Facebook Pixel Sportdog.gr | Εφτάψυχος Παναθηναϊκός - Δεν έχασε ούτε στην Τρίπολη, 1-1 με πέναλτι Μακέντα στο 91’! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-06 22:22:00

Εφτάψυχος Παναθηναϊκός - Δεν έχασε ούτε στην Τρίπολη, 1-1 με πέναλτι Μακέντα στο 91’! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Εφτάψυχος Παναθηναϊκός - Δεν έχασε ούτε στην Τρίπολη, 1-1 με πέναλτι Μακέντα στο 91’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα και στην κακή τους μέρα δεν χάνουν οι Πράσινοι...

Παρότι βρέθηκε σε κακή ημέρα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην ηττηθεί ούτε στην έδρα του Αστέρα. Τα "μωρά" του Γιώργου Δώνη βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Μανιά από το 47', όμως πίεσαν και με ένα πέναλτι του Μακέντα στο 91' πήραν πολύτιμη ισοπαλία (1-1), διατηρώντας το Τριφύλλι αήττητο μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

TΟ ΜΑΤΣ: Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και μόλις στο 1ο λεπτό απείλησαν σημαντικά την εστία του Σωκράτη Διούδη. Μετά από λάθος του Μαυρομμάτη ο Καλτσάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Έλληνα κίπερ του Τριφυλλιού, που απέκρουσε και στη συνέχεια ο Τόνσο έκανε την κεφαλιά άουτ μέσα από την μικρή περιοχή. Σαν να μην έφτανε αυτό η άμυνα του Παναθηναϊκού δέχτηκε κι άλλη επικίνδυνη φάση με σουτ του Μανιά από δεξιά στο 2', αλλά πάλι ο Διούδης δήλωσε "παρών".

Ο Αστέρας δεν διατήρησε την ίδια όρεξη και φρεσκάδα στη συνέχεια, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει σταδιακά και μάλιστα με την είσοδο του Μπουζούκη στο 24' (αναγκαστική αλλαγή με Στάικο) έγινε πιο επιθετικός και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 26' οι Πράσινοι έφτασαν για πρώτη φορά μπροστά στα καρέ του Αθανασιάδη, που είπε "όχι" σε πλάγιο σουτ του Δώνη από δεξιά μέσα στην περιοχή. 

Το σύστημα του Τριφυλλιού είχε γίνει 3-4-3, με τον Χατζηγιοβάνη να πηγαίνει αριστερά μπροστά από τον Ινσούα και τον Μπουζούκη στην δεξιά πλευρά μπροστά από τον Κουλιμπαλί. Οι παίκτες του Δώνη είχαν πάρει τον έλεγχο και πίεσαν αρκετά την άμυνα των Αρκάδων, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια πολύ απειλητική κατάσταση στην περιοχή του Αθανασιάδη, με αποτέλεσμα το 0-0 του ημιχρόνου να έρθει απόλυτα φυσιολογικά.

Ο Αστέρας έκανε ό,τι και στο πρώτο μέρος. Ξεκίνησε δυναμικά και στο δεύτερο και αυτή τη φορά κατάφερε να προηγηθεί με τον Μανιά στο 47'. Ο Κυριακόπουλος έπιασε το σουτ, ο Διούδης απέκρουσε και ο επιθετικός των Αρκάδων, που καλυπτόταν από τον ξεχασμένο Χατζηγιοβάνη, πήρε το "ριμπάουντ" και από κοντά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Παντελίδη.

Το γκολ αποδιοργάνωσε για ένα διάστημα τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Γιώργος Δώνης προσπαθούσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, βγάζοντας τον Πούγγουρα και βάζοντας στο ματς τον Τζανδάρη. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση και στο 64' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά που βγήκε φάτσα με τον Διούδη, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Οι αλλαγές στο σύστημα των Πράσινων συνεχίστηκαν με την είσοδο του Καμπετσή και την έξοδο από το παιχνίδι του Δώνη. Ο νεαρός φορ πήγε στο πλάι του Μακέντα στην επίθεση και μάλιστα είχε δύο καλές στιγμές, μία με ένα γυριστό σουτ στο 85' και μία με σπουδαία με κεφαλιά στο 89', που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Κι εκεί που όλα έδειχναν... πρώτη ήττα για το Τριφύλλι, ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή στο 90', ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο που αποβλήθηκε και ο διαιτητής Σκουλάς υπέδειξε πέναλτι. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και με όμορφο "σκαφτό" πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός πήρε την ευθύνη του πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης και με παροιμιώδη ψυχραιμία ευστόχησε και έδωσε σημαντικό βαθμό στους Πράσινους, σκοράροντας για τρίτο σερί παιχνίδι του Τριφυλλιού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1, με τους Αθανασιάδη, Βλάχο, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Κυριακόπουλο, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσά, Τσιλιανίδη και Μανιά στο βασικό σχήμα.

Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με 3-4-2-1, με τον Διούδη στο τέρμα και τους Μαυρομμάτη, Κολοβέτσιο και Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κουρμπέλης, Στάικος, με τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο και τον Ινσούα στο αριστερό. Δώνης και Χατζηγιοβάνης πήραν θέση πίσω από τον Φεντερίκο Μακέντα.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (39' Βαλιέντε), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (77' Μπελόκ), Τσιλιανίδης (86' Μαρτίνεθ), Μανιάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (58' Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24' Μπουζούκης), Δώνης (77' Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Η ΦΑΣΗ: Αυτή του 90ου λεπτού. Ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο και κέρδισε το πέναλτι που άλλαξε τον ρου της αναμέτρησης και έδωσε στον Παναθηναϊκό τον έναν βαθμό.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Γενικά καλή η διαιτησία του Σκουλά και τον βοηθών του. Κανονικότατο το γκολ του Αστέρα, αφού ο Χατζηγιοβάνης ήταν ξεχασμένος και κάλυπτε τον Μανιά, σωστό και το πέναλτι στο τράβηγμα του Χατζηγιοβάνη στο 90'. Ορθή και η κόκκινη στον Κυριακόπουλο για το πέναλτι. Ίσως θα μπορούσε να δοθεί απευθείας κόκκινη κάρτα σε ένα σκληρό φάουλ του Ινσούα στον Καλτσά, που δόθηκε μόνο κίτρινη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Παρότι βρέθηκε σε κακή ημέρα ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εφτάψυχος στην Τρίπολη και κατάφερε να πάρει τον βαθμό σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο, που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ανώτερος του Τριφυλλιού.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Αστέρα

Και ΕΔΩ το γκολ του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags