Facebook Pixel Sportdog.gr | ΠΑΟΚάρα για μεγάλα πράγματα και στην Ευρώπη – Ισοπέδωσε την Μπάτε, φαβορί για πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-04 23:54:00

ΠΑΟΚάρα για μεγάλα πράγματα και στην Ευρώπη – Ισοπέδωσε την Μπάτε, φαβορί για πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
ΠΑΟΚάρα για μεγάλα πράγματα και στην Ευρώπη – Ισοπέδωσε την Μπάτε, φαβορί για πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 4-1 στην Λευκορωσία.

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ πέρασε με το εντυπωσιακό 4-1 από την Μπάτε Μπόρισοφ για την δεύτερη αγωνιστική των Ομίλων του Europa League και σε συνδυασμό με τη δεύτερη νίκη της Τσέλσι (1-0 την Βίντι) έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, τουλάχιστον ως δεύτερος.

Ο ήρωας της βραδιάς για τον ΠΑΟΚ, που προηγούνταν 0-3 στο 17’, ήταν ο Ζαμπά που σημείωσε το δεύτερο και το τρίτο γκολ, ενώ από δικές του ασίστ έγινε το 0-1 και το 1-4!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και αποφασισμένος να πάρει τη νίκη που τόσο χρειαζόταν και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα, μόλις στο 6ο λεπτό ο Πρίγιοβιτς, μετά από ωραία σέντρα του Ζαμπά και δύσκολη κεφαλιά έγραψε το 0-1 και έστειλε… μήνυμα για το διπλό. Πριν προλάβουν όμως οι Λευκορώσοι να αντιδράσουν, ο Δικέφαλος χτύπησε και δεύτερη φορά!

Στο 11ο λεπτό ο Ζαμπά απέφυγε τον Ρίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε και με την βοήθεια της κόντρα πάνω στο πόδι του Πολιάκοφ είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος και πάλι έκανε το 0-3! Ο Μαουρίτσιο έκανε την κάθετη και ο Ζαμπά με τέλειο και ψύχραιμο πλασέ, καθάρισε οριστικά το ματς.

Όπως ήταν λογικό, μετά τα τρία γρήγορα γκολ, ο ρυθμός του ματς έπεσε σημαντικά, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί άνετα το προβάδισμά του και να ψάχνει κι άλλα γκολ, με τους Πρίγιοβιτς – Πέλκα και Ζαμπά να πατούν διαρκώς περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ξεκίνησε πιο χαλαρά, με την Μπάτε μάλιστα να παίρνει μέτρα και να ψάχνει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Στο 51’ χρειάστηκε η εντυπωσιακή απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ του Ρίος, όμως δέκα λεπτά αργότερα ο Έλληνας γκολκίπερ δεν ήταν τόσο τυχερός. Συγκεκριμένα, ο Σκάβις με την είσοδό του στο ματς πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Κρέσπο και η Μπάτε μείωσε για τους γηπεδούχους σε 1-3.

Το γκολ αυτό έδωσε ελπίδες στους Λευκορώσους, οι οποίοι βγήκαν μπροστά στα επόμενα λεπτά και στο 66’ απείλησαν με ένα μακρινό σουτ του Μπάγκα, όμως ο ΠΑΟΚ δεν συγχώρησε τα κενά που άφησαν στα μετόπισθεν. Συγκεκριμένα στο 73’, ήταν η σειρά του Πέλκα μετά από τρομερό γύρισμα – κόψιμο του Ζαμπά εντός περιοχής, για να γράψει το 1-4 με τρομερό σουτ και να «κλειδώσει» οριστικά τη νίκη του Δικεφάλου. Ο Δικέφαλος στα τελευταία λεπτά συνέχισε να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και στο 90’ είχε και δοκάρι με τον Μπίσεσβαρ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Δεν υπάρχει συζήτηση για τον MVP της αναμέτρησης. Ο Λέο Ζαμπά ξεκίνησε βασικός κι έκανε… όργια στην Λευκορωσία, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με δύο γκολ και δύο ασίστ. Απίθανο ματς, με το οποίο κλειδώνει σίγουρα και την θέση του στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε δύο αλλαγές – εκπλήξεις (Τόσκα – Ζαμπά) στην αρχική του ενδεκάδα και δικαιώθηκε απόλυτα. Ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη, στην άμυνα ήταν οι Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο και Μάτος, ενώ στα χαφ ξεκίνησαν οι Κάνιας και Μαουρίτσιο. Μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή έπαιξε ο Πέλκας, στα άκρα οι Ζαμπά – Λημνιός και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς, ενώ αλλαγή πέρασαν οι Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια και Απκόμ για να δώσουν κυρίως ανάσες στους Πρίγιοβιτς, Λημνιός και Ζαμπά.


Η ΦΑΣΗ: Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στην Μπάτε, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η φάση όμως της αναμέτρησης είναι το γκολ στο 6ο λεπτό, το οποίο… έκοψε τα πόδια των παικτών της Μπάτε. Τρομερή κεφαλιά-εκτέλεση από τον Πρίγιοβιτς για μία ακόμα φορά.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και καθάρισε το ματς με την Μπάτε πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Δικέφαλος με τη νίκη του αυτή έκανε τεράστιο άλμα για την πρόκριση, καθώς πλέον είναι δεύτερος με τρεις πόντους, όσους και η αποψινή του αντίπαλος. Οι Θεσσαλονικείς έχουν τώρα δύο ματς με την Βίντι συνεχόμενα και αν τα πάρουν δεν… γίνεται να χάσουν την πρόκριση!

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης..

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags