Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο κι όμως... Ολυμπιακό στο Μιλάνο - «Έδωσε» δεύτερο σερί ματς η ομάδα του Μαρτίνς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-04 21:45:00

Απίστευτο κι όμως... Ολυμπιακό στο Μιλάνο - «Έδωσε» δεύτερο σερί ματς η ομάδα του Μαρτίνς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Απίστευτο κι όμως... Ολυμπιακό στο Μιλάνο - «Έδωσε» δεύτερο σερί ματς η ομάδα του Μαρτίνς (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν... δικό τους παιχνίδι από τη Μίλαν (3-1).

O Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του και «κλώτσησε» μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς θα μπορούσε να φύγει με μεγάλο «διπλό» από το Σαν Σίρο, εάν δεν κατέρρεε στο τελευταίο 20λεπτο.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στην έδρα της Μίλαν με τον Γκερέρο, είχαν εξαιρετική απόδοση και ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, όμως τα χάλασαν όλα μετά το 70’. Δέχθηκαν τρία εύκολα γκολ (δύο από τον Κουτρόνε, ένα από τον Ιγκουαΐν) και ηττήθηκαν με 3-1.

Οι Πειραιώτες έμειναν στον έναν βαθμό στον όμιλο του Europa League, ενώ η Μίλαν έχει έξι και η Ρεάλ Μπέτις τέσσερις.

Το ματς

Η Μίλαν μπήκε καλύτερα στο ματς, έχοντας τον έλεγχο, και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 6’. Ο Σούσο έβγαλε τη σέντρα και από την κεφαλιά του Μποναβεντούρα η μπάλα φάνηκε να πηγαίνει στα δίχτυα. Ο Καστιγιέχο την έσπρωξε μέσα, όμως ήταν οφσάιντ, με αποτέλεσμα το τέρμα να ακυρωθεί. Ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά, όμως κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε. Στο 14’ ο Κούτρης έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Γκερέρο με φανταστική κεφαλιά στην απέναντι γωνία νίκησε τον Ρέινα και έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες!

Η Μίλαν φάνηκε σαστισμένη μετά το εις βάρος της γκολ, με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί τον ρυθμό του αγώνα, να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να δείχνει επικίνδυνο στην κόντρα. Μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι είχαν καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση. Στο 33’ ο Ναουέλ έφυγε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Κούτρη, ο Ρέινα έκανε λανθασμένη έξοδο, αφήνοντας κενή την εστία του και ο Αργεντινός επιχείρησε να τον «κρεμάσει», όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Έκτοτε η Μίλαν ανέβηκε και πίεσε ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 35’ ο Ιγκουαΐν έφυγε τετ α τετ με τον Σα, ξεκινώντας από θέση οφσάιντ, όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε το διαγώνιο αριστερό σουτ του. Στο 37’ ο Ιγκουαΐν σάστισε και δεν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μιράντα, ενώ στο 44’ ο Μπακαγιόκο αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή υπό την πίεση του Σισέ.

Παρά το προβάδισμα, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε παθητικά στο δεύτερο μέρος, αντιθέτως οι παίκτες του Μαρτίνς κυκλοφόρησαν την μπάλα με υπομονή και μεθοδικότητα, έχοντας τις στιγμές τους για ένα δεύτερο γκολ. Στο 46’ ο Γκιγιέρμε είχε ένα καλό σουτ που μπλόκαρε ο Ρέινα, ενώ στο 57’ μια κεφαλιά του Γκερέρο από καλή θέση πέρασε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 απώλεσε και ο Νάτχο, ο οποίος έκανε ωραία ντρίμπλα στον Ζαπάτα, όμως βιάστηκε και πλάσαρε άουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής στο 66’.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πετύχει τον περιορισμό των επιθετικών όπλων της Μίλαν, η οποία απείλησε μόνο με ατομικές ενέργειες του Σούσο (50’, 51’ και 61’).

Ωστόσο, στο τελευταίο 20λεπτο οι Ερυθρόλευκοι πέταξαν στα… σκουπίδια την καλή τους εμφάνιση. Στο 70’ ο Σισέ έχασε τον Κουτρόνε, ο οποίος έφυγε στην πλάτη του, πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα ακριβείας του Ροντρίγκες και ισοφάρισε.

Σα να μην έφτανε αυτό, η Μίλαν γύρισε το παιχνίδι με σκόρερ τον Ιγκουαΐν, ο οποίος στο 76’ μπήκε στην περιοχή, απέφυγε εύκολα τον Σισέκαι με αριστερό πλασέ νίκησε τον Σα. Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε και στο 79’ δέχθηκε και τρίτο γκολ. Από παράλληλα σέντρα του Τσαλχάνογλου, Σισέ και Μιράντα «κοιμήθηκαν», με αποτέλεσμα ο Κουτρόνε να κάνει το 3-1 με πλασέ προ κενής εστίας. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 94', ο Τσαλχάνογλου σημάδεψε το δοκάρι με δεξί σουτ, χάνοντας την ευκαιρία να διευρύνει στο σκορ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Παπ Αμπού Σισέ τα πήγε μια χαρά στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο τα «γκρέμισε» όλα, αφού ευθύνεται και στα τρία γκολ της Μίλαν.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με εντελώς αλλαγμένη ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών κάθισε ο Σα και στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Κούτρης, Σισέ, Μιράντα και Τοροσίδης, από αριστερά προς δεξιά. Στη μεσαία γραμμή, σε σύστημα 4-2-3-1, έπαιξαν οι Νάτχο - Γκιγιέρμε και μπροστά τους ο Τουρέ, ενώ στα εξτρέμ κινήθηκε δεξιά ο Φετφατζίδης και αριστερά ο Ναουέλ. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Γκερέρο.

Ο Τζενάρο Γκατούζο επέλεξε σύστημα 4-3-3 για τη Μίλαν, με τον Ρέινα κάτω από τα δοκάρια, τους Ρομανιόλι και Ζαπάτα δίδυμο στόπερ, τον Καλάμπρια δεξί μπακ και τον Ροντρίγκες αριστερό. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Μπακαγιόκο, Μπίλια και Μποναβεντούρα, ενώ στα δεξιά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σούσο, στα αριστερά ο Καστιγιέχο και στην κορυφή ο Ιγκουαΐν.

Η ΦΑΣΗ: Η ισοφάριση που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από τον Κουτρόνε στο 70’ άλλαξε εντελώς την ψυχολογία και δεν είναι τυχαίο ότι οι Ερυθρόλευκοι κατέρρευσαν μετά την ισοφάριση, η οποία ήρθε παρά το γεγονός ότι τα πήγαιναν εξαιρετικά μέχρι εκείνο το σημείο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σκωτσέζος Μπόμπι Μάντεν είχε καλή διαιτησία. Ο βοηθός του έκανε σοβαρό λάθος στο 35’, όταν δεν είδε ότι ο Ιγκουαΐν έφυγε από θέση οφσάιντ και η Μίλαν έχασε μεγάλη ευκαιρία.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Για δεύτερο σερί ματς, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την καλή του απόδοση και γνώρισε ακόμα μια ήττα, που αδικεί την εμφάνισή του.

Οι συνθέσεις:

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Μπακαγιόκο, Μποναβεντούρα (54' Τσαλχάνογλου), Μπίγλια, Καστιγέχο (54' Κουτρόνε), Σούσο (80' Μπορίνι), Ιγκουαΐν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοζέ Σα, Τοροσίδης (78' Μεριά), Ρόντερικ, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83' Φορτούνης), Φετφατζίδης, Ναουέλ, Γκερέρο.
 

Η βαθμολογία:

1. Μίλαν 6 (4-1)

2. Μπέτις 4 (3-0)

3. Ολυμπιακός 1 (1-3)

4. Ντουντελάνζ 0 (0-4)
 

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags