Facebook Pixel ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η άποψη δημοσιογράφου του Ολυμπιακού για το ντέρμπι!
| 2018-10-07 11:30:00

Ατάκες που πονούν: «Όπλο του Ολυμπιακού ο εμφύλιος στην ΑΕΚ - Πισωγύρισμα - Η μοίρα του Μαρτίνς»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες που πονούν: «Όπλο του Ολυμπιακού ο εμφύλιος στην ΑΕΚ - Πισωγύρισμα - Η μοίρα του Μαρτίνς»

Ερυθρόλευκος ρεπόρτερ μιλάει για το ντέρμπι με την Ένωση.

Ισχυρά πλεονεκτήματα διαθέτει ο Ολυμπιακός για το ντέρμπι με την ΑΕΚ σύμφωνα με τον Γιώργο Κυριακόπουλο.

Ο ερυθρόλευκος ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για την κορυφαία αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής, σχολίασε τη νοοτροπία των Πειραιωτών στο Μιλάνο, την εμφάνιση του Γιάγια Τουρέ, ενώ απάντησε σε ερωτήματα περί μουρμούρας γύρω από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Τί έφταιξε στον Ολυμπιακό στο Μιλάνο;

«Το πλεονέκτημα που έχουμε όλοι εμείς είναι πως μπορούμε να κάνουμε κριτική για τον αγώνα μόλις… πέσει η σκόνη και έχουν ηρεμήσει οι παλμοί. Είναι τελείως διαφορετικό να παίρνεις αποφάσεις όταν είσαι στα… κόκκινα. Βέβαια, γι’ αυτό υπάρχει και προπονητής στην ομάδα και στα αρνητικά είναι πως πρέπει να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του εν θερμώ. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, όλοι βλέπουν, μετά τον αγώνα, πως ίσως ο Γιάγια Τουρέ είχε κουραστεί μετά το 60ο λεπτό και χρειαζόταν μία «φρεσκάδα» στην μεσαία γραμμή, την οποία μπορούσε να δώσει ο Καμαρά, που είχε σηκωθεί για ζέσταμα και ήταν έτοιμος να περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως, σημαντικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξε και η ψυχολογία που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ισοφάριση της Μίλαν, ειδικά στο διάστημα που οι Ιταλοί δεν έδειχναν πως μπορούσαν να βρουν τους… διαδρόμους για την εστία του Σα. Πάντως, είναι άσχημο να στεκόμαστε μόνο σε πρόσωπα, μια και η αμυντική λειτουργία είναι υπόθεση όλης της ομάδας».

Τον Τουρέ πώς είδες; Είναι έτοιμος για πιο hard rock παιχνίδια;

«Προσωπικά μου φαίνεται πολύ άσχημο να ασκήσω κριτική στον Γιάγια Τουρέ. Μιλάμε για έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μέχρι πριν λίγους μήνες έβγαζε το… ψωμί του στην Premier League, ένα πρωτάθλημα που μπορεί να μην είναι το κορυφαίο, αλλά σίγουρα είναι το πιο απαιτητικό στην Ευρώπη. Στο διάστημα που ο Αφρικανός είχε δυνάμεις, μέχρι το 60ο λεπτό, έδειξε για ποιους λόγους ήταν, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ένας εκ των κορυφαίων στην θέση του. Βέβαια, από αυτά που έχω δει θεωρώ πως η καλύτερη θέση για να προσφέρει στον Ολυμπιακό είναι αυτή του επιτελικού μέσου, όπου θα έχει στην «πλάτη» του δύο ποδοσφαιριστές που θα έχουν τρεξίματα και θα τον καλύψουν. Όσο περνάει ο χρόνος νομίζω πως θα προσφέρει όλο και περισσότερα και φυσικά και σε hard rock παιχνίδια. Άλλωστε, στην Αγγλία ήταν».

Πώς φάνηκε στους οπαδούς του Ολυμπιακού το γεγονός, ότι αποκλείστηκαν πολλοί σημαντικοί παίκτες, για να είναι ξεκούραστοι για το ντέρμπι με την ΑΕΚ;

«Πριν την σέντρα του αγώνα στο «Σαν Σίρο» θεωρώ πως πολλοί θα παραξενεύτηκαν με την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς και θα υποστήριξαν πως παρουσίασε την ομάδα του χωρίς να… ελπίζει για τη νίκη και με το βλέμμα στην ΑΕΚ. Όμως, στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε πως η «δεύτερη» ομάδα διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Μπορεί όχι όλοι οι παίκτες ατομικά, αλλά η «εικόνα» των «ερυθρόλευκων» έδωσε την δυνατότητα στους οπαδούς να ελπίζουν. Μετά το τέλος του αγώνα, σίγουρα θα έγινε μεγάλη κουβέντα για τις κινήσεις του Πορτογάλου, αλλά νομίζω πως άπαντες κατάλαβαν πως στόχος του είναι το ντέρμπι με την Ένωση και πως θα παρουσιαστούν αυτοί οι παίκτες στο ματς του ΟΑΚΑ».

Ποια είναι τα δυνατά όπλα του Δικεφάλου και που πιστεύεις, ότι θα χτυπήσει ο Ολυμπιακός την Ένωση την Κυριακή;

«Αρχικά, το γεγονός πως η ΑΕΚ θα παίξει ενώπιον των οπαδών της στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες αποτελεί ένα σημαντικό… όπλο. Μπορεί το ΟΑΚΑ να μην θεωρείται η κλασική ποδοσφαιρική έδρα, όμως, αν υπάρχει παλμός στην εξέδρα, τότε αυτό μεταφέρεται και στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα, η Ένωση διαθέτει έναν κορμό ποδοσφαιριστών που έχουν δώσει πολλά παιχνίδια μαζί και έχουν την απαραίτητη χημεία. Βέβαια, αυτό μπορεί να αποτελέσει και μειονέκτημα, καθώς τα συνεχόμενα ματς προκαλούν μεγαλύτερη κόπωση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον χώρο του κέντρου, όπου ο Σιμόες φαίνεται πως δεν είναι σε καλό… φεγγάρι, ενώ ο Γαλανόπουλος δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις, κυρίως στην οργάνωση. Εκεί νομίζω πως πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Να πιέσει στο κέντρο και να αναγκάσει τους γηπεδούχους να μην πάρουν πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντας την πίεση μπροστά από τα καρέ του Μπάρκα».

Ποια είναι η άποψή σου για τη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών στα ντέρμπι;

«Νομίζω πως αυτή η επιλογή αποτελεί ένα πισωγύρισμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να θες να αναβαθμίσεις το προϊόν σου και την ίδια ώρα να παραδέχεσαι πως ένα από τα… κομμάτια του παζλ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολα ματς. Με εξαίρεση το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ όπου η επιλογή ήταν από την πρώτη κατηγορία των διαιτητών της UEFA, οι άλλοι δύο που έχουν επιλεγεί δεν είναι δυνατά «ονόματα», με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη… γκρίνια. Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη, όσο θα ήταν αν η επιλογή ήταν κάποιος Έλληνας ρέφερι. Βέβαια, η επιλογή των ξένων διαιτητών βοηθάει στην έλλειψη της… μουρμούρας πριν από τα παιχνίδια, αλλά εν κατακλείδι δεν θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή, από την στιγμή που δεν έρχονται στην χώρα μας ρέφερι που θα έχουν την γενική αποδοχή απ’ όλους. Πάντως, για να τα λέμε κι όλα, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να γίνει».

Έχουν αρχίσει να λέγονται διάφορα για Μαρτίνς. Σε περίπτωση στραβού αποτελέσματος με την ΑΕΚ πιστεύεις, ότι θα έχουμε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας;

«Αναμφίβολα θα υπάρξει έντονη κριτική στον Πέδρο Μαρτίνς αν δεν καταφέρει να πάρει τη νίκη σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι και γνωρίσει την τρίτη διαδοχική ήττα σε ισάριθμα ματς. Αυτή άλλωστε είναι και η μοίρα του προπονητή σε μία ελληνική ομάδα. Δεν θα μου φανεί περίεργο αν αρχίσουν σενάρια για την αντικατάστασή του, όμως, προσωπικά θεωρώ πως έχει φανεί όλο το… έργο του Πορτογάλου στον Ολυμπιακό. Φυσικά και υπάρχει ένα καλό «δείγμα», αλλά παράλληλα είναι ακόμα νωρίς. Η άποψή μου είναι πως η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να στηρίξει μέχρι τέλους τον κόουτς, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags