Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχασε τα… άχαστα ο Άρης – Ιδανικοί αυτόχειρες οι Κίτρινοι, μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-06 20:09:00

Έχασε τα… άχαστα ο Άρης – Ιδανικοί αυτόχειρες οι Κίτρινοι, μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έχασε τα… άχαστα ο Άρης – Ιδανικοί αυτόχειρες οι Κίτρινοι, μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηττήθηκε 1-0 και απώλεσε την ευκαιρία να ανεβεί στην κορυφή ο Άρης.

Μπορεί ο Άρης να κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη, όμως ο Πανιώνιος είχε την ουσία.

Με γκολ του Ντομίνγκες στο 41’ οι Κυανέρυθροι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη επί των Κιτρίνων με 1-0 και δεν τους επέτρεψαν να ανεβούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Άρης, που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και είχε δοκάρι, παρέμεινε στη 4η θέση με 12 βαθμούς, έναν πίσω από τους πρωτοπόρους, ενώ ο Πανιώνιος ανέβηκε στην 7η θέση με 7 πόντους.

Το ματς

Στο πρώτο πεντάλεπτο σημειώθηκαν δύο καλές ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 2’ ο Σπιριντόνοβιτς σούταρε από κοντά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων υπό την πίεση του Μαβράι, ενώ στο 5΄ο Γκαρσία έκανε ωραία ντρίμπλα, όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Κότνικ. Στο 14’ ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε στην περιοχή του Άρη από πάσα του Μασούρα και σούταρε δυνατά, με τον Κουέστα να κάνει πολύ καλή επέμβαση.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Άρη να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή του στη δημιουργία ευκαιριών. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 25’, όταν ο Γκαρσία βρήκε τον Γκάμα με φανταστικό «τακουνάκι», αυτός όμως πλάσαρε άσχημα από διαγώνια θέση και ο Μπανανά απομάκρυνε.

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ, με το οποίο μπήκε μπροστά στο σκορ. Στο 41’ ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντομίνγκες νίκησε του πάντες στον αέρα, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0!

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε με επιθετική διάθεση ψάχνοντας την ισοφάριση, ενώ ο Πανιώνιος επιχείρησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 58’ και στο 60’ οι Κυανέρυθροι απείλησαν με σουτ του Ντουρμισάι, ενώ ο Άρης είχε και αυτός δύο καλές ευκαιρίες στα ίδια, με τον Γιουνές (κακό τελείωμα στο 58’, ανάποδο ψαλίδι που έφυγε λίγο άουτ στο 60’).

Από το 65’ και έπειτα το παιχνίδι έγινε… παράσταση για έναν ρόλο, καθώς ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε και ο Άρης του άσκησε ασφυκτική πίεση.  Μάλιστα στο 68’ έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, με τον Γιουνές να πιάνει κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι. Στο 70’ η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ μετά από φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, ενώ στο 80’ ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γκαρσία αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή κι ενώ είχε όλη την εστία… πιάτο, με αποτέλεσμα το 1-0 του Πανιωνίου να διατηρηθεί μέχρι τέλους.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Ματέο Γκαρσία δεν ήταν κακός σε απόδοση, όμως με την απίθανη ευκαιρία που έχασε στις καθυστερήσεις έγινε μοιραίος για τον Άρη.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Πανιώνιο ο Ζοσέ Ανιγκό. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, με τους Ντομίνγκες και Μπανανά δίδυμο στα στόπερ, τον Παπαγεωργίου αριστερό μπακ και τον Κούρντι δεξί. Στον άξονα έπαιξαν ο Κεϊτά με τον Κόρμπο και τον Σπιριντόνοβιτς μπροστά, ενώ σε θέση δεξιού χαφ κινήθηκε ο Τσιλούλης και στα αριστερά ο Μασούρας, με τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο τεχνικός του Άρη, Πάκο Ερέρα, σε σύστημα 4-3-3 επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κουέστα, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Μενέντεθ και στο δεξί τον Τζανακάκη. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Δεληζήσης και Μαβράι. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν οι Μπάσα, Σιώπης και Ματίγια, στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Γκάμα και στο αριστερό άκρο επιλέχθηκε ο Γκαρσία. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γιουνές.

Η ΦΑΣΗ: Στο 91’ ο Γιουνές βρήκε τον Γκαρσία με ωραία κεφαλιά-πάσα, όμως η ασίστ του Τυνήσιου δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα, αφού ο Αργεντινός έχασε ένα γκολ που… δεν χάνεται.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γιώργος Κομίνης είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές. Ελέγχεται μόνο για τη φάση του 47', όταν ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε πτώση του Γκαρσία από μαρκάρισμα του Μπανανά, όμωςο Έλληνας ρέφερι έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Άρης έδειξε ότι έχει πρόβλημα κόντρα σε κλειστές άμυνες, δεν κατάφερε να σκοράρει και έφυγε ηττημένος από ένα παιχνίδι, στο οποίο άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το 1-0 του Ντομίνγκες

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Κότνικ – Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου – Κεΐτά, Κόρμπος – Τσιλούλης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας – Ντουρμισάι

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Νίκας, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Πίρις, Σταυρόπουλος, Μανθάτης, Σοφιάν

Άρης: Κουέστα – Τζανακάκης, Μάβραϊ, Δεληζήσης, Μενέντες – Σιώπης, Ματίγια, Μπάσα – Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία

Στον πάγκο του Άρη: Καντιμοίρης, Κωνσταντινίδης, Σόουζα, Ντιγκινί, Ναζλίδης, Κολάσο, Μαρτίνες

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Α’ βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς
Β’ βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας
4ος: Γεώργιος Τζοβάρας

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags