Facebook Pixel Sportdog.gr | «Σβηστός» ο ΠΑΟΚ - Παρέμεινε στην κορυφή με άνετο 2-0 επί του Απόλλωνα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-07 20:10:00

«Σβηστός» ο ΠΑΟΚ - Παρέμεινε στην κορυφή με άνετο 2-0 επί του Απόλλωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
«Σβηστός» ο ΠΑΟΚ - Παρέμεινε στην κορυφή με άνετο 2-0 επί του Απόλλωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκανε το 6Χ6 ο Δικέφαλος του Βορρά.

Παρότι έκανε την χειρότερη εμφάνισή του για φέτος ο ΠΑΟΚ νίκησε σχετικά άνετα με 2-0 τον Απόλλωνα στην Τούμπα και συνέχισε αήττητος και με 6Χ6 το πρωτάθλημα.

Μαουρίσιο (16') και Κρέσπο (90') ήταν οι σκόρερς, με τον Πέλκα να είναι ο δημιουργός και των δύο τερμάτων, το πρώτο μάλιστα προήλθε ύστερα από τρομερή κομπίνα.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από το ξεκίνημα να κλείσει τον Απόλλωνα στα καρέ του, όμως η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης. Στο 7' ο Τριάδης βγήκε φάτσα με τον Πασχαλάκη, όμως ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου ήταν σε εγρήγορση και απέκρουσε σε κόρνερ. 

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ κακός, οι γηπεδούχοι φαίνονταν να μην έχουν και πολλή... όρεξη, εντούτοις στην πρώτη καλή στιγμή τους στην περιοχή του Απόλλωνα ευτύχησαν να προηγηθούν, ύστερα από πανέμορφη κομπίνα. Ο Πέλκας εκτέλεσε συρτά το κόρνερ στο 16', η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι στον Μαουρίσιο, που με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον για το 1-0.

Μετά το γκολ το ματς έχασε ακόμα περισσότερο σε ρυθμό, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή ανάπτυξη, ούτε δημιουργία, με αποτέλεσμα η πίεσή του να μην έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να απειλήσει κι έτσι το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ήταν κακό και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ο Απόλλωνας ανησύχησε ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ με δύο καλές στιγμές του Μάντζιου στο 67' και στο 86'. Οι "ασπρόμαυροι" όμως κατάφεραν να αποφύγουν τις... κακοτοπιές και να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ.

Στο 90', λοιπόν, ο Πέλκας εκτέλεσε και πάλι κόρνερ, ο Κρέσπο σηκώθηκε και έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον, αφού πρώτα είχε κοντράρει σε παίκτη των φιλοξενούμενων. Το 2-0 σήμανε την έκτη σερί νίκη του ΠΑΟΚ, που τον διατήρησε στην κορυφή της Superleague.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν ο δημιουργός και των δύο γκολ του ΠΑΟΚ και μάλιστα και τα δύο από κόρνερ. Ο διεθνής μέσος ήταν για ένα ακόμα ματς ο καταλυτικότερος παίκτης της ομάδας του, παρότι σήμερα βρισκόταν σε γενικά άσχημη ημέρα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Κρέσπο - Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Μάτος στο δεξί άκρο και τον Βιεϊρίνια στο αριστερό. Οι Σάκχοφ και Μαουρίσιο ήταν στα χαφ και οι Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ζαμπά ήταν ή τριάδα πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Από την πλευρά του Απόλλωνα ο Γιάννης Μαντζουράκης, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο, άρχισε το παιχνίδι με 4-1-4-1, ξεκινώντας στην 11άδα τους Χουάντερσον, Τζανετόπουλο, Βαφέα, Κοντοέ, Στάθη, Ναδάλες, Κονέ, Μάντζιο, Μπεντινέλι, Ντούρσο και Τριάδη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Ζαμπά (72' Καρέλης), Μπίσεσβαρ (87' Λημνιός), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (80' Ακπόμ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Τζανετόουλος, Βαφέας, Κοντοές, Στάθης, Ναδάλες (68' Σικαμπάλα), Κονέ, Μάντζιος, Μπεντινέλι (58' Κίνο), Ντούρσο, Τριάδης (86' Γκαρός). 

Η ΦΑΣΗ: Η απίστευτη κομπίνα του Πέλκα με τον Μαουρίσιο. Ο Έλληνας άσος εκτέλεσε το κόρνερ στο ύψος του πέναλτι και συρτά προς τον Μαουρίσιο, που έπιασε το ωραίο πλασέ στην κίνηση και πέτυχε το γκολ που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Τάσης είχε κάποια σωστά σφυρίγματα, αν και θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε "γκρέμισμα" του Καρέλη από τον Χουάντερσον. Ορισμένες κάρτες κατάφεραν να... εκνευρίσουν τους παίκτες του Δικεφάλου, ενώ κάποια προβληματάκια είχαν και οι βοηθοί του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ακόμα ένα τρίποντο, το έκτο για φέτος πήρε ο ΠΑΟΚ, παρότι η εμφάνισή του ήταν αποκαρδιωτική. Ο Δικέφαλος του Βορρά έβγαλε μεγάλη κούραση μετά το διπλό επί της Μπάτε και παρουσιάστηκε χωρίς όρεξη και εμπνεύσεις και μάλιστα κινδύνευσε αρκετά από τον Απόλλωνα, που έκανε συμπαθητική εμφάνιση στο ντεμπούτο του Γιάννη Μαντζουράκη.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το 1-0 και ΕΔΩ το 2-0

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags