λεπτό ανάμεσα το 73΄ και στο 74΄», ήταν το αρχικό σχόλιο του Τάσου Τσατάλη στο sportdog.gr

Η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και αυτό αξίζει ιδιαίτερο σχόλιο, άσχετα από το αν νίκησε τελικά ή όχι την Μπενφίκα. 

«Η ΑΕΚ αντέδρασε καλά και βρήκε την ψυχολογία να βάλει την μπάλα κάτω και έκανε την Μπενφίκα να νιώσει ότι απειλείται παρά το 0-2. Το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για άπειρη ομάδα με άπειρους παίκτες σε αυτό το επίπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα που είδαμε είναι τρομερή».

Πώς είδες τη φάση του Κλωναρίδη, που θα μπορούσε να είχε κάνει 3-2 υπέρ της ΑΕΚ;

«Ο Κλωναρίδης είχε την ψυχολογία να βλέπει το τέρμα τεράστιο, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι έκανε μεγάλη επέμβαση ο Βλαχοδήμος. Πολλοί στη θέση του θα έκαναν το ίδιο πράγμα πάντως, μην κρίνουμε πράγματα που είναι πολύ μακριά από το δικό μας μυαλό. Σε αυτό το επίπεδο και είχε πετύχει ήδη δυο γκολ, μπορεί κάποιος από εμάς να καταλάβει πώς αισθανόταν εκείνη τη στιγμή που ήταν φάτσα με το τρίτο γκολ; Είχε αυτή την επιλογή, έκανε μεγάλη επέμβαση ο Βλαχοδήμος, δεν είναι ότι έστειλε την μπάλα στα περιστέρια. Μιλάμε για τον παίκτη που είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα, σε σχέση με την περσινή περίοδο, σε ατομικό επίπεδο».

Το σχόλιό για τον Βασίλη Μπάρκα και το δεύτερο και τρίτο γκολ που δέχτηκε; 

«Στο τρίτο το γκολ της ΑΕΚ έχουμε δει ξανά αυτή την αντίδραση, σε ανάλογου τύπου φάσεις, με σαστισμάρα στον χώρο του κέντρου, να μην γίνεται φάουλ (όπως συνέβη στην Τούμπα, στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ) και να καταλήγει η μπάλα στα δίχτυα. Σίγουρα ήταν κακή στιγμή και για τον Μπάρκα, ο οποίος έχει 100% τεράστια προοπτική. Για εμένα αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας, απλώς χρειάζεται κάποιες πινελιές να προσθέσει. Και στο δεύτερο γκολ παγώνει, σάστισε, αλλά η αμυντική λειτουργία ήταν ευρύτερα κακή σε αυτή τη φάση. Στο τρίτο γκολ έπεσε καθυστερημένα και ίσως ήταν ένα κλικ πιο μπροστά από όσο πρέπει. Δεν το πιστεύεις εύκολα ότι αυτό το σουτ, που δεν έδινε την εντύπωση ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο, κατέληξε στα δίχτυα».

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται, σήμερα, ο Πέτρος Μάνταλος.

«Μου έκανε εντύπωση η αρνητική κριτική που γίνεται στον Μάνταλο, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι. Για εμένα ο Μάνταλος με όσα είδα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και στο πρώτο, ήταν πολύ σημαντικός για την ΑΕΚ. Χωρίς τον Μάνταλο δεν θα είχε βγάλει αυτή την εικόνα, να είμαστε δίκαιο και να κάνουμε την κριτική που πρέπει. Αλλά χθες έχω την αίσθηση ότι ο Μάνταλος βρέθηκε απλώς στο μάτι του κυκλώνα, γιατί έχει μπει στο μάτι ορισμένων. Ήταν από τους καλύτερους ο Μάνταλος χθες». 

Τώρα για την ΑΕΚ έχει σημασία το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πώς βλέπεις το παιχνίδι της Κυριακής;

«Η ΑΕΚ είναι πληγωμένη, συνεχίζεται αυτή η ιστορία με τις θλάσεις. Πιστεύω πολύ στην κακή  συγκυρία στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που η ΑΕΚ έχει μαζεμένα τέτοια θέματα. Και πέρσι τον ίδιο καιρό το ίδιο συνέβαινε. Περιμένω αντίδραση από την ομάδα, είναι μεγάλη απώλεια ο Πόνσε αλλά επιστρέφει ο Λιβάγια. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει τις μέρες που χρειάζεται για να αφήσει πίσω της την ένταση και την κόπωση από το παιχνίδι με την Μπενφίκα. Το σχήμα αυτό, παρά τις ελλείψεις, έχει δέσει και βγάζει καλά στο γήπεδο αυτά που ζητάει ο Ουζουνίδης. Από αυτή την άποψη η ΑΕΚ υπερέχει του Ολυμπιακού σε ομοιογένεια. Βλέπω από την άλλη πλευρά τον Ολυμπιακό που βάζει σε δεύτερη μοίρα το ευρωπαϊκό παιχνίδι του, πολυτέλεια που δεν την έχει η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός που δεν το πλήρωσε αυτό, ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι δεν θα έχει την ίδια τύχη. Δεν μου αρέσουν οι ομάδες που επιλέγουν ματς και σχεδιάζουν ματς με βάση τα ενδιάμεσα παιχνίδια τους. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα δείξει μεγαλύτερο θέλω την Κυριακή και αν η τύχη είναι με το μέρος της, θα κερδίσει τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags